Γαβαλάς: «Έχουμε τη βεβαιότητα πως υπάρχει πολυϊδιοκτησία» (audio)

Δημήτρης Τομαράς
Γαβαλάς: «Έχουμε τη βεβαιότητα πως υπάρχει πολυϊδιοκτησία» (audio)

bet365

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις μετέφερε τις θέσεις των Πειραιωτών για το CAS, τον ΠΑΟΚ και τη Ριζούπολη.
Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς, ήταν καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9. Εκεί είπε για:
Για τους Τζολάκη και Καραργύρη: Θα μου επιτρέψετε να ανοίξω μία παρένθεση. Είναι μία πολύ ιδιαίτερη ημέρα για την οικογένεια του Ολυμπιακού. Καμαρώνει σήμερα δύο δικά της παιδιά που έδωσαν πανελλήνιες. Μάλλον βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και θα περάσουν σε Πανεπιστήμια. Αναφέρομαι στον Κωνσταντίνο Τζολάκη και στον Ηλία Καραργύρη. Δύο παιδιά από τα σπλάχνα του συλλόγου που είναι στην πρώτη ομάδα. Επαγγελματίες τερματοφύλακες και παράλληλα ήταν άριστοι μαθητές. Ένα πολύ καλό παράδειγμα και ένα πολύ καλό μήνυμα για άλλα παιδιά που φιλοδοξούν να κάνουν επαγγελματική καριέρα στο ποδόσφαιρο και δεν θα πρέπει να αφήνουν το σχολείο τους και νομίζω ότι φτιάχνουμε τις κατάλληλες συνθήκες στον Ρέντη. Για να συνδυάζουν τα παιδιά σχολείο με ποδόσφαιρο και αθλητισμό με πρωταθλητισμό. Για εμάς είναι η είδηση της ημέρας.
Για την πολυϊδιοκτησία και το CAS: Με ψυχραιμία θα τα εξηγήσουμε τα θέματα. Είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση η πολυϊδιοκτησία. Θέλω να επαναλάβω αυτά που ανέφερα χθες στην ανάρτηση που έκανα στον λογαριασμό μου στο Facebook. Ουσιαστικά είναι η επίσημη θέση του Ολυμπιακού επί των τελευταίων εξελίξεων και μετά και την απόφαση του CAS το οποίο ουσιαστικά δέχθηκε μερικώς και τις δύο θέσεις. Δεν αθώωθηκε ο ΠΑΟΚ για την πολυϊδιοκτησία και έκανε δεκτή μερικώς και την προσφυγή του Ολυμπιακού για να είναι σε όλη την διαδικασία στην Εφέσεων, που καλείται να αποφασίσει ως προς τις παραβάσεις. Θέλω να επαναλάβω πως το CAS ούτε αθώωσε τον ΠΑΟΚ ούτε ακύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που διαπίστωσε την πολυϊδιοκτησία. Θα μου επιτρέψετε να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Το καλοκαίρι. Όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γραμμένος προσπάθησε να βγάλει από τον πειθαρχικό κώδικα της Ομοσπονδίας την πολυϊδιοκτησία. Θυμάστε τον θόρυβο και τελικώς απέσυρε την συγκεκριμένη διάταξη ο κ. Γραμμένος και μάλιστα τότε είχε πει δημοσίως πως είχε γίνει κατά λάθος. Το αφήνω ως τροφή για σκέψη. Ποιος έχει τώρα την ευθύνη που η ΕΠΟ δεν έχει νομική βάση για θέματα πολυϊδιοκτησίας; Δεν υπάρχει ποινή. Αποκλειστικά αρμόδια είναι η ΕΕΑ.
Για το εάν ο Ολυμπιακός θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να τιμωρηθεί για του χρόνου: Στις 3 Αυγούστου πρέπει να δηλωθούν οι ομάδες που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν είναι μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν νομίζω να ξέρουμε πως θα έχει κλείσει η υπόθεση. Η όποια ποινή θα πρέπει να εφαρμοστεί τη νέα περίοδο. Αυτή είναι η θέση μας. Το CAS με το πως χειρίστηκε την υπόθεση πέταξε - εάν μου επιτραπεί ο όρος - την μπάλα στην εξέδρα.
Είναι όμως πολύ σημαντικό πως το ανώτατο δικαστήριο δέχθηκε πως εμείς ως Ολυμπιακός έχουμε ρόλο στην υπόθεση. Ο Ολυμπιακός είναι διάδικος και νομίζω πως ο ΠΑΟΚ από την αρχή προσπάθησε να μας βγάλει από την υπόθεση αυτή και τώρα ο Ολυμπιακός είναι και με την σφραγίδα του CAS στην υπόθεση ως διάδικος. Και επειδή γίνεται πολύ κουβέντα για την επιστροφή των 7 βαθμών θα ήθελα να πω πως από την στιγμή που επιστρέφει την υπόθεση στην Εφέσεων ήταν αυτονόητο να προκύψει η επιστροφή των βαθμών.
Να θυμίσω πως ο ΠΑΟΚ δεν ζήτησε σε κανένα σημείο να γυρίσει η υπόθεση στον προηγούμενο βαθμό, ζητούσε να τον απαλλάξουν, αναφέροντας πως δεν υπήρχε περίπτωση πολυιδιοκτησίας. Ζητούσε να εφαρμοστεί ο κανονισμός της UEFA σε περίπτωση που το CAS αναγνώριζε παράβαση. Τι σημαίνει αυτό; Οτι τιμωρείται η ομάδα με το χαμηλότερο ranking: στην συγκεκριμένη περίπτωση η Ξάνθη.
Για την προσέγγιση του CAS: Έχουμε τη βεβαιότητα με τα στοιχεία που έχουμε πως υπάρχει πολυϊδιοκτησία. Έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε πως το CAS διαπίστωσε πως παρά τη δύναμη της να βγάλει απόφαση η ίδια, δεν ήταν κατάλληλο να να εκδώσει τελική και δεσμευτική υπόθεση υπό αυτές τις συνθήκες με σημαντικές συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ενδιαφέρουσα η προσέγγιση του CAS. Αναφέρεται σε σημαντικές συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να μπω στο μυαλό των δικαστών, αλλά ίσως οι ακροατές μπορούν να καταλάβουν τι εννοούν.
Για την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ: Περιμένουμε να αποδειχτεί η πολυϊδιοκτησία από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Δεν θέλουμε να κουράσουμε τον κόσμο με λεπτομέρειες. Πλέον μπαίνουμε στα μονοπάτια της νομικής επιστήμης.
Για την επιλογή της Ριζούπολης ως τόπο διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας: Ο αγωνιστικός χώρος της Ριζούπολης δεν είναι κατάλληλος. Εγκυμονεί κινδύνους για τους ποδοσφαιριστές και τους αξιωματούχος. Το έχουμε αναφέρει και το έχουμε τονίσει. Το έχουμε αναφέρει και στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ δια στόματος του κυρίου Αγραφιώτη. Η ΑΕΚ έχει δηλώσει στο κύπελλο ως εναλλακτική έδρα το γήπεδο της Ριζούπολης. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ απαγορεύεται να δηλωθεί ως έδρα του τελικού ένα γήπεδο που χρησιμοποιεί έστω και ως εναλλακτική έδρα μία από τις δύο φιναλίστ. Είναι παράβαση επί της προκήρυξης.
Το γνωστοποιούμε στην UEFA στην επιστολή που στείλαμε χθες βράδυ. Για να βρεθεί σε κατάσταση να φιλοξενήσει τον τελικό το γήπεδο της Ριζούπολης πρέπει να σπαταληθούν πόροι από την ΕΠΟ, που αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα γήπεδα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπως του Ατρόμητου και του Πανιωνίου. Το γήπεδο της Ριζούπολης δεν είναι πιστοποιημένο για αγώνες UEFA, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Η ελληνική αστυνομία έχει ξεκαθαρίσει στην ΕΠΟ πως υπάρχουν πιο κατάλληλες εγκαταστάσεις που παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια, που χρησιμοποιούνται από ομάδες της SL1, καθώς το γήπεδο της Ριζούπολης χρησιμοποιείται από ομάδα της SL2. Νομίζω πως εξηγούν όλα αυτά τη στάση μας στο θέμα της επιλογής της έδρας του τελικού.
Για το υγεινομικό πρωτόκολλο που ενδέχεται να παραβιαστεί: Με βάση το πρωτόκολλο στους αγώνες της Super League οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να κάθονται σε κλειστά μπουθ. Στο Καραϊσκάκη, το ΟΑΚΑ, το Κλεάνθης Βικελίδης και την Τούμπα υπάρχουν ανοιχτά μπουθ. Το γήπεδο της Ριζούπολης έχει μόνο κλειστά μπουθ, οπότε θα πρέπει οι 30 δημοσιογράφοι να καθίσουν στις εξέδρες με τα laptop στα γόνατα και οι τεχνικοί του ραδιοφώνου με την κονσόλα στις καρέκλες της εξέδρας. Ένα ακόμα πρόβλημα που προκύπτει. Εδώ δεν σκέφτονται τους ποδοσφαιριστές, το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτούν είναι οι συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα