Γιαννιώτης: Ο πιο αδικημένος Έλληνας τερματοφύλακας επιστρέφει!

Νίκος Μαρούδας
Γιαννιώτης: Ο πιο αδικημένος Έλληνας τερματοφύλακας επιστρέφει!

bet365

Στην Ελλάδα και στον Ατρόμητο θα αγωνίζεται και πάλι τη νέα σεζόν ο Ανδρέας Γιαννιώτης, με τον Έλληνα γκολκίπερ να επιστρέφει στην πατρίδα για να αποδείξει σε όλους πως παραμένει μεταξύ των καλύτερων πορτιέρε της χώρας.

Αν μπορούμε να πούμε πως κάποιος Έλληνας τερματοφύλακας της νέας γενιάς έχει αδικηθεί, αυτός είναι ο Ανδρέας Γιαννιώτης. Ο Έλληνας πορτιέρε την σεζόν 2017-18 είδε την καριέρα του να φτάνει στο πικ της με τις εμφανίσεις του στον Ατρόμητο και την πόρτα της Εθνικής ομάδας να ανοίγει διάπλατα για εκείνον.

Το ίδιο καλοκαίρι, επέστρεψε και στον Ολυμπιακό ως βασικός γκολκίπερ καθώς θα ήταν εκείνος που θα κάλυπτε την φυγή του Προτό. Ο ίδιος ζούσε την καλύτερη εποχή της καριέρας του, καθώς έβλεπε μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία να καθιερωθεί κάτω από τα δοκάρια μίας από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας, αλλά και στην τριάδα των γκολκίπερ της Εθνικής.

Βασικός στον Ολυμπιακό μέχρι την άτυχη στιγμή με τον ΠΑΟΚ

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης, πήρε με το που γύρισε στον Πειραιά φανέλα βασικού, έχοντας από πίσω του τότε τον Ζοσέ Σα, που επίσης μόλις είχε αποκτηθεί ως δανεικός από την Πόρτο. Ο 27χρονος πλέον γκολκίπερ, ήταν ο τερματοφύλακας που οδήγησε τον Ολυμπιακό μέχρι τους ομίλους του Europa League εκείνο το καλοκαίρι, καθώς ήταν βασικός και στα τέσσερα παιχνίδια των προκριματικών.

Βασικός είχε ξεκινήσει και την χρονιά στο πρωτάθλημα, αλλά όλα... στράβωσαν στις 30/9/18 και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Εκεί κι ενώ ο Γιαννιώτης είχε υπερασπιστεί με επιτυχία την εστία του και στο ματς της πρεμιέρας του Europa League με την Μπέτις (0-0), ένα λάθος του έφερε... μαύρα σύννεφα πάνω από την θέση του. Μέχρι και τότε, ο Γιαννιώτης σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος κι ένα στους ομίλους του Europa League, μέτραγε παθητικό ένα τέρμα!

Εκείνο το λάθος όμως στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, έφερε την πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και... μουρμούρα για την παρουσία του Ανδρέα Γιαννιώτη και το ενδεχόμενο ο Ζοσέ Σα να πάρει την ευκαιρία του. Τελικά ο Έλληνας κίπερ έδειχνε να στηρίζεται κι ήταν βασικός και στο επόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-1), αλλά και στο μεθεπόμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, που όμως ήταν και το τελευταίο του με τον Ολυμπιακό με τους «ερυθρόλευκους» να γνωρίζουν την ήττα στη Κρήτη με 1-0. Μέτρησε ακόμα μία συμμετοχής σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή τον Γενάρη κι από τότε είδε όλα τα παιχνίδια από την εξέδρα.

Το restart που δεν ήρθε στη Μακάμπι

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης, μετά την περιπέτειά του στον Ολυμπιακό, όπου δεν στηρίχθηκε για ένα λάθος που μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε τερματοφύλακα, ήθελε να αποχωρήσει από την ομάδα του Πειραιά. Για τον λόγο αυτό λοιπόν, το καλοκαίρι του 2019 και μόλις ένα χρόνο από την επιστροφή του στους «ερυθρόλευκους», δεν δέχεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του και αποδέχεται την πρόταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Μέσω της ομάδας του Ισραήλ, βλέπει μια μεγάλη ευκαιρία πρώτον να ηρεμήσει ψυχολογικά μετά από την μεγάλη πίεση που ένιωσε όταν είδε ξαφνικά να μένει ουσιαστικά εκτός ομάδας, και εν συνεχεία να αγωνιστεί και να αποδείξει πως αξίζει να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Τα πράγματα στη Μακάμπι αρχίζουν καλά για τον ίδιο, καθώς είναι βασικός στα προκριματικά του Champions League, αλλά και του Europa League μετά τον αποκλεισμό των Ισραηλινών από την Κλουζ.

Τελικά όμως η Μακάμπι δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε στο Europa League με τον Γιαννιώτη να χάνει την θέση του κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, λόγω τραυματισμού. Το πρόβλημα στον αστράγαλο, τον άφησε εκτός για σχεδόν δύο μήνες, με την Μακάμπι να έχει αρχίσει το πρωτάθλημα εντυπωσιακά. Πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες σε επτά παιχνίδια, με μηδέν παθητικό!

Τότε επέστρεψε ο Έλληνας πορτιέρε και κάθισε όλη την υπόλοιπη σεζόν στον πάγκο, με εξαίρεση ένα ματς Κυπέλλου τον Δεκέμβριο, που η ομάδα του ηττήθηκε 3-2 κι αποκλείστηκε. Βρέθηκε και πάλι κάτω από τα γκολπόστ των Ισραηλινών στα τελευταία τρία παιχνίδια των πλέι οφ κι ενώ είχαν εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, δεχόμενος δύο τέρματα στο τελευταίο του παιχνίδι με την Μπερ Σεβά.

Το χρονικό της επιστροφής του και ο μοναδικός του στόχος

Και ξαφνικά Ατρόμητος! Η επιστροφή του Νταμίρ Κάναντι στο Περιστέρι, έχει περισσότερα θετικά απ' όσα φαίνονταν. Ένα εξ αυτών είναι και η επιστροφή του Ανδρέα Γιαννιώτη. Οι Περιστεριώτες, βρίσκονταν σε αναζήτηση τερματοφύλακα όταν έγινε γνωστό από το Ισραήλ πως η Μακάμπι αναζητά ομάδα για να παραχωρήσει δανεικό τον 27χρονο κίπερ.

Η επιθυμία του ίδιου ήταν μία: Να γυρίσει στον Ατρόμητο του Νταμίρ Κάναντι! Αμέσως υπήρξε προσέγγιση του ατζέντη του Πέντραγκ Τζόρτσεβιτς προς τους ανθρώπους του Ατρόμητου, με τον Γιάννη Αγγελόπουλο να... τρίβει τα χέρια του! Πλέον τα πράγματα ήταν πολύ απλά, ο ποδοσφαιριστής ήθελε, η ομάδα ακόμα περισσότερο έμενε να τα βρει το «αστέρι» με την Μακάμπι.

Καλή θέληση υπήρχε και από τους Ισραηλινούς και κάπως έτσι το deal έκλεισε αστραπιαία. Ο Ανδρέας Γιαννιώτης επιστρέφει στον Ατρτόμητο και μόνο κερδισμένος μπορεί να νιώθει. Κερδισμένος κι έτοιμος για... απαντήσεις!

Ο Γιαννιώτης επιστρέφει στην Ελλάδα και το Περιστέρι, για να δουλέψει και πάλι υπό τις οδηγίες του αγαπημένου του Νταμίρ Κάναντι με στόχο έναν και μόνο: Να αποδείξει πως άδικα το 2018 έχασε την θέση του από τον Ολυμπιακό και κατ' επέκταση από την Εθνική ομάδα! Ο 27χρονος πορτιέρε επιστρέφει στην Ελλάδα με μεγάλο κίνητρο να επαναλάβει μια σεζόν όπως εκείνη του 2017/18 και να δώσει όλες τις απαντήσεις που θέλει. Φυσικά στο βάθος του μυαλού του υπάρχει και η σκέψη της επιστροφής σητν Εθνική ομάδα... Δύσκολο μεν, καθόλου ακατόρθωτο δε!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα