Ο Ολυμπιακός κάνει στις μεταγραφές, αυτά που θέλει ο Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός κάνει στις μεταγραφές, αυτά που θέλει ο Μαρτίνς

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον τρόπο που δουλεύει τις μεταγραφές ο Ολυμπιακός.

Οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού ένα πράγμα μας δείχνουν: ο σύλλογος κοιτάζει να κάνει αυτά που ζητάει ο προπονητής. Κι αυτό πραγματικά είναι πολύ σημαντικό.

Για τη θέση του Ομάρ, τον οποίο σημειωτέον ο Πέδρο ήθελε να κρατήσει (με τη διοίκηση να είναι κάθετη ότι ο Νορβηγός για να μείνει ζητούσε 2 εκ. Ευρώ ετησίως), ο Ολυμπιακός είχε πρώτο στόχο τον Βραζιλιάνο Ράφαελ, παίκτη που έκανε γκελ και στον κόσμο, καθότι 30άρης και με παρουσία πέντε ετών στη Λιόν, μετά από μία ολόκληρη εφταετία στη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Ο Μαρτίνς είχε ανάψει το πράσινο φως για τον Ράφαελ, αλλά όταν πήρε την πληροφορία από την Βραζιλία ότι είναι διαθέσιμος ο Ραφίνια, ήταν κατηγορηματικός κι ας χωρίζει διαφορά πέντε ετών τους δύο άσους: Αλλάζει ο πρώτος στόχος, Νο 1 ο 35άρης Ραφίνια και Νο 2 ο Ράφαελ. Ο Ολυμπιακός «σκίστηκε» και πήρε τον Ραφίνια, το συμβόλαιο του οποίου μάλιστα είναι πολύ υψηλότερο του Ράφαελ, τον οποίο η Λιόν έδινε με ένα πολύ μικρό, συμβολικό ποσό, καθότι του χρόνου έμενε ελεύθερος, ο δε προπονητής της τον είχε τρίτο στις επιλογές του για τη θέση του δεξιού μπακ στην Ολιμπίκ. Επικοινωνιακά για τον Ολυμπιακό θα ήταν προτιμότερος ο Ράφαελ, λόγω της ηλικίας του Ραφίνια, αλλά Ραφίνια ήθελε σαν τρελός ο Μαρτίνς για την αναπλήρωση του κενού του Ομάρ, Ραφίνια είχε.

Δεύτερη επιθυμία του Πέδρο ήταν η παραμονή του Χασάν. Παρότι υπήρξαν κάποιες αμφιβολίες στο σύλλογο για την κίνηση, λόγω του ιστορικού τραυματισμών του Αιγύπτιου φορ, αποφασίστηκε η απόκτηση του, καθώς ο προπονητής ήταν ξεκάθαρος. Ο Ολυμπιακός λοιπόν διαπραγματεύτηκε με την Μπράγκα για αρκετό καιρό, γλίτωσε ένα μικρό ποσό από την αρχική οψιόν αγοράς των 2,5 εκ. Ευρώ και τελικά αγόρασε τον Χασάν από τον πορτογαλικό σύλλογο με γύρω στα 2 εκ. Ευρώ. Και με συμβόλαιο στον Χασάν κάπου 500 χιλ. Ευρώ ετησίως παρακαλώ-για ρεζέρβα τα λεφτά δεν είναι καθόλου λίγα,τόσο της αγοράς, όσο και του συμβολαίου, όμως τον σέντερ φορ που βάζει γκολ τον πληρώνεις και κάτι παραπάνω. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να το χειριστεί αλλιώς το θέμα Χασάν και να περιμένει να φέρει πίσω τον Μήτρογλου, που στα 32 χρόνια του μόνο τελειωμένο δεν τον λες. Και τα χρήματα θα ήταν σαφώς λιγότερα, καθότι η Μαρσέϊγ τον αφήνει ελεύθερο κι ο Έλληνας διεθνής μόνο για μία σεζόν μπορούσε να εγείρει υψηλές απαιτήσεις από τους «ερυθρόλευκους», αφού το συμβόλαιο του με τους Γάλλους τελειώνει το καλοκαίρι του 2021. Όμως, ο Μαρτίνς ήθελε οπωσδήποτε Χασάν. Και Χασάν είχε.

Βεβαίως, ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας έχει κι άλλες επιθυμίες!

Πρωτίστως την αναπλήρωση του κενού του Ποντένσε. Με τον Πέδρο να μην ζητάει απλά ένα καλό εξτρέμ, αλλά ένα εξτρέμ με τα χαρακτηριστικά του Ποντένσε, δηλαδή γρήγορο, ντριμπλέρ, να μπουκάρει στις αντίπαλες περιοχές, γενικά να αναστατώνει τις άμυνες. Εξ ου κι «ακύρωσε» π.χ. την μεταγραφή του Γκραντέλ, τον οποίο είχε κλείσει από την Τουλούζ η διοίκηση κι είχε σταντ μπάϊ., εξ ου κι έχει αποκλείσει ένα σωρό ακόμη εξτρέμ που έχουν πέσει στο τραπέζι. Αντίθετα, του αρέσει η περίπτωση του Γκάρι Ροντρίγκες από τη Φενέρμπαχτσε και τον έχει πολύ ψηλά στις επιλογές του, ενώ κι ο Σοφιάν Φεγκουλί είναι στο στιλ που θέλει.

Η επιλογή της διοίκησης για τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας είχε να κάνει με την ανάγκη να καλυφθεί εν πρώτοις η θέση του Τσιμίκα με ένα παίκτη έμπειρο, που «μας ξέρει και τον ξέρουμε», αλλά από εκεί και πέρα είναι σαφές ότι ο Πέδρο ζητάει κι ένα ακόμη αριστερό αμυντικό, φυσικά σε άλλη ηλικία, αλλά και σε ετοιμότητα για να παίξει. Νομίζω ότι ιδανικά θα ήθελε τον Τζόναθαν Σίλβα της Λεγκανές, αλλά οι Ισπανοί θέλουν με την πώληση του Αργεντίνου να βγάλουν ένα μεγάλο κομμάτι από τα σπασμένα της σεζόν, με τον υποβιβασμό τους. Κι όσο μιλάνε για 8 με 10 εκ. Ευρώ, ο Ολυμπιακός δεν θα προχωράει για τον Σίλβα.

Και δεξί μπακ θα αποκτηθεί, ως εναλλακτική του Ραφίνια. Ο Μαρτίνς δεν ήταν πολύ ζεστός με την επιλογή του Γιόχανσον, του Σουηδού που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Και η επικρατούσα άποψη είναι να πάει ο Ολυμπιακός για παίκτη σε καλύτερη ηλικία, πιο εξελίξιμο. Αυτός ο Φλο, το παρατσούκλι του 26χρονου Χαντεργκιόναϊ της Χάντερσφιλντ, είναι υψηλού επιπέδου πλάγιος αμυντικός.

Από εκεί και πέρα, η εισήγηση του Μαρτίνς είναι μία: για κάθε παίκτη που θα φύγει (βλέπε Σα, Σεμέδο, Σισέ, Γκιγέρμε, Καμαρά κ.α), πρέπει να αποκτηθεί άλλος, ισάξιος. Με τη διαφορά ότι θέλει να φύγουν κατά το δυνατό λιγότεροι, κι αν αυτό γίνεται, κανένας.

Άσχετα:

Με τον Μπρούνο να οδεύει στον Άρη ο Ολυμπιακός στον τελικό θα έχει 18άδα τσίμα τσίμα. Ακριβώς 18 έχουν απομείνει, οι έχοντες δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στην ΑΕΚ. Με τους πιτσιρικάδες Τζολάκη, Μαρτίνη εννοείται μέσα.

Με χαρά είδα ότι με "μετέφρασαν' σωστά στη Θεσσαλονίκη κι έγραψαν ότι η Νιούκαστλ θέλει τον Γιαννούλη, όπως είχα "φωτογραφήσει" προχθές εδώ...

Στη φωτογραφία ο Ραφίνια πριν πετάξει από το Ρίο για την Αθήνα

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1294331703188525056

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.