Παναθηναϊκός - Φακούντο Σάντσες: Αυτό είναι το προφίλ του (pics & vids)

Παναθηναϊκός - Φακούντο Σάντσες: Αυτό είναι το προφίλ του (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός - Φακούντο Σάντσες: Αυτό είναι το προφίλ του (pics & vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως κινήθηκε με απόλυτη μυστικότητα για τον άνθρωπο που αναζητούσε για το δεξί άκρο της άμυνας. Διαβάστε το προφίλ του Φακούντο Σάντσες που φαίνεται ότι θα φορέσει την πράσινη φανέλα.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος από την Εστουδιάντες και φαίνεται ότι θα κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και τη ζωή του αφήνοντας τη Λατινική Αμερική για να παίξει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ενδεχομένως φτάνοντας πλέον σε αυτή την ηλικία να αισθάνεται πιο έτοιμος από ποτέ για να βρεθεί στη Γηραιά ήπειρο και όπως αποκάλυψαν από την Αργεντινή και το Tycsports, ο Φακούντο Σάντσες τα έχει βρει σε όλα με το «τριφύλλι» για ν' αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ματίας Γιόχανσον στη δεξιά πλευρά των μετόπισθεν.

Ξεκινώντας από τα τμήματα υποδομής της Κολόν, προτού καταφέρει να βρεθεί στο ανδρικό τμήμα του κλαμπ έμεινε ελεύθερος και μετακινήθηκε στην Defensa y Justicia ώστε να πάρει τις πρώτες του ευκαιρίες στην πρώτη κατηγορία, από το 2011 έως και το 2013. Ακολούθησε η Τίγκρε για την επόμενη τριετία, μέχρι να καταλήξει στην Εστουδιάντες από το 2016 μέχρι και το φετινό καλοκαίρι.

Στην ομάδα που βρισκόταν μέχρι και πριν από λίγο καιρό, είχε τις περισσότερες συμμετοχές που έχει καταγράψει με οποιαδήποτε άλλη στην καριέρα του, ενώ, παρουσιάζεται και μια... μικρή αδυναμία στο κίτρινο χρώμα της κάρτας του ρέφερι, έχοντας αντικρίσει 20...

Βασικότατος, μπορεί να παίξει και στη μεσαία γραμμή

Ο Φακούντο Σάντσες την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής ήταν ο βασικός δεξιός οπισθοφύλακας της Εστουδιάντες, συμπληρώνοντας 20 συμμετοχές με 1 γκολ και 3 κίτρινες κάρτες. Πέρα από την φυσική του θέση που είναι το δεξί άκρο των μετόπισθεν, έχει τοποθετηθεί και στο κέντρο της αμυντικής γραμμής, ενώ, έχει τη δυνατότητα να μετατοπιστεί ελαφρά και προς τη μεσαία γραμμή. Πάλι, όμως, στην πτέρυγα κι όχι πιο εσωτερικά...

Αυτός ήταν κι ένας λόγος που στην Φλουμινένσε είχαν αρχίσει να σκέφτονται πολύ σοβαρά την περίπτωσή του αυτό το διάστημα, αφού ο κόουτς της ομάδας είχε δώσει την έγκρισή του και τον σκεφτόταν και για μερικά μέτρα πιο μπροστά από εκεί που αγωνίζεται κανονικά ο 30χρονος ποδοσφαιριστής.

Στην καριέρα του έχει παίξει δεξιά στο χώρο του κέντρου 34 φορές κι από εκεί πέτυχε 5 τέρματα έχοντας και 3 ασίστ, ενώ, ως δεξιός οπισθοφύλακας είχε 4 τέρματα και 6 ασίστ σε 91 εμφανίσεις. Υπάρχουν και οι... εμφανίσεις ως guest-star τόσο ως κεντρικός μέσος (1) στην Ατλέτικο Τίγκρε, όσο και ως δεξί εξτρέμ (1) στην θητεία του στην Εστουδιάντες.

Ήθελε νέα πρόκληση και αρνήθηκε ν' ανανεώσει

Η Εστουδιάντες ήθελε να τον κρατήσει και του πρότεινε νέο συμβόλαιο προτού μείνει ελεύθερος το φετινό καλοκαίρι, όμως, ο 30χρονος ακραίος αμυντικός αρνήθηκε να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμφωνητικό με τον σύλλογο. Όπως τους ανέφερε και τονίζουν και στον Τύπο της Αργεντινής, ήταν ξεκάθαρος προς τους διοικούντες το κλαμπ ότι ήθελε νέα πρόκληση, για την οποία είχε την σφοδρή επιθυμία να είναι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Αποτέλεσμα αυτού, να μείνει χωρίς ομάδα και να ψάξει τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό. Κι ενώ φαινόταν ότι θα μπορούσε να έχει μετακομίσει στη γειτονική μας Τουρκία, τελικά όπως όλα δείχνουν η πτήση που θα πάρει θα έχει προορισμό την Ελλάδα και την Αθήνα...

Δεν πήγε Τουρκία, προτάθηκε αλλά δεν προχώρησε στην Φλουμινένσε

Δημοσιεύματα από τον διεθνή Τύπο ήθελαν τον Φακούντο Σάντσες να έχει βρεθεί πολύ κοντά στη μετακίνησή του στην νεοφώτιστη στην πρώτη κατηγορία της Τουρκίας, Hatayspor. Ωστόσο, αν και λέγεται ότι σχεδόν είχε συμφωνήσει, ο παίκτης άλλαξε πορεία. Πριν από λίγες μέρες είχε προταθεί και στην Φλουμινένσε, η οποία τον εξέταζε πολύ προσεκτικά αφού ακόμα ψάχνει τον αντικαταστάτη του Ζιλμπέρτο για το δεξί άκρο της άμυνας.

Ο νεαρός Ιγκόρ Ζουλιάο που αποκτήθηκε από τη «Φλου» θεωρείται ότι ακόμα δεν μπορεί ν' αντέξει το βάρος των απαιτήσεων και το επίπεδο του Brasileirao για να γίνει βασικός κι έτσι ο Σάντσες φάνταζε ιδανικός. Μάλιστα, δεν θα χρειαζόταν να περιμένουν στην βραζιλιάνικη ομάδα για το άνοιγμα του διεθνούς μεταγραφικού παραθύρου τους επόμενους μήνες, δεδομένου πως ο διαφαινόμενος νέος δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού ήταν ελεύθερος και ήδη αγωνιζόταν στη Λατινική Αμερική.

Παρ' όλα αυτά, το θέμα εκεί δεν προχώρησε και ο παίκτης αναμένεται τις επόμενες μέρες να φτάσει στη χώρα μας για λογαριασμό του «τριφυλλιού».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα