Άρης - Ολυμπιακός 2-4

Άρης - Ολυμπιακός 2-4

bet365

Ο Ολυμπιακός έκανε μια ευχάριστη βόλτα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αφού δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει με 4-2 του Άρη και να συνεχίσει αήττητος στο πρωτάθλημα! Από 2 γκολ οι Μασούρας και Χασάν για τους νικητές. Σκόραρε για τους «κίτρινους» ο Φετφατζίδης και παρθενικό γκολ για τον πιτσιρικά Μπαγκαλιάνη!
Ο Ολυμπιακός πέρασε με εμφατικό τρόπο από το «Κλ. Βικελίδης» καθώς επικράτησε του Άρη με 2-4 χάρη στα γκολ των Γιώργου Μασούρα, Αχμέντ Χασάν. Γιάννης Φετφατζίδης και Πέτρος Μπαγκαλιάνης σημείωσαν τα γκολ του Άρη.
Άρης και Ολυμπιακός βαδίζουν σε αντίθετα μονοπάτια καθώς οι «κίτρινοι» περιμένουν καρτερικά να πέσει η αυλαία του φετινού Πρωταθλήματος και «κατέβηκαν» στο παιχνίδι με 14 παίκτες, ενώ οι Πειραιώτες ετοιμάζονται για τους «τελικούς» απέναντι σε ΑΕΚ και Γουλβς. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν αντιμετώπισε προβλήματα, πέρασε εύκολο απόγευμα χάρη στο επίπεδο εκτέλεσης των Χασάν, Μασούρα και παράλληλα ο Πορτογάλος προπονητής είχε τη δυνατότητα να τσεκάρει το αγωνιστικό επίπεδο αρκετών παικτών του.
Η παρουσία του Γιάννη Φετφατζίδη στο αρχικό σχήμα του Άρη μάλλον στοιχειοθέτησε έκπληξη από τον Μίκαελ Ένινγκ δεδομένου του διαστήματος απουσίας του από τις προπονήσεις, ενώ η απουσία του Μιχάι Κόρχουτ ήταν συνέπεια προβλήματος τραυματισμού. Αυτή έστειλε τον Λίντσεϊ Ροζ στο αριστερό άκρο της άμυνας (για δεύτερη φορά φέτος έπειτα από τον εντός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο) και παράλληλα έδωσε θέση βασικού στον Πέτρο Μπακούτση.
Οι απουσίες των Γκιγέρμε, Μπα, Ελ Αραμπί, Σα και Τσιμίκα υποχρέωσαν σε αρκετές αλλαγές τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος διατήρησε τη διάταξη 4-3-3 με κεντρικούς χαφ τους Καφού, Μπουχαλάκη και Καμαρά, ενώ στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού βρέθηκε ο Βασίλης Τοροσίδης έπειτα από εκείνον τον αγώνα του Κυπέλλου με τη Λαμία στις 4 Φεβρουαρίου.
Οι «γκέλες» του Μαντσίνι και το δοκάρι του «Τόρο»
Ελλείψει επαρκούς αριθμού παικτών, προφανώς ο (αρχικά) υποτονικός ρυθμός ήταν… βούτυρο στο ψωμί του Άρη ο οποίος ήταν πιο απειλητικός από τον Ολυμπιακό στα πρώτα 17-18 λεπτά κι ας μην είχε κατοχή μπάλας. Και θα μπορούσε να βρει γκολ αν στο 12’ (και μετά την εξαιρετική πάσα του Φετφατζίδη) ο Μαντσίνι είχε αίσθηση του χώρου και του χρόνου καθώς στο πλασέ που επιχείρησε εντός της περιοχής η μπάλα απλά κατρακύλησε στην αγκαλιά του Αλέν. Ένα λεπτό αργότερα πέταξε στα σκουπίδια μια ακόμη καλή ευκαιρία του Άρη για να απειλήσει τον Ολυμπιακό, ενώ στο 20’ και στην καλύτερη ανάπτυξη των «κίτρινων», ο Φετφατζίδης σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά δεν βρήκε στόχο για ελάχιστα εκατοστά.
Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή μπάλας αλλά όχι και ρυθμό. Σισέ και Σεμέδο «κατέβασαν» εύκολα τις μπάλες από τα βολέ του Κουέστα, αλλά σε επίπεδο δημιουργίας είχε πρόβλημα. Αυτό οδήγησε τον Λοβέρα στην ατομική προσπάθεια στο 7ο λεπτό όπου ο Κουέστα είχε εξαιρετική αντίδραση απομακρύνοντας σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό περίπου στο 20πτο κι εκεί είχαν τη σπουδαιότερη ευκαιρία πριν το cooling break με το φαλτσαριστό σουτ του Τοροσίδη όπου η μπάλα χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Χασάν (μετά από εκτέλεση φάουλ) βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας αλλά δεν πρόλαβε να «αγγίξει» την μπάλα στην κενή εστία του Κουέστα.
Το 10ο γκολ του Μασούρα
Ο Γιώργος Μασούρας χτίζει τη δική του παράδοση απέναντι στον Άρη καθώς είχε σκοράρει στον αγώνα του πρώτου γύρου, αυτό έκανε και στο 34’ όπου λύθηκε ο γόρδιος δεσμός. Ο διεθνής επιθετικός αξιοποίησε την εξαιρετική κάθετη πάσα του Καματά και σημείωσε το 10ο γκολ του σε όλες τις φετινές διοργανώσεις κάνοντας το 0-1. Ο Άρης έβγαλε αντίδραση και είναι αλήθεια ότι θα μπορούσε να είχε ισορροπήσει την κατάσταση αλλά στο 36’ ο Αλέν απομάκρυνε την μπάλα στο δυνατό σουτ του Μπρούνο Γκάμα, ενώ στο 42’ είχε σύμμαχο το δοκάρι όπου μετά από κάθετη πάσα του Μαντσίνι, ο Γιάννης Φετφατζίδης βρήκε την μπάλα με τη… γάμπα.
Ο Ολυμπιακός βρήκε δύο ακόμη ευκαιρίες μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στην πρώτη του 44ου λεπτού ο Κουέστα έδιωξε την μπάλα (μετά από κεφαλιά του Χασάν) χιλιοστά πριν περάσει αυτή τη γραμμή της εστίας και μάλιστα χτύπησε και στο δοκάρι. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου και από το λάθος του Γιώργου Δεληζήση. Ο Χασάν βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα, δεν δυσκολεύτηκε να τον πλασάρει για το 0-2.
Σαν σε προπόνηση…
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με την ίδια ενέργεια και θα μπορούσε να είχε τριπλασιάσει τα τέρματά του στο 47’ καθώς από λάθος του Λούκας Σάσα και νέα κάθετη πάσα του Καμαρά, ο Λοβέρα βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα αλλά ήταν ελαχίστως άστοχος. Τελικώς οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ στο 49’ έπειτα από σέντρα ακριβείας του Βασίλη Τοροσίδη και εξαιρετική κίνηση χωρίς την μπάλα από τον Γιώργο Μασούρα ο οποίος με προβολή την έστειλε στα δίχτυα (0-3).
Ο Άρης αντέδρασε μέσω του Γιάννη Φετφατζίδη στο 56’. Ο Άρης βγήκε στο transition παιχνίδι, δεν βρήκε σουτ στην πρώτη απόπειρά του να απειλήσει, αλλά σε δεύτερο χρόνο ο έμπειρος επιθετικός επιχείρησε το δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε και ξεγέλασε τον Αλέν (1-3). Οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν μάλιστα να μειώσουν ακόμη περισσότερο στο 63’ όταν ο «Φέτφα» έστρωσε στον Μπρούνο Γκάμα αλλά το τελείωμα του Πορτογάλου ήταν απειλητικό.
Τους έπιασε στον ύπνο
Ο Πέδρο Μαρτίνς φρέσκαρε την ομάδα του, άλλαξε όλη τη δεξιά πλευρά αυτής ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Ραντζέλοβιτς, Μπρούνο αλλά και τους Βαλμπουενά Ξενιτίδη. Στο 65’ ο Χασάν έπιασε για δεύτερη φορά κοιμώμενη την άμυνα του Άρη και λίγο πριν εκτελέσει δέχθηκε μια κλωτσιά από τον Γιώργο Δεληζήση. Ο διαιτητής Κουτσιαύτης ορθώς υπέδειξε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Αιγύπτιος σημειώνοντας το 2ο γκολ του στο παιχνίδι και το 4ο για τον Ολυμπιακό (1-4). Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν δημιουργικοί και στο 77’ ο Καφού έχασε μοναδική ευκαιρία έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση transition επίθεσης και πάσα από τον Χασάν.
Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου ο Άρης λειτούργησε με αφέλεια καθώς δεδομένης της έλλειψης δυνάμεων έκανε απόπειρες άσκησης pressing και αφού ο Ολυμπιακός έβγαζε με ευκολία την κατάσταση πίεσης, είχε κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Όπως στο 81ο λεπτό όπου ο Ραντζέλοβιτς αστόχησε από το ύψος του πέναλτι.
Το γκολ που άξιζε…
Αυτό ισχύει για τον νεαρό Πέτρο Μπαγκαλιάνη ο οποίος έκανε ένα ακόμη πολύ καλό παιχνίδι. Ο νεαρός μέτρησε την 3η σερί παρουσία του στο βασικό σχήμα του Άρη, για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις και μάλιστα μετουσίωσε την εμφάνισή του με το γκολ που σημείωσε στο 86ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με καρφωτή κεφαλιά.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ματίγια (Άρης), Καφού, Μπρούνο (Ολυμπιακός)
MVP: Αυτός ο τίτλος μοιράζεται σε Μασούρα και Χασάν οι οποίοι σημείωσαν και τα τέρματα του Ολυμπιακού.
Στο ύψος του: Ο Βασίλης Τοροσίδης επέστρεψε στην 11αδα του Ολυμπιακού έπειτα από πέντε μήνες, έκανε πολύ καλό παιχνίδι, σέρβιρε και στον Μασούρα το δεύτερο του γκολ.
Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Γιώργος Δεληζήσης δεν απέφυγε τα λάθη, ενώ ο Μαντσίνι κατέστρεψε αρκετά plays του Άρη.
Η «γκάφα»: Αυτή του Γιώργου Δεληζήση στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού όπου έκανε κάκιστη εκτίμηση της φάσης δίνοντας το δικαίωμα στον Χασάν να πλασάρει τον Κουέστα.
Το «στραγάλι»: Ο Κουτσιαύτης δεν είχε την παραμικρή δυσκολία στη διαχείριση του παιχνιδιού
Το ταμείο του «gazzetta.gr»: Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των δύο ομάδων, ειδικά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό, αξιοποιώντας παράλληλα και τα αμυντικά λάθη του Άρη. Οι Πειραιώτες δεν κατέβασαν ταχύτητα φθάνοντας στην εύκολη νίκη ενώ το ζητούμενο για τους γηπεδούχους ήταν να τελειώσουν το παιχνίδι δίχως τραυματισμούς.
Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης, Λούκας Σάσα (79’ Διαμαντόπουλος), Ματίγια, Φετφατζίδης, Μαρτίνες, Μπρούνο Γκάμα & Μαντσίνι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Αλέν (77’ Τσολάκης), Τοροσίδης, Σισέ, Σεμέδο, Γκασπάρ (58’ Μπρούνο), Μπουχαλάκης, Καφού, Καμαρά (58’ Ρατζέλοβιτς), Λοβέρα (68’ Ξενιτίδης), Μασούρας (68’ Βαλμπουενά) & Χασάν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα