Τεράστια ηθική πάνω απ’ όλα δικαίωση του ΠΑΟΚ!

Τεράστια ηθική πάνω απ’ όλα δικαίωση του ΠΑΟΚ!

bet365

Τα τρία σημεία που δικαιώνουν τις θέσεις του ΠΑΟΚ, που από την πρώτη στιγμή φώναζε και ζητούσε να δικαστεί στην ουσία της η υπόθεση από κανονικά δικαστήρια. Κάτι που θα γίνει τώρα…

Η σημερινή απόφαση του CAS είναι μια τεράστια ηθική και ουσιαστική (με την επιστροφή 7β) δικαίωση των θέσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το θέμα με τη φερόμενη πολυϊδιοκτησία.

«Δεν υπάρχει καμία δικαστική απόφαση για την τιμωρία του ΠΑΟΚ, γιατί ποτέ δεν δικάστηκε στην ουσία της η υπόθεση από κανονικό δικαστήριο», έλεγε από τις πρώτες κιόλας ώρες ο αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, προαναγγέλλοντας την προσφυγή του «Δικεφάλου» στο CAS.

Είναι το ίδιο ακριβώς διάστημα όπου από το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο διατυμπάνιζαν και έλεγαν το αντίθετο, πως «ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να προσφύγει στο CAS», γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος του υποβιβασμού.

Αυτή ήταν και η πρόθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός με την προσφυγή της στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης.

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο πήγε στο CAS αλλά με την σημερινή απόφαση του το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο έβαλε τέλος στα όνειρα ορισμένων περί υποβιβασμού. Πάμε παρακάτω…

Το CAS αποφάσισε να «βγάλει στον τάκο» την ΕΠΟ και την ΕΕΑ. Για ποιους λόγους; Έχουμε και λέμε:

1ονΓια το γεγονός ότι η Ομοσπονδία απέφυγε να εκδικάσει την υπόθεση και έβγαλε μια απόφαση στηριζόμενη στην εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η Εφέσεων επέλεξε να μην δικάσει την υπόθεση και έρχονται οι τρεις δικαστές-διαιτητές να πουν με την απόφαση τους ότι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

2ονΜε την επιστροφή της υπόθεσης το CAS «λέει» προς την Δευτεροβάθμια Επιτροπή ότι «δικάστε σωστά την υπόθεση και μετά μπορούμε να ασχοληθούμε εκ νέου», αν κάποιος προσφύγει, «αλλά δικάστε την πρώτα από την αρχή της. Μη το παίζετε Πόντιοι Πιλάτοι».

Απλά πράγματα τα οποία ζητάει από την ΠΡΩΤΗ στιγμή ο ΠΑΟΚ. Να δικαστεί η υπόθεση σε κανονικό δικαστήριο μπαίνοντας στην ουσία της και χωρίς να «κρύβεται» πίσω από μια εισήγηση της ΕΕΑ.

3ον Δεν είναι δεσμευτική καμία εισήγηση της ΕΕΑ με την οποία ο «Δικέφαλος» τιμωρήθηκε με αφαίρεση επτά βαθμών από το Πειθαρχικό της Λίγκας και την Εφέσεων της ΕΠΟ. Γι’ αυτό και του επιστρέφονται οι επτά βαθμοί που κατάκτησε μέσα στο γήπεδο.

Όπως σημειώσαμε από την πρώτη στιγμή η δικαστική «μάχη» θα συνεχιστεί, καθώς μετά από την όποια απόφαση εκδώσει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, μπαίνοντας αυτή τη φορά στην ουσία, θα υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής εκ νέου στο CAS.

Η ιστορία λοιπόν μας έδειξε ότι δεν φοβόταν ο ΠΑΟΚ να πάει στο CAS επιζητώντας και αναζητώντας μια δίκαιη δίκη. Όπερ και εγένετο…

Αντίθετα, η πλευρά του Ολυμπιακού ήταν αυτή που από το πέρας της 11ωρης εκδίκασης επέλεξε τη σιωπή και δεν έλεγε το παραμικρό επί της ουσίας. Γιατί, προφανώς, οι δικηγόροι της αντιλήφθηκαν τι έγινε ενώπιον τριών κανονικών δικαστών-διαιτητών, μακριά από τα ελληνικά κέντρα αποφάσεων και τις Επιτροπές, που αλλάζουν τα μέλη τους όποτε κι αν θέλουν.

Το CAS δεν εξέλαβε σε καμία των περιπτώσεων ως δεσμευτική την απόφαση της ΕΕΑ γι’ αυτό και αποφάσισε να την γυρίσει στην Εφέσεων της ΕΠΟ, κάτι που δεν το ήθελε και φοβόταν από την πρώτη στιγμή ότι μπορεί να συμβεί η «ερυθρόλευκη» πλευρά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα