Αυτή είναι όλη η αλήθεια για τον Ομάρ…

Αυτή είναι όλη η αλήθεια για τον Ομάρ…

Αυτή είναι όλη η αλήθεια για τον Ομάρ…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος παραθέτει στο blog του στο gazzetta τα εννιά κομμάτια που συνέθεσαν το παζλ της αποχώρησης του Ομάρ από τον Ολυμπιακό.

Ήρθε η ώρα να γραφτεί κι όλη η αλήθεια, τουλάχιστον αυτή που ξέρω εγώ, για το διαζύγιο του Ολυμπιακού με τον Ομάρ. φιλικό μεν, διαζύγιο δε.

Ένα. Αυτό που έγραψε ο Νορβηγός στην ανάρτηση για το αντίο του («τώρα ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού και γράφω αυτές τις γραμμές με δάκρυα στα μάτια») εγώ το πιστεύω απολύτως. Πολύ απλά γιατί την Πέμπτη το βράδυ μετά το παιχνίδι με τη Γουλβς πραγματικά με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούσε τους πάντες, προσωπικά έναν έναν, στον Ολυμπιακό. Κι ακριβώς το ίδιο έκανε και την Παρασκευή το πρωί στο αεροδρόμιο.

Δύο. Ο Ολυμπιακός ήθελε να τον κρατήσει. Κι ο Ομάρ ήθελε να μείνει. Με τη διαφορά ότι και οι δύο ήθελαν συμφωνία με τους δικούς τους όρους. Ο παίκτης δεν έπεφτε κάτω από το 1,5 εκ. Ευρώ, θεωρώντας ότι πλησιάζοντας τα 29 χρόνια του έπρεπε να κάνει το καλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του. Ο Ολυμπιακός του πρότεινε στο τέλος, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, ένα εκ. Ευρώ, που το είχε σαν ταβάνι, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να δίνει στον πρώτο σκόρερ (Ελ Αραμπί) 1,5 εκ. Ευρώ και στον δεξιό μπακ τα ίδια λεφτά.

Τρία. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε επέκταση του συμβολαίου του παίκτη μετά τη λήξη του συμβολαίου του, στις 30 Ιουνίου, με τον Ομάρ να παίρνει εξτρά περίπου 150 με 200 χιλ. Ευρώ αποζημίωση. Ουσιαστικά ήταν για ένα ματς, με τη Γουλβς! Διότι το πρωτάθλημα είχε κριθεί και τον Ιούλιο ήταν να παίζει κυρίως ο Γκασπάρ. Όπως κι έγινε, με τον Ομάρ να παίζει στο συγκεκριμένο διάστημα μόνο σε τρία ματς των πλέϊ οφς. Ο Ολυμπιακός επέλεξε να τον πληρώσει για ένα επί της ουσίας ματς επειδή ο Μαρτίνς ήταν κάθετος και τον ήθελε για βασικό με τη Γουλβς.

Τέσσερα. Η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Ομάρ ήταν επέκταση της συνεργασίας τους έως τις 15 Αυγούστου κι όχι παραπάνω, γιατί το αρνήθηκε κατηγορηματικά ο παίκτης, καθώς ήθελε να είναι διαθέσιμος για την επόμενη ομάδα του, έχοντας συμφωνήσει να είναι στην Κωνσταντινούπολη στις 15 του μήνα. Άρα, εάν ο Ολυμπιακός περνούσε τη Γουλβς, ο Ομάρ θα έπαιζε αύριο με τη Σεβίλλη. Αλλά αν περνούσε και τη Σεβίλλη, δεν θα έπαιζε στον ημιτελικό στις 16 του μήνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ!

Πέντε. Ο Ομάρ έχει συμφωνήσει με τη Γαλατασαράϊ για τριετές συμβόλαιο (η, 2+1) με ετήσια αποζημίωση 1,5 εκ. Ευρώ. Ο ίδιος ο Νορβηγός διεθνής, πάντως, αλλά κι οι μάνατζερ του, αρνούνται να το επιβεβαιώσουν, είτε γιατί θέλουν να είναι τυπικοί, από την στιγμή που ο Ομάρ έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό ακόμη για πέντε ημέρες, είτε για κάποιο άλλο λόγο. Μάλιστα, ένας εκπρόσωπός του μίλησε σε εφημερίδα της Νορβηγίας και είπε ότι «μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα ξέρουμε την επόμενη ομάδα του». Ο Νορβηγός ήδη ακολουθεί μέσω social media την Γαλατά...

Έξι. Ο διεθνής άσος ήταν φανερό ότι φέτος πρόσεξε πάρα πολύ την προπόνηση του, τη διατροφή του, τη ζωή του, τα πάντα. Με συνέπεια να μην βγάλει τον παραμικρό τραυματισμό, σε αντίθεση με προηγούμενες σεζόν. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος έκανε 47 παιχνίδια, ενώ στα πέντε προηγούμενα χρόνια του είχε διαδοχικά από την πρώτη του σεζόν έως και την περσινή 32-29-4-27-31 συμμετοχές! Είχε μεγάλες αντοχές και σε αυτό βοήθησε κι ότι δεν είχε μετά το Νοέμβριο κι υποχρεώσεις στην Εθνική ομάδα του, με τα μακρινά ταξίδια που πάντοτε τον έφθειραν.

Εφτά. Μπορεί να μην έκανε φέτος φοβερή σεζόν στο επιθετικό κομμάτι (με ένα γκολ, δύο ασίστ κι ένα κερδισμένο πέναλτι), σε αντίθεση με πέρσι που είχε πέντε γκολ κι έξι ασίστ (!), αλλά και μόνο που έβγαινε τόσες πολλές φορές μπροστά βοηθούσε σημαντικά την ομάδα, ενώ αμυντικά ήταν πολύ συνεπής κι αξιόπιστος. Γενικά με τον Μαρτίνς είχε μία διετία γεμάτη, με μόνο κενό εκείνες τις πέντε εβδομάδες από την θλάση του πέρσι στο πιο κρίσιμο όμως κομμάτι (όταν έχασε τα ματς με την Ντινάμο Κιέβου και τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ). Αλλά κι οι περισσότεροι πρώην προπονητές του Ολυμπιακού τον είχαν περί πολλού. Κι ο Μίτσελ κι ο Μάρκο Σίλβα κι ο Λεμονής κι ο Χάσι.

Οκτώ. Ο Ολυμπιακός στο πρόσωπο του Ομάρ πέτυχε γενικά μία πολύ καλή μεταγραφή, παίρνοντας τον το καλοκαίρι του 2014 με ψίχουλα από την Μπράουνσβαϊχ. Αρχικά μάλιστα με ένα χαμηλό συμβόλαιο, αλλά στη συνέχεια, όταν έκανε ανανέωση, με υψηλό συμβόλαιο, που για τη φετινή σεζόν του εξασφάλισε στάνταρ λεφτά σχεδόν ένα εκ. Ευρώ-γενικά στο οικονομικό κομμάτι ήταν πάρα πολύ σκληρός. Δεν ήταν ο σούπερ μπακ, αλλά ήταν σοβαρός, συνήθως καλός έως πολύ καλός σε απόδοση και επαγγελματίας.

Εννιά. Από οικονομικής πλευράς ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε κάτι από τον Ομάρ, όπως είχε συμβεί και με τον Μποτία. Αυτοί είναι οι δύο παίκτες που έμειναν έως τη λήξη του συμβολαίου τους, δεν έκαναν πρόωρη ανανέωση, αλλά και δεν πουλήθηκαν. Η ομάδα κέρδισε από αυτούς την αγωνιστική παρουσία τους, χωρίς κάποιο κέρδος από μεταγραφή, ενώ παράλληλα είχαν κι οι δύο υψηλά συμβόλαια, ο Ισπανός από την αρχή κι ο Νορβηγός την δεύτερη τριετία του.

Εγώ αυτά ξέρω, αυτά καταγράφω για τον Ομάρ, έναν παίκτη που έχει αφήσει σοβαρό κενό στην άμυνα και πρέπει να καλυφθεί δεόντως και άμεσα.

Άσχετο: Πολύ Λάτιν πέφτει για τα νέα άκρα της άμυνας του Ολυμπιακού! Βραζιλιάνοι (Ραφίνια, Ράφαελ), Περουβιάνος (Τράουκο), Χιλιάνος (Ίσλα)!

https://www.instagram.com/p/CDroGqnh_Aa/

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.