Η πεναλτάρα Καμαρά, ο…Πραξιτέλης και τα σφυρίγματα υπέρ Ξάνθης+εις βάρος Πανιώνιου

Η πεναλτάρα Καμαρά, ο…Πραξιτέλης και τα σφυρίγματα υπέρ Ξάνθης+εις βάρος Πανιώνιου

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta διάφορα περί διαιτησίας Ολυμπιακού κι όχι μόνο.

Έγινε κι αυτό. Στο…σωτήριο έτος εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου 2020, βρήκαν μία ευκαιρία οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού να ισχυριστούν ότι ευνοείται από τη διαιτησία! Γέλια και κλάματα (από γέλια) μαζί!

Το…φοβερό και τρομερό πέναλτι που πήρε ο Βαλμπουενά και που όντως δεν ήταν, έγινε…σημαία για τους αντίπαλους του Ολυμπιακού, που…επιτέλους βρήκαν κάτι να πουν περί Ολυμπιακού και διαιτησίας μετά από…αναζήτηση πολλών μηνών! Λεπτομέρεια: η φάση αυτή έγινε στο φινάλε του α΄ ημιχρόνου. Πολύ νωρίτερα, στο 17ο λεπτό, είχαμε την πεναλτάρα υπέρ του Καμαρά, για την οποία…ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Για δείτε τι σχολίασε ο Τσίκινης για τη φάση. Στο 0.21 εδώ https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=pSaM20_k32M&feature=emb_logo

Για δείτε και τι σχολίασε ο Κάκος. Στο 0.16 εδώ https://www.youtube.com/watch?v=XL3G7aIH8BE&feature=emb_logo

Μόνο ο Βαρούχας δεν είδε πέναλτι. Γιατί δεν ήταν, λέει, παρατεταμένο, αλλά…στιγμιαίο, το κράτημα του Κουρμπέλη! Όπως…στιγμιαίο είδε ο Βαρούχας και το τράβηγμα στον Χασάν στο β΄ ημίχρονο.

Τέλος πάντων, πεναλτάρα ήταν αυτό πάνω στον Καμαρά. Και με τα χέρια και με το γόνατο έκανε πέναλτι ο Κουρμπέλης, γνωστό για τα άγαρμπα μαρκαρίσματα του (θυμηθείτε το πέναλτι στο ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-2 στο 95’, αλλά και το πέναλτι στο Φινλανδία-Ελλάδα 1-0)…

Από αυτή τη φάση ξεκίνησαν όλα. Ο Κομίνης δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι και μετά έκανε λάθη, με μεγαλύτερο το πέναλτι του Βαλμπουενά, λάθη που άγγιξαν και τον πειθαρχικό έλεγχο, με τις κάρτες που χάρισε εκατέρωθεν και διαδοχικά σε Αλεξανδρόπουλο (σκληρό μαρκάρισμα στον Φορτούνη), Ανουάρ (σκληρό μαρκάρισμα στον Μπουχαλάκη), Μπα (πάτημα σε Μακέντα), Μπουζούκη (σκληρό μαρκάρισμα στον Φορτούνη), Χασάν (πάτημα σε Ανουάρ).

Για να είμαι ειλικρινής, αυτό που είδα από τον Κομίνη είναι ότι ήθελε αν το παίξει στα ίσα το ντέρμπι. Και το έκανε. Αλλά με πράγματι σοβαρά λάθη. Και με τον Σκουλα (VAR) προφανώς να μην τον βοηθάει όσο θα έπρεπε.

Εγώ δεν τον θέλω στα παιχνίδια του Ολυμπιακού τον Κομίνη για ένα λόγο. Διότι τον θεωρώ μεν έντιμο, αλλά γκαντέμη! Βλέπε πέρσι Ολυμπιακός-Λαμία 0-1, φέτος Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1, προχθές ΠΑΟ-Ολυμπιακός 0-0! Και παλιότερα ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1, ΠΑΟ-Ολυμπιακός 1-0, Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-1, Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-2!!! Τι να κάνουμε, είναι γκαντέμης για τον Ολυμπιακό!

Παρεμπιπτόντως, και για να μην ξεχνιόμαστε: από το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 με το πέναλτι του Βαλμπουενά την 1η Δεκεμβρίου, έως το Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1 και το ΠΑΟ-Ολυμπιακός 0-0 στις αρχές Ιουλίου, δηλαδή για διάστημα εφτά μηνών η, αν προτιμάτε 24 αγώνων πρωταθλήματος και Κυπέλλου έπαιρνε πέναλτι όχι απλά σπάνια, αλλά μόνο όταν ήταν ήδη το σκορ 3-1 η, 3-0 η, 2-0 υπέρ του! Τώρα λοιπόν που πήρε και μαθηματικά το πρωτάθλημα πήρε δύο πέναλτι σε δύο παιχνίδια και δη με το αποτέλεσμα ισόπαλο. Τόσο καιρό που χρειάζονταν τα κρίσιμα πέναλτι, δεν τα έπαιρνε, τώρα που δεν τα χρειάζεται, τα παίρνει. Για να καταλαβαινόμαστε…

Βέβαια, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού έπεσαν πάνω στον Κομίνη, γιατί είχαν τους λόγους τους. Άλλοι…παλιότερους (βλέπε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0 που έγινε 0-0) κι άλλοι νεότερους (να φωνάζουν για οτιδήποτε αφορά τον Ολυμπιακό). Μόνο που ο χαμός με τη διαιτησία γίνεται στα πλέϊ άουτ κι όχι στα πλέϊ οφ!

Όλως τυχαίως η Ξάνθη σε πέντε παιχνίδια της έχει κερδίσει τρία πέναλτι κι έχει και μία αποβολή υπέρ της! Χρειάστηκαν δύο πέναλτι από τον Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας) για να φέρει 1-1 εντός έδρας με τον Παναιτωλικό, αλλά και πέναλτι (από τον Κομίνη) για να μειώσει στην ήττα της 1-2 εκτός έδρας από τον Πανιώνιο. Και προχθές στο Λαμία-Ξάνθη 0-0 έπαιζε από το 30’ με παίκτη παραπάνω! Ο Μανούχος (Αργολίδος) απέβαλλε παίκτη της Λαμίας για φάουλ 70 μέτρα μακριά από την περιοχή της Ξάνθης.

Όλως τυχαίως, επίσης, ο Πανιώνιος είναι αυτός που δεν έχει πάρει…μισό σφύριγμα! Μάλιστα προχθές, στο Λάρισα-Πανιώνιος 0-0 βρέθηκε να παίζει με παίκτη λιγότερο από το 30ο λεπτό! Είναι φάση αυτή για δεύτερη κίτρινη κάρτα; Δείτε στο 0.39 εδώ https://www.youtube.com/watch?v=-qvxIAF3dqs Με τον ίδιο διαιτητή, τον Θεσσαλονικιό Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, ο Πανιώνιος είχε φέτος δύο ήττες στα δύο παιχνίδια που τον σφύριξε: Πανιώνιος-Βόλος 1-2 και ΠΑΟ-Πανιώνιος 3-0.

Προσέξτε, το Λαμία-Ξάνθη και το Λάρισα-Πανιώνιος παίζονταν ίδια ημέρα και ίδια ώρα. Και στο ίδιο λεπτό, έμεινε με παίκτη λιγότερο ο Πανιώνιος και με παίκτη παραπάνω η Ξάνθη, δύο ομάδες που παίζουν την κατηγορία σε κάθε παιχνίδι!

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1279233469105664000

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.