ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Πιφέας για Βούρο: «Ήθελε να αποτελεί μέρος του πρότζεκτ του ΟΦΗ»

Πιφέας για Βούρο: «Ήθελε να αποτελεί μέρος του πρότζεκτ του ΟΦΗ»

Πιφέας για Βούρο: «Ήθελε να αποτελεί μέρος του πρότζεκτ του ΟΦΗ»

Για την συμφωνία του Πραξιτέλη Βούρου με τον ΟΦΗ, μίλησε ο εκπρόσωπος του διεθνή αμυντικού, Αναστάσης Πιφέας λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο πρώην παίκτης του ΑΠΟΕΛ ήθελε να είναι μέρος του νέου πρότζεκτ των Κρητικών.

Ο ΟΦΗ συνεχίζει την ενίσχυσή του με την απόκτηση του Πραξιτέλη Βούρου να είναι μια σημαντική προσθήκη. Για την συγκεκριμένη μεταγραφή, αλλά και την παραμονή του Δημήτρη Σωτηρίου μίλησε στον Athletic Radio ο εκπρόσωπος του 25χρονου κεντρικού αμυντικού, Αναστάσης Πιφέας.

Αναλυτικά ανέφερε τα εξής:

Για τις πρώτες συζητήσεις του ΟΦΗ με τον Πραξιτέλη Βούρο: «Όταν μιλάμε για τον ΟΦΗ, μιλάμε για ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος που με την έλευση της νέας διοίκησης και του ιδιοκτήτη επέστρεψε εκεί που αξίζει βάσει της ιστορίας και του παρελθόντος του. Όταν μας καλεί αυτοπροσώπως ο ίδιος ο Γιώργος Σαμαράς τότε γνωρίζουμε πως αυτομάτως θα μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο και για τίποτα άλλο. Όταν μιλάμε με ανθρώπους που γνωρίζουν ποδόσφαιρο τότε αυτομάτως μπαίνεις σε μια διαδικασία να σου παρουσιάσουν ένα πρότζεκτ και είναι τιμή σου να αποτελείς μέρος του. Ο Πραξιτέλης ήθελε να έρθει στον ΟΦΗ από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε με τον ΟΦΗ και ο ίδιος με τον κ. Σαμαρά».

Για την αποχώρηση του Βούρου από το ΑΠΟΕΛ: «Ο Πραξιτέλης είχε ένα προσωπικό θέμα και ήθελε να αποχωρήσει από το ΑΠΟΕΛ. Το ΑΠΟΕΛ σεβάστηκε απόλυτα την απόφαση του και πρέπει να τον ευχαριστήσουμε δημόσια για την συμπαράσταση που έδειξε. Ο Πραξιτέλης ήταν στην μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου και τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε σε εκείνον. Ήταν δύσκολο για τον ίδιο να αποχωρήσει μετά από τρία χρόνια επιτυχιών με το ΑΠΟΕΛ όμως το πρότζεκτ του ΟΦΗ είναι κάτι πολύ μεγάλο και ο Βούρος ήθελε να αποτελέσει μέλος του για τα επόμενα χρόνια».

Για την απόφαση του Βούρου να φύγει από το ΑΠΟΕΛ και να έρθει στον ΟΦΗ: «Ήταν μια απόφαση που ναι μεν ήταν δύσκολη αλλά ο ΟΦΗ την έκανε πολύ εύκολη. Όλοι οι άνθρωποι που είναι στον ΟΦΗ, από τον πρόεδρο τον κ. Μπούση μέχρι τον Γιάννη και τον Γιώργο Σαμαρά αποτελούν κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Πραξιτέλης θα βοηθήσει τον ΟΦΗ και ο ΟΦΗ θα βοηθήσει τον Πραξιτέλη. Κάναμε μια επιλογή που στο τέλος θα βοηθηθούν και οι δύο πλευρές».

Για τους λόγους που ο Βούρος επέλεξε τον ΟΦΗ: «Μετά από τρία χρόνια παρουσίας στο ΑΠΟΕΛ το δέλεαρ για τον Βούρο ήταν ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν παίκτη – ηγέτη για την άμυνα του ΟΦΗ. Μέσω του ΟΦΗ πιστεύω πως θα κληθεί και στην Εθνική ομάδα, παρότι είχε κληθεί όταν ήταν προπονητής ο κ. Αναστασιάδης δεν αγωνίστηκε γιατί ήταν τραυματίας. Τώρα όμως πιστεύω πως μέσω του ΟΦΗ μπορεί να κληθεί στην Εθνική ομάδα ξανά και να αποτελέσει μόνιμο στέλεχος της».

Για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ δημιουργεί ελκυστικό όνομα σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Ο ΟΦΗ δημιουργεί ξανά το brand name του, είδαμε να παίρνει τον Τσιλιανίδη, ήρθε ο Σεμέντο που έκανε έναν καταπληκτικό πρώτο γύρο, όποιος παίκτης πάει καλά μπορεί να κάνει μια σπουδαία μεταγραφή μέσα από τον ΟΦΗ. Ξέρετε, είναι πολύ σημαντικό για έναν σύλλογο να μπορεί να πουλάει παίκτες γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο ανεβαίνει σε μεγαλύτερο επίπεδο. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και όταν μια ομάδα πουλάει παίκτες τότε το όνομα της γίνεται ακόμα μεγαλύτερο στην Ευρώπη και προσελκύει ακόμα καλύτερους ποδοσφαιριστές».

Για την επέκταση του συμβολαίου του Δημήτρη Σωτηρίου: «Ο Δημήτρης πέρασε πολύ δύσκολα όταν ήρθε στον ΟΦΗ, στην αρχή, όμως έκανε υπομονή και έδειξε ποιος είναι όταν χρειάστηκε. Θεωρώ αδικία που δεν κλήθηκε στην εθνική ομάδα γιατί πιστεύω πως ήταν ο πιο σταθερός τερματοφύλακας στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο Δημήτρης προσπάθησε πάρα πολύ για να μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο».

Για το ποια θα ήταν η εξέλιξη του αν ερχόταν στον ΟΦΗ σε μικρότερη ηλικία: «Αν ερχόταν στον ΟΦΗ 25 χρονών τώρα θα μιλούσαμε για άλλον τερματοφύλακα. Όλα στην ζωή συμβαίνουν για κάποιον λόγο και πρέπει να πω πως η μεταγραφή του Σωτηρίου στον ΟΦΗ ήταν η πιο γρήγορη που έχω κάνει στην δουλειά μου. Η συμφωνία κλείστηκε μέσα σε δύο λεπτά όταν μίλησα με τους κ.κ. Παπαδόπουλο και Πολεμαρχάκη. Είναι πολύ ευχαριστημένος στην ομάδα και μπορεί να δώσει στον ΟΦΗ ακόμα περισσότερα».

Για την εντύπωση που αποκόμισε από τις συζητήσεις του με τον ΟΦΗ: «Νιώθω πολύ χαρούμενος γιατί οι άνθρωποι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και εγώ είχα ξεχάσει πως είναι να μιλάς μόνο για το άθλημα. Μακάρι το παράδειγμα του να το ακολουθήσουν και άλλες ομάδες στην Ελλάδα, είχαμε φτάσει στο σημείο να κάνουμε περίπλοκο το απλό και ο ΟΦΗ κάνει τα απλά πράγματα. Η παρουσία των ανθρώπων του ΟΦΗ είναι ένα κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».