Άρης: Νίκησε (1-0) τον Πανσερραϊκό παρά την αστοχία του

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης: Νίκησε (1-0) τον Πανσερραϊκό παρά την αστοχία του

bet365

Ο Άρης επικράτησε (1-0) του Πανσερραϊκού σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στη Σκύδρα, αλλά το στοιχείο που τον χαρακτήρισε ήταν η αστοχία στην τελική προσπάθεια. Ο Μπρούνο Γκάμα ήταν ο σκόρερ του Άρη με εκτέλεση πέναλτι.

Οι απουσίες των Χαβιέρ Ματίγια, Τόνι Ντάτκοβιτς, άλλαξαν το αγωνιστικό πλάνο του Μίκαελ Ένινγκ καθώς ο Άρης αγωνίστηκε με δύο παίκτες (Λούκας Σάσα, Τζέγκο) στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ Μπρούνο Γκάμα και Ντάνιελ Μαντσίνι εναλλάσσονταν μεταξύ του αριστερού άκρου της επίθεσης και του χώρου μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ. Ροζ και Δεληζήσης μέτρησαν ένα ακόμη παιχνίδι στο κέντρο της άμυνας, Γκάνεα και Σάκιτς ήταν στα αμυντικά άκρα, ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν στο δεξί άκρο της επίθεσης. Στην κορυφή αγωνίστηκε ο Δημήτρης Μάνος. Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν κάτω από τα δοκάρια.

Ο Άρης είχε τη πρωτοβουλία των κινήσεων στον πρώτο ημίχρονο, έφτανε με ευκολία στην περιοχή του Πανσερραϊκού, αλλά εκεί χαρακτηρίστηκε από ημιτελείς προσπάθειες, συνέπεια είτε της επιπολαιότητας είτε της έλλειψης επικοινωνίας. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν και στην προκειμένη περίπτωση, ο Γιάννης Φετφατζίδης διατήρησε τον «τίτλο» του βασικού εκφραστή των επιθετικών ενεργειών του Άρη. Από δική του πάσα στο 41ο λεπτό ο Δημήτρης Μάνος σημάδεψε το δοκάρι, ενώ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο βραχύσωμος επιθετικός του Άρη προσπάθησε ανεπιτυχώς να βρει δίχτυα με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Από κόρνερ του Φετφατζίδη, επίσης, ο Λίντσεϊ Ροζ απείλησε με κεφαλιά στο 37ο λεπτό. Γενικώς ο Άρης τα… χαλούσε στην τελική πάσα, γι’ αυτό δεν έφτασε στο σημείο δημιουργίας πολλών προσπαθειών.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ (ΚΑΙ) ΛΟΓΩ… ΚΑΙΡΟΥ

Μέχρι και ο… καιρός στην ανάπαυλα καθώς από την ηλιοφάνεια του πρώτου μέρους, ο ουρανός της Σκύδρας γέμισε πυκνά μαύρα σύννεφα μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ενώ ο δυνατός αέρας (προμήνυμα μπουρινιού) δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων. Μάλιστα, στο τελευταίο δεκάλεπτο έπεσε η τάση του ρεύματος έπειτα από την έντονη βροχή και τους κεραυνούς που έπληξαν την περιοχή!

Σε αγωνιστικό επίπεδο, οι δύο αλλαγές του Μίκαελ Ένινγκ στην ανάπαυλα δεν άλλαξαν το πλάνο του Γερμανού προπονητή. Στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους ο Άρης δεν είχε την ίδια ζωντάνια, αυτός που απείλησε ήταν ο Πανσερραϊκός με το δυνατό σουτ του Πέτρου και την ενστικτώδη απόκρουση του Χουλιάν Κουέστα. Ο Άρης άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς μετά το 60’, ο «Φέτφα» έψαξε το γκολ αλλά δεν το βρήκε ούτε στο 64ο λεπτό, καθώς στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πανσερραϊκού. Τελικώς, ο γόρδιος δεσμός λύθηκε τελικώς στο 69ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι από τον Μπρούνο Γκάμα, στη μετουσίωση της υπεροχής του Άρη.

Η πρώτη της τάσης του ρεύματος, σε συνδυασμό με την παύση λειτουργίας των προβολέων αλλά και τις καιρικές συνθήκες οδήγησαν τον διαιτητή Μελτζιανίδη στην απόφαση λήξης του αγώνα, δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών.

ΑΡΗΣ (Ενινγκ): Κουέστα, Σάκιτς (89’ Μπακούτσης), Γκάνεα (70’ Σενγκέργκης), Ροζ Δεληζήσης (46΄Μπαγκαλιάνης), Σάσα, Τζέγκο, Γκάμα (71’ Μαρμαρίδης), Φετφατζίδης, Μαντσίνι (89’ Μαρτίνες), Μάνος (46΄Χατζηπιρπιρίδης)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Διγκόζης): Καβουσάκης, Ζέρης, Γερόλυμος, Καλί,Κασμερίδης, Ψάλτης, Όμο, Πέτρου, Τσιμίκας, Φάμπρι, Γκούρτσας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα