Πανιώνιος: Λίγο έμεινε ακόμα!

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος: Λίγο έμεινε ακόμα!

bet365

Για άλλο ένα ματς ο Πανιώνιος έδειξε γιατί το DNA αυτού του συλλόγου είναι ξεχωριστό και πλέον το Σάββατο κόντρα στον Παναιτωλικό έχει στα χέρια του την παραμονή. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Πολλοί πιστεύουν πως η φανέλα, το όνομα και το DNA ενός συλλόγου δεν παίζουν κανένα ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και πως μόνο τα λεφτά κάνουν την διαφορά. Ε όσοι το υποστηρίζουν αυτό κάνουν λάθος. Και ο Πανιώνιος είναι η τρανή απόδειξη ότι δεν μετριούνται όλα σε λεφτά.

Σε μια παλιότερη ανακοίνωση οι Πάνθηρες τόνιζαν χαρακτηριστικά... « Ο ηθικός ξεπεσμός έχει μεγαλύτερο κόστος από τον αγωνιστικό, για εμάς. Αυτός ο σύλλογος έχει χαρακτήρα, αν του τον αφαιρέσεις, δε μένει τίποτα». Αυτός ο χαρακτήρας είναι η αλήθεια ότι είχε διαβρωθεί το τελευταίο διάστημα. Αν κάποιος παρακολουθούσε τον Πανιώνιο έβλεπε μπροστά του μια εικόνα ομάδας η οποία σαν να είχε παραδώσει πνεύμα, μια εικόνα που απομακρυνόταν από τον πραγματικό χαρακτήρα του συλλόγου.

Είπαμε ότι είναι θέμα επιλογής. Ποιον δρόμο διαλέγεις. Πού σε οδηγούνε ο χαρακτήρας και τα χούγια σου. Τα πράγματα ήταν απλά. Μια σπίθα χρειαζόταν για να μπορέσει αυτή η ομάδα να πάρει φωτιά και να δείξει τον πραγματικό της χαρακτήρα. Αυτόν που τον κρατάει ζωντανό τρεις αιώνες τώρα όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του και να ξεκινήσει πάλι από την αρχή.

Η σπίθα αυτή βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή και όπως φαίνεται ετοιμάζεται να οδηγήσει τους «κυανέρυθρους» σε άλλη μια υπερβατική χρονιά και στην σωτηρία. Να μην γελιόμαστε. Αν άλλη ομάδα είχε αυτά τα προβλήματα με τα οποία ξεκίνησε ο Πανιώνιος την σεζόν θα είχε ήδη υποβιβαστεί από τον Δεκέμβριο. Με -6, με περιορισμό μεταγραφών, με άστοχες αλλαγές προπονητών με παιδάκια που αγωνίζονταν σε τοπικά πρωταθλήματα και ξαφνικά εν μια νυκτί έπεφταν στα βαθιά.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και οι υπόλοιπες ομάδες που είχαν στόχο την σωτηρία τον Πανιώνιο είχαν σημαδέψει ως την ομάδα που θα άφηναν στην τελευταία θέση και τον απευθείας υποβιβασμό. Ο Ιστορικός όμως για άλλη μια φορά ετοιμάζεται να τους διαψεύσει. Αυτή την φορά ακόμα και αν τα εμπόδια τα βάζει ο ίδιος του ο εαυτός.

Στην Λάρισα, οι Νεοσμυρνιώτες κι ενώ είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους βρέθηκαν από το πουθενά με παίκτη λιγότερο εξαιτίας του ανεκδιήγητου Ντομίνγκες (εγκληματικό το φάουλ στο κέντρο του γηπέδου σε ακίνδυνη φάση έχοντας ήδη κάρτα). Όπως ήταν λογικό, το όποιο πλάνο του Λεωνίδα Βόκολου άλλαξε. Αυτό όμως που δεν άλλαξε είναι η εικόνα του Ιστορικού. Τρομερή αλληλοκάλυψη, κοντά οι γραμμές και με διπλή άμυνα ζώνης η ομάδα κατάφερε να κλείσει όλους τους χώρους. Παράλληλα, ο Τσιλούλης συνεχίζοντας τις τρομερές του εμφανίσεις στα play out κρατούσε μπάλα, κέρδιζε φάουλ δίνοντας πολύτιμες ανάσες στους αμυντικούς της ομάδας και μια δικιά του φάση από το πουθενά παραλίγο να δώσει και το γκολ της νίκης, αλλά ο Μπέρτος σταμάτησε την προβολή του Λυμπεράκη.

Για άλλο ένα ματς η ομάδα έκανε κατάθεση ψυχής και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας και παραμένει αήττητη στα play out με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ και αυτό από πέναλτι και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Με δύο αγωνιστικές να απομένουν οι «κυανέρυθροι» ξέρουν καλά ότι από τους ίδιους εξαρτάται η παραμονή. Αρχικά το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Παναιτωλικό. Με νίκη ξεπερνά την ομάδα του Αγρινίου και γίνεται φαβορί για την σωτηρία. Στη Νέα Σμύρνη όπου έχουν σκύψει όλοι, στη Νέα Σμύρνη που θα είναι φόβητρο παρότι δεν θα υπάρχει κόσμος. Γιατί ο Πανιώνιος ξέρει από τέτοιες μάχες και πως είναι να παίζεις για την ίδια σου την ύπαρξη. Και όπως έχει δείξει στα play out είναι καλύτερος και από τον Παναιτωλικό και από την Ξάνθη. Αρκεί να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Και όταν λέμε όλοι, λέμε όλοι. Και ο νοών νοείτω.

ΥΓ. Όταν θα μιλάτε για αξιοπρέπεια θα πρέπει πρώτα να την έχετε κερδίσει εσείς για τους εαυτούς σας και τις ομάδες σας. Μαθήματα ηθικής από κανέναν...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα