Μόνο στον ΠΑΟΚ όλα αυτά…

Μόνο στον ΠΑΟΚ όλα αυτά…

Μόνο στον ΠΑΟΚ όλα αυτά…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για μερικά μοναδικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στο ξεκίνημα αυτής της δύσκολης και κρίσιμης αγωνιστικής περιόδου για τον Δικέφαλο του Βορρά. Τα πρόσωπα που –μεταξύ άλλων- πρωταγωνιστούν στο blog είναι ο Αμπέλ Φερέιρα, ο Στέφαν Σβαμπ και ο Αντρέ Βιεϊρίνια.

Εκπληκτικά πράγματα στον ΠΑΟΚ! Ξεκινάει το 2020-2021 με εκπλήξεις και γεγονότα. Αυτά μόνο στον ΠΑΟΚ γίνονται…

Κατ’ αρχάς έγινε το θαύμα! Έγινε αυτό που κανείς δεν περίμενε! Αυτό θα έπρεπε να είναι το θέμα των ημερών! Η έκπληξη! Το φαινόμενο…

Ο ΠΑΟΚ για δεύτερη συνεχόμενη προετοιμασία έχει τον ίδιο προπονητή!

Πάνε πολλά-πολλά χρόνια από τότε που ένας προπονητής στον ΠΑΟΚ έκανε δύο συνεχόμενες προετοιμασίες!

Ποιος ήταν ο τελευταίος; Μα φυσικά, ο μεγάλος Φερνάντο Σάντος! (Νωρίτερα, στα σύγχρονα ποδοσφαιρικά χρόνια, κάτι παρόμοιο έγινε μόνο με τον Αναστασιάδη και τον Μπάγεβιτς).

Και να τώρα ο Αμπέλ Φερέιρα πετυχαίνει αυτό που κανείς άλλος δεν κατάφερε την τελευταία δεκαετία! Ο Πορτογάλος προπονητής έκανε την προετοιμασία του 2019, ξεκίνησε και αυτή του 2020!

Προσέξτε! Μετά τον Σάντος που πραγματοποίησε τις καταπληκτικές και άκρως διδακτικές (ακόμη και για εμάς τους δημοσιογράφους) προετοιμασίες του 2008 και του 2009, ΚΑΝΕΙΣ άλλος δεν κατάφερε κάτι παρόμοιο. Δείτε τη λίστα…

2010: Μπερέτα

2011: Μπόλονι

2012: Δώνης

2013: Στέφενς

2014: Αναστασιάδης

2015: Τούντορ

2016: Ίβιτς

2017: Στανόγεβιτς

2018: Λουτσέσκου

Για να δούμε αν αυτό το γεγονός βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να βρει ηρεμία, σιγουριά, αν τον βοηθήσει να διορθώσει τα διαπιστωμένα προβλήματά του, αν τα περσινά παθήματα γίνουν μαθήματα, για να ξαναμπεί η ομάδα σε πορεία επιτυχιών.

Από την άλλη βέβαια πρέπει να σημειώσουμε και όλα αυτά τα… μεταφυσικά που συνεχίζουν να συμβαίνουν σε αυτή την ομάδα.

Γιατί εδώ και λίγο καιρό στον ΠΑΟΚ, το μόνο που δεν έχει βρει την ομάδα είναι πανούκλα και χολέρα… (Ήδη γίνονται έρευνες για εκείνον τον κατσικοπόδαρο που έκανε ποδαρικό στην ομάδα το 2020…).

Έστω και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία το ότι πέρυσι η ομάδα ξεκίνησε τη χρονιά της με τον προηγούμενο πολύ επιτυχημένο προπονητή να φεύγει 24 ώρες πριν την πρώτη συγκέντρωση, ενώ φέτος ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με κρούσμα κορονοϊού το οποίο εντοπίστηκε 24 ώρες μετά την πρώτη συγκέντρωση…(Ας μην επαναλάβουμε όόόλα τα άλλα που έγιναν το τελευταίο ειδικά διάστημα).

ΠΑΟΚ είσαι όμως και θα βρεις τον τρόπο…

* Ο Σβαμπ έκλεισε και στην αυτονόητη ερώτηση… «τι παίκτης είναι, τι παίκτη πήρε ο ΠΑΟΚ κι αν θα προσφέρει πολλά ή λίγα» η απάντησή μου δεν διαφέρει από όλα όσα εδώ και καιρό αναλύω: «Η ομάδα κάνει τον παίκτη».

Θα είναι ο ΠΑΟΚ καλά δουλεμένος; Θα ξέρει τι θέλει και τι παίζει; Θα το έχουν εμπεδώσει αυτό και οι παίκτες του; Θα είναι δεμένοι μεταξύ τους και με τον προπονητή; Θα είναι καλά γυμνασμένοι; Αν ο ΠΑΟΚ λοιπόν είναι καλά, τότε και ο Σβαμπ θα παίξει καλή μπάλα στον Δικέφαλο του Βορρά, γιατί είναι μαχητής και αρχηγός με ότι αυτό σημαίνει.

Αν ο ΠΑΟΚ παρουσιάσει περσινά συμπτώματα και η ομάδα δεν είναι ψυχικά δεμένη, αν η ομάδα δεν πιστεύει στον προπονητή της, αν δεν είναι καλά γυμνασμένη και δεν πιστεύει σε αυτό που παίζει, τότε ΔΕΝ υπάρχει –σχεδόν- καμία περίπτωση να παίξει μπάλα ο πρωτόβγαλτος από το ιδιαίτερο (ανοικτό, γρήγορο και υψηλού ρυθμού) Αυστριακό πρωτάθλημα, Στέφαν Σβαμπ. Έτσι απλά…

Κάποτε στον ΠΑΟΚ ήρθε ο πολύ ποιοτικός Νομπόα! Μπήκε πρώτη μέρα στα αποδυτήρια και είδε το… μπάχαλο! Τα ίδια διαπίστωσε φυσικά και μέσα στο γήπεδο! Δεν έπαιξε ποτέ μπάλα! Πήγε μετά στη Ροστόφ και κόντεψε να τους οδηγήσει στο πρωτάθλημα.

Το αντίθετο εντελώς με την ομάδα του 2017-2019. ΌΛΟΙ όσοι ήρθαν βρήκαν ένα σύνολο δεμένο και καλά δουλεμένο και ΟΛΟΙ έπαιξαν μπάλα ανεβάζοντας την προσωπική τους αξία.

Το θέμα μας λοιπόν δεν είναι αρχικά αν ο Σβαμπ βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Το ζήτημα είναι αν ο ΠΑΟΚ και η οργάνωσή του θα βοηθήσει τον Σβαμπ, ώστε μετά η ομάδα να πάρει πράγματα από αυτόν.

* Για την σχέση ΠΑΟΚ-Βιεϊρίνια και το μεγάλο θέμα που αφορά το παρόν και το μέλλον του στην ομάδα, δεν θα γράψω ακόμη τίποτα. Αξίζει να περιμένουμε λίγο ακόμη…

Εξάλλου, οι περισσότεροι στον ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουν το μεγάλο αυτό ζήτημα με ψυχραιμία και μόνο λίγοι ψάχνουν και πάλι με κάτι να… φαγωθούν. Δεν υπάρχει λόγος. Στο κάτω-κάτω για ποιο πράγμα να διαφωνήσεις και να φαγωθείς; Για την αξία του παίκτη; Για την προσφορά του; Για τον χαρακτήρα του και τις ηγετικές του ικανότητες; Ή μήπως μπορεί να διαφωνήσει κανείς για το ότι ο Σαββίδης και η ΠΑΕ αποφάσισαν να κάνουν μειώσεις στα συμβόλαια; Δεν μας πέφτει λόγος στα οικονομικά και ειδικά σε μία τέτοια απόφαση ανθρώπου που έχει βάλει στον ΠΑΟΚ 150 εκατομμύρια.

Γι’ αυτό λοιπόν, με απόλυτη ψυχραιμία θα περιμένουμε όσα θα γίνουν τις επόμενες ημέρες και μετά θα πάρουμε θέση για όλα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.