Transfer analysis: Αυτός είναι ο Νίκα Νινούα που αποκτά ο ΠΑΟΚ (pics & vids)

Transfer analysis: Αυτός είναι ο Νίκα Νινούα που αποκτά ο ΠΑΟΚ (pics & vids)

Transfer analysis: Αυτός είναι ο Νίκα Νινούα που αποκτά ο ΠΑΟΚ (pics & vids)

bet365

O ΠΑΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Νίκα Νινούα, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν έχει σε συμφωνία με τον 21χρονο αρχηγό της Ντιναμό Τιφλίδας. Το gazzetta.gr αναλύει τον Γεωργιάνο χαφ.

Ο Νίκα Νινούα έχει έρθει σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ προκειμένου να αποχωρήσει από τη Ντιναμό Τιφλίδας. Ο 21χρονος «κάπτεν» της σχεδόν μόνιμης πρωταθλήτριας Γεωργίας δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, ωστόσο της Θεσσαλονίκης έχουν πετύχει την αποδέσμευσή του για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και αναμένεται να ενσωματωθεί άμεσα στην προετοιμασία του «Δικεφάλου».

Οι «ασπρόμαυροι» έψαχναν την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής τους και είδαν στο πρόσωπο του Γεωργιανού χαφ έναν παίκτη με ηγετικά στοιχεία, παρά το νεαρό της ηλικίας του, εξαιρετική προοπτική και μεταπωλητική αξία.

O Nίκα Νινούα αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Ντιναμό Τιφλίδας και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το 2016, με τον νεαρό χαφ έκτοτε να καταγράφει συνολικά 94 συμμετοχές, με 14 γκολ και 15 ασίστ, αγωνιζόμενος κυρίως ως κεντρικός και αμυντικός χαφ.

Μέλος μιας σπουδαίας φουρνιάς νεαρών γεωργιανών ποδοσφαιριστών, όπως οι Γκιόργκι Χακβετάτζε (Γάνδη) και Βάτο Αρβελάτζε (Κιέλτσε), ο Νινούα είχε καταλυτική παρουσία στην κατάκτηση των δύο πρωταθλημάτων (2018, 2019), ενώ μόλις στα 20 του χρόνια πέρασε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο του και ήταν αυτός που σήκωσε πρώτος την «κούπα» του περσινού πρωταθλήματος.

Είναι διεθνής με την εθνική ελπίδων της Γεωργίας (11 συμ.) και πέρσι το καλοκαίρι είχε αγωνιστεί στο φιλικό παιχνίδι με την ελληνική εθνική ελπίδων, που είχε γίνει στην Αθήνα, απέναντι στους Λημνιό, Λύρατζη και Μπαλογιάννη.

Το έντονο φλερτ με την Μπεσίκτας δεν προχώρησε κι ο 21χρονος μέσος αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο και να ανακοινωθεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ακόμη και εντός της ημέρας (10/8).

Το CV του Νίκα Νίνουα

Ηλικία: 21 (22 Ιουνίου 1999)

Ύψος: 1.86 cm

Χώρα: Γεωργία

Ομάδα: Ντιναμό Τιφλίδας

Θέση: DM / CM

Δυνατά σημεία: ρυθμός, αποφάσεις, πάσα, τοποθέτηση, ευφυΐα, σουτ από απόσταση,

Πόδι: Αριστερό

Η καρτέλα του στο Football Manager 2020

Photos: FC Dinamo Tbilisi – Facebook

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα