Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: 1-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: 1-0

bet365

Η γκολάρα του Μακέντα ήταν ό,τι καλύτερο συνέβη στη φιλική νίκη (1-0) του Παναθηναϊκού επί του ΟΦΗ. Ο Πογιάτος πειραματίστηκε σε σχήματα και πρόσωπα και οι «πράσινοι» έχουν ακόμη δρόμο. Νέο καλό δείγμα από Σαβιέρ, σε σωστά μονοπάτια ο ΟΦΗ!

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ντάνι Πογιάτος ξεκίνησε με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Ζαγαρίτης, δεξί ο Καραγιάννης και στο κέντρο της άμυνας ο Μαυρομμάτης με τον Σένκεφελντ. Κουρμπέλης σε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας μπροστά του Σερπέζη και Αγιούμπ. Στο ένα φτερό ο Σαβιέρ, στο άλλο ο Αϊτόρ και στην κορυφή του 4-3-3 ο Μακέντα. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ισπανός προπονητής έριξε στο ματς τους Ξενόπουλο, Σαμαρά, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη και Βέλεθ. Στο 60᾽ μπήκαν και οι Ιωαννίδης, Αλεξανδρόπουλος, Λαζαρίδης, Σπύρος Τζαβίδας και Εμμανουηλίδης.

Για τον ΟΦΗ, ο Γιώργος Σίμος επέλεξε τον Γουάλι στην εστία. Βούρος και Σελίμοβιτς οι δύο στόπερ. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Κοροβέσης και στο δεξί ο Ουές. Σακόρ, Σουρνάκης, Ναμπί η τριπλέτα στην μεσαία γραμμή. Βαζ, Σαρδινέρο οι εξτρέμ και φουνταριστός ο Φιγκεϊρέδο. Στην αρχη της επανάληψης ο Έλληνας κόουτς έβαλε τους Γιαννούλη, Νοικοκυράκη, Μαρινάκη και Στάικο ενώ στο 69᾽τους Σωτηρίου, Γκαγκαρτζαλίδη, Βαφέα, Διαμαντή και Γρίβα.

Ο ΟΦΗ τις φάσεις, ο Παναθηναϊκός το γκολ

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος(54-46), έπαιζε με υπομονή όπως αρέσει στον Πογιάτος αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την υπεροχή του στην κυκλοφορία και να παράξει ευκαιρίες. Ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που είχε τέσσερις καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ. Στο 21᾽ ο Βαζ μόνος του σούταρε πάνω στον Διούδη, στο 29᾽ ο Φιγκεϊρέδο στο τετ α τετ δεν βρήκε εστία, στο 35᾽ ο διεθνήε κίπερ απόκρουσε το δυνατό μακρινό σούτ του Σακόρ ενώ στο ίδιο λεπτό ο Έλληνας πορτιέρο είπε... όχι στον φορ του ΟΦΗ. Το Τριφύλλι ήταν εκείνο που σκόραρε στο 41᾽ με τον Μακέντα. Ο Σαβιέρ που αποτέλεσε ότι καλύτερο είχε να δείξει δημιουργικά η ομάδα του Πογιάτος ξέφυγε από τα αριστερά, σέντραρε και ο Μακέντα με άψογο κοντρόλ και σουτ νίκησε τον Γουάλι.

Λίγα πράγματα, πειράματα και... έχει δρόμο ακόμα

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν σχεδόν όλους τους παίκτες από τον πάγκο, το παιχνίδι ήταν δύσκολο να αποκτήσει ρυθμό και οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή.

Ο Παναθηναϊκός με ένα σουτ του Χατζηγιοβάνη που μπλόκαρε ο πορτιέρο του ΟΦΗ και οι Κρητικοί με μία ωραία ενέργεια του Βαζ από αριστερά που πέρασε άουτ. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει πολύ δρόμο ακόμη για να φτάσει εκεί που θέλει ο προπονητής του. Ειδικά στον τρόπο που θα δημιουργεί ευκαιρίες βάσει της κατοχής του. Σε πολύ καλό δρόμο το πρέσινγκ ψηλά, σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισε και πάλι ο Σαβιέρ, ο Μαυρομμάτης στο κέντρο της άμυνας και ο Αλεξανδρόπουλος στην μεσαία γραμμή.

Ο ΟΦΗ στάθηκε άριστα, δεν έφαγε πολλές φάσεις, είχε τις στιγμές του αλλά του έλειψε το καθαρό μυαλό στην εκτέλεση.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ζαγαρίτης, Καραγιάννης, Μαυρομμάτης, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Σερπέζης, Αγιούμπ, Σαβιέρ, Αϊτόρ, Μακέντα.

Έπαιξαν και οι: Ξενόπουλος, Βέλεθ, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Σαμαράς. Ιωαννίδης, Τζαβίδας, Αλεξανδρόπουλος, Εμμανουηλίδης, Λαζαρίδης,

ΟΦΗ: Γουάλι, Βούρος, Σελίμοβιτς, Κοροβέσης, Ουές, Σακόρ, Σουρνάκης, Ναμπί, Βαζ, Σαρδινέρο, Φιγκεϊρέδο

Αγωνίστηκαν και οι: Μαρινάκης, Στάικος, Νοικοκυράκης, Γιαννούλης, Σωτηρίου, Βαφέας, Διαμαντής, Γρίβας, Γκαργκατζαλίδης, Μίγγος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα