ΚΕΔ: Ανακοίνωσε τα λάθη και τα σωστά στις περιπτώσεις οφσάιντ (pics)

Gazzetta team
ΚΕΔ: Ανακοίνωσε τα λάθη και τα σωστά στις περιπτώσεις οφσάιντ (pics)

bet365

H KEΔ έβαλε τις γραμμές σε περιπτώσεις οφσάιντ και ανακοίνωσε τα λάθη και τα σωστά των διαιτητών. Λάθος η απόφαση στο Παναθηναϊκός-Ξάνθη στη Ριζούπολη!

Aνακοίνωση εξέδωσε η ΚΕΔ στην οποία παρουσίασε έξι περιπτώσεις οφσάιντ από αγώνες της κανονικής διάρκειας της Super League όταν και δεν είχε μπει ακόμα η... γραμμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από αυτές τις 6 φάσεις αποδείχθηκε πως στις πέντε ο VAR πήρε τις σωστές αποφάσεις όμως έγινε κι ένα λάθος. Κι αυτό ήταν στο ματς του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη το οποίο είχε γίνει στην Ριζούπολη κι επίσης είχε σηκώσει μεγάλη κουβέντα. Οπως μεγάλη κουβέντα είχε σηκώσει και η απόφαση στο Βόλος-Ολυμπιακός που όμως αποδείχθηκε ότι σωστά υποδείχθηκε ως οφσάιντ ο παίκτης των ερυθρόλευκων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ

«Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, σε ορισμένα παιχνίδια της SL1, υπήρξαν κάποιες διαιτητικές αποφάσεις των οποίων η ορθότητα όσον αφορά τον κανόνα 11 (offside), αμφισβητήθηκε έντονα και οι οποίες "σήκωσαν" μεγάλο θόρυβο, προκαλώντας "καυστικές" επιθέσεις ενάντια στους αξιωματούχους αγώνα, υπερθεματίζοντας κυρίως την έλλειψη χρήσης της γραμμής offside του συστήματος VAR και το κενό στην ακρίβεια στην λήψη της απόφασης που αυτή δημιουργούσε.

Η ΚΕΔ στη διαρκή της προσπάθεια επίτευξης διαφάνειας, έγκυρης ενημέρωσης, πάντα σύμφωνα με τους Κανόνες Παιχνιδιού, και προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων, προχώρησε με τη συνδρομή της τεχνολογίας στε λεπτομερή ανάλυση έξι τέτοιων περιπτώσεων (με χρήση της τεχνολογίας Virtual Offside Line που είναι πλέον διαθέσιμη) στοχεύοντας στην πλήρη διαλεύκανσή τους, για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Οι 6 φάσεις

1 4η αγωνιστική ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ

2 6η αγωνιστική Παναθηναϊκός-Ξάνθη

3 6η αγωνιστική Παναθηναϊκός-Ξάνθη

4 16η αγωνιστική Βόλος-Ολυμπιακός

5 20η αγωνιστική Λαμία-ΠΑΟΚ

6 26η αγωνιστική Ολυμπιακός-Παναιτωλικός

Συνοψίζοντας, από τις 6 παραπάνω περιπτώσεις που αναλύθηκαν, παρά το γεγονός ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ληφθεί ακριβής απόφαση με "γυμνό μάτι" και με δεδομένη εκείνη τη στιγμή την έλλειψη της Virtual Offside Line, πάρθηκαν τελικά πέντε σωστές αποφάσεις και μονάχα μία λανθασμένη.

Με βάση τα παραπάνω, η ΚΕΔ θα ήθελε να δώσει έμφαση στον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης που επέδειξαν οι αξιωματούχοι των αγώνων, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στο να ληφθούν τελικά οι σωστές αποφάσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που παρατέθηκαν, και με την ευκαιρία αυτή επιθυμεί να ευχαριστήσει τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και τους αξιωματούχους των ομάδων, που στο πνεύμα του Fair-Play σεβάστηκαν τις όποιες αποφάσεις ελήφθησαν»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα