Κούγιας: «Αν η ΕΠΟ αποφασίσει αναδιάρθρωση θα καταθέσουμε τα δελτία» (vid)

Κούγιας: «Αν η ΕΠΟ αποφασίσει αναδιάρθρωση θα καταθέσουμε τα δελτία» (vid)

Gazzetta team
Κούγιας: «Αν η ΕΠΟ αποφασίσει αναδιάρθρωση θα καταθέσουμε τα δελτία» (vid)

bet365

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στην απόφαση της Super League για την μη αναδιάρθρωση χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή ιστορική πως σε περίπτωση που η ΕΠΟ δεν σεβαστεί την απόφαση της λίγκας δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

«Είναι ιστορική απόφαση, καθώς παρά τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν εμφανίσθηκε μια θέση υπευθυνότητας εκ μέρους των ιδιοκτητών και των εκπροσώπων των ΠΑΕ. Είναι σημαντικό ότι ήταν εδώ και ιδιοκτήτες και όχι μόνο εκπρόσωποι. Η απόφαση που ελήφθη έλαβε υπόψιν και το νόμο Αυγενάκη. Τα λάβαμε σοβαρά υπόψιν. Όχι μόνο ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα μας αλλά υπήρξε και τεράστια οικονομική αιμορραγία των ΠΑΕ. Υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Δεν ήταν μια φαρσοκωμωδία ότι αυτό το πρωτάθλημα γινόταν για τα μάτια του κόσμου. Και αποφασίσαμε με ψήφους 13 έναντι 1 (του Πανιωνίου) ότι δεν καταργούμε την προκήρυξη μας. Είπαμε ότι αν η ΕΠΟ δεν λάβει υπόψιν την απόφαση μας δεν πρόκειται να αρχίσει το πρωτάθλημα και αμέσως μόλις κάνει το ατόπημα αυτό θα καταθέσουμε τα δελτία των ποδοσφαιριστών μας ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα επανόδου σε άλλη απόφαση».

Μήπως έτσι καταργείται η ομοσπονδία; «Η ομοσπονδία δεν έχει καμία δουλειά, είναι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όπου το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό ακόμα και την ομοσπονδία τη διοικεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ελληνικό ποδόσφαιρο και ομοσπονδία δεν υπάρχει χωρίς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αν δεν υπήρχαν οι μεγάλες ομάδες να δίνουν συνολικά 11 εκατ. το χρόνο δεν θα υπήρχε ελληνική ομοσπονδία. Αυτό που έγινε όπου οι διοργανώσεις της Super League 2 και της Football League έπαιρναν αποφάσεις για τη Super League δεν θα γίνει ξανά.

Αυτό που δεν έχει υπολογίσει κάποιος είναι πως η προκήρυξη μας αναφέρει πως μια ομάδα θα πέσει ή θα ανέβει μέσω μπαράζ. Άκουσα ότι ο μεν Απόλλωνας έδιωξε τους ποδοσφαιριστές και έκλεισε και το γήπεδο για να μην γίνει εκεί ο τελικός Κυπέλλου. Η δε Ξάνθη, έδωσε μια συνέντευξη ο κ. Πανόπουλος και την επόμενη μέρα έλυσε όλα τα συμβόλαια. Το τι θα κάνουν αυτές οι ομάδες, αν θα ο κ. Μονεμβασιώτης με τον κ. Πανόπουλο ή με τον κ. Σαββίδη το μπαράζ μεταξύ τους σε μονό ή θα φωνάξουν τους ποδοσφαιριστές από τις διακοπές αφορά τους ίδιους.

Έχουμε σύμφωνη και τη γνώμη της "NOVA" που ήθελε να πάρουμε αυτή την απόφαση. Χαίρομαι που παρά την παραφιλολογία υπέρμαχος ήταν ο Αλαφούζος, ήρθε σήμερα ο Μπούσης, υπάρμαχος ήταν ο ΠΑΟΚ. Κάτι πήγε να πει η ΑΕΚ αλλά συμφώνησε όταν είδε πως ήταν καταιγιστική η απόφαση όλων μας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα