Τώρα που ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει…

Τώρα που ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει…

Τώρα που ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις αλλαγές που έρχονται στον ΠΑΟΚ ανεξάρτητα από την κλήρωση και την από εδώ και πέρα πορεία του στην Ευρώπη. Σχολιάζει και άλλες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

Όπως (οι λογικοί και οι καλά ενημερωμένοι) ανέμεναν, ο ΠΑΟΚ έπαιξε το πρώτο του μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι χωρίς πολλές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την περσινή ομάδα και τώρα που αυτό πέρασε, έρχεται ο καιρός των αλλαγών. Θα είναι πολλές; Θα είναι μεγάλες; Έτσι φαίνεται, αλλά… στο τέλος (τον Οκτώβριο) θα κάνουμε απολογισμό.

Οι αλλαγές θα γίνονταν είτε μετά από πρόκριση, είτε μετά από αποκλεισμό. Τώρα που βιώνουμε το καλό σενάριο με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, υπάρχουν καλύτερες προοπτικές, μικρότερη πίεση, το μαχαίρι δεν είναι στο λαιμό και οι άνθρωποι του Δικεφάλου καλούνται να υλοποιήσουν το σχέδιο που ήδη έχουν εκπονήσει. Όπως ίσως έχετε προσέξει σχεδόν ποτέ δεν προσωποποιώ αυτή την προσπάθεια, μια και ομάδα ανθρώπων αποφασίζει ή εισηγείται τις κινήσεις που τελικά γίνονται. Φέτος (για παράδειγμα) ο Όλαφ Ρέμπε έχει έναν σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, αλλά … ο ΠΑΟΚ κάνει μεταγραφές, ο ΠΑΟΚ ανανεώνει, ο ΠΑΟΚ πουλάει κτλ κτλ…

Καλό είναι να εμπεδώσουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να βελτιώσει την ομάδα του και να πραγματοποιήσει καλύτερη πορεία στις διοργανώσεις που θα συμμετέχει, ποντάροντας σε ένα εξορθολογισμένο μπάτζετ.Αυτό είναι το βασικό.

Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση οι αλλαγές θα αφορούν κάθε γραμμή της ομάδας. Μέσα από μία τέτοια διαδικασία μπορείς να ξεχωρίσεις θέσεις και κινήσεις;

Δύσκολα…

Ας το εξηγήσουμε και ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι…

Ο ΠΑΟΚ θέλει να βελτιωθεί στο τέρμα. Επειδή… «κάθε μεγάλη ομάδα ξεκινάει από έναν μεγάλο τερματοφύλακα» όλοι αντιλαμβάνονται πόσο σημαντική θα είναι αυτή η προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για την βελτίωσή του στη θέση, όταν και αν παραχωρηθεί ένας από τους βασικούς του. Ο Πασχαλάκης δείχνει ότι μπορεί να φέρει πρόταση…

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται χαφ… Επειδή ισχύει το… «πες μου τα χαφ σου να σου πω τι ομάδα έχεις…» όλοι αντιλαμβάνονται τη σημασία και αυτών των μεταγραφών.

Ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει μεσοεπιθετικούς και φορ. Όλοι γνωρίζουν ότι εκεί η ποιότητα παίζει μεγάλο ρόλο, εκεί συνήθως ό τι… πληρώσεις παίρνεις και σε αυτές τις θέσεις ενισχύεσαι με παίκτες οι οποίοι με τις ενέργειές τους φέρνουν βαθμούς και νίκες.

Τι να ξεχωρίσεις λοιπόν και που να πέσει το βάρος; Όλα σημαντικά είναι… Αν ο ΠΑΟΚ αλλάξει τον Πασχαλάκη, τον Γιαννούλη, τον Ελ Καντουρί, τον Άκπομ, αν πρέπει να πάρει (που πρέπει…) αμυντικό χαφ, αν πρέπει να αποκτήσει (που πρέπει…) μεσοεπιθετικό, αντιλαμβάνεστε τι πρόκειται να γίνει σε αυτή την ομάδα;

Απλά… όσες περισσότερες είναι οι αλλαγές, τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι και η προσοχή ώστε η ομάδα να ενισχυθεί και να μην αποδυναμωθεί. Ειδικά στο κέντρο όλα δείχνουν ότι θα γίνουν και πάλι πολλές κινήσεις και αυτό είναι πάντα επικίνδυνο…Μακάρι όσα θα γίνουν να δυναμώσουν και να μεγαλώσουν τον ΠΑΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές δεν θα γίνουν για να πάει να παίξει ο ΠΑΟΚ τον επόμενο ευρωπαϊκό αγώνα του. Αλίμονο… Οι αλλαγές από εδώ και πέρα έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

* Όσον αφορά στην κλήρωση... Ούτε καν σχολιάζουμε τι... πρέπει και τι δεν πρέπει... Δεν θέλουμε μπας και αλλάξει το γούρι! Η κακή συνήθεια να έρχονται πάνω στον ΠΑΟΚ οι πιο δυνατοί βαθμολογικά και βάσει κατάταξης αντίπαλοι, κάπου πρέπει να σταματήσει! Αν και πρέπει να παραδεχθούμε ότι μέσα στο γήπεδο, η Μπεσίκτας με την...ανετοιμότητά της, αποδείχθηκε καλός αντίπαλος! Ευτυχώς...

Και μία απαραίτητη υποσημείωση. Ο ΠΑΟΚ και οι κινήσεις που προαναφέρθηκαν δεν μπορούν να επηρεαστούν ιδιαίτερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή κλήρωση. Ο δρόμος είναι πλέον προδιαγεγραμμένος. Αν η ομάδα φθάσει στους ομίλους τους Τσάμπιονς Ληγκ, απλά θα επιτευχθεί πιο γρήγορα ο στόχος του εξορθολογισμού. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι. Τα μέχρι τώρα σίγουρα έσοδα των οκτώ εκατομμυρίων, θα καλύψουν και μέρος της μελλοντικής χασούρας. Δυστυχώς όλες οι ομάδες έχουν να αντιμετωπίσουν τα χρέη και τα ανοίγματα που υπάρχουν από το παρελθόν, αλλά και αυτά που ΘΑ προκύψουν στο προσεχές μέλλον λόγω των κλειστών γηπέδων.

* Κάπου εδώ προφανώς πρέπει να κλείσει και το θέμα Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος έχει κάνει την αντιπρότασή του στον ΠΑΟΚ δείχνοντας να αντιλαμβάνεται την αλλαγή πολιτικής στα μεγάλα συμβόλαια και τώρα πρέπει στην ΠΑΕ να τα ζυγίσουν όλα και να αποφασίσουν.

* Στις 23 του μήνα έγραφα... «Έχω τη διαίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμη κυπελλούχος Ελλάδας. Έχει κλείσει 39 μήνες και βλέπω να πηγαίνει κι’ άλλο».

Το ότι υπήρχαν χιλιάδες ακόμη Έλληνες που έκαναν την ίδια πρόβλεψη, το ότι τόσοι πολλοί φαντάζονταν ΑΚΡΙΒΩΣ τι θα γίνει λίγο πριν τον τελικό της 30ης Αυγούστου δείχνει και την άποψη του κόσμου για συγκεκριμένες ομάδες και ποδοσφαιρικούς Οργανισμούς! Προσέξτε! Δεν κρίνω το γεγονός με βάση το οποίο αναβλήθηκε ο τελικός! Απλά, σχολιάζω την πρόβλεψη τόσων πολλών ανθρώπων που επιβεβαιώθηκε...

Αλλά ξέρουμε… «Φταίει η εξυγίανση!»

* Και μέσα σε όλα ο Άρης ενδιαφέρεται για τον Μπρούνο του Ολυμπιακού! Τι έκπληξη και αυτή...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.