Εσείς ποιο πράσινο project εμπιστεύεστε; (poll)

Εσείς ποιο πράσινο project εμπιστεύεστε; (poll)

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Εσείς ποιο πράσινο project εμπιστεύεστε; (poll)

bet365

Ο Χρήστος Κιούσης γράφει για τα δύο project του Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ...

Στον Παναθηναϊκό εξελίσσονται δύο παράλληλες ιστορίες. Η μια περιλαμβάνει αναβαθμισμένο οικονομικό σχεδιασμό, μεταγραφές από αξιοπρεπές ράφι και το κυριότερο σχεδιάζει γήπεδο, το απαραίτητο σπίτι κάθε αθλητικού οργανισμού. Η άλλη πράσινη ιστορία περιλαμβάνει ολική διοικητική αλλαγή, νέο φιλόδοξο αλλά άπειρο προπονητή, δραματική κατά πως φαίνεται μείωση του προϋπολογισμού κι επιστροφή σε μια έδρα δοξασμένη αλλά δανεική. Το όνειρο τους ενός και αδιαίρετου Παναθηναϊκού δε θα γίνει πραγματικότητα ούτε τώρα, ίσως να μη γίνει ποτέ. Αντί μάλιστα του «ολόκληρου» Τριφυλιού είναι αρκετά πιθανό να συναγωνίζονται τα πράσινα τμήματα μεταξύ τους για την πρωτοκαθεδρία στις καρδιές των φιλάθλων αλλά και των οπαδών.

Στη μια περίπτωση βλέπεις στην κεφαλή τον Γιάννη Αλαφούζο, τον επιχειρηματία που θα μπορούσε να διδάσκεται σε σχολές αθλητικού management ως αντιπαράδειγμα διαχείρισης κρίσεων. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τις τραγικές επιλογές συνεργατών, τις ορδές παικτών που εισέπραξαν πολλά περισσότερα από τις συμμετοχές τους, τις συνεχείς δικαστικές αποτυχίες, τις ατελείωτες αποζημιώσεις που πληρώθηκαν σε ανθρώπους που δε θυμόμαστε καν το όνομά τους; Τα εκατομμύρια που όλοι παραδέχονται ότι έριξε στην ομάδα, την ανήκουστη για Παναθηναϊκό απαγόρευση συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα και τους ντροπιαστικούς αποκλεισμούς πριν; Τις μετακινήσεις για να το θέσω διακριτικά στα στρατόπεδα που πολεμούν για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Πότε φανατικός πολέμιος και πότε σύμμαχος; Πότε λάβρος και καταγγελτικός και πότε «δε θυμάμαι, δεν είμαι σίγουρος;»

Στην άλλη περίπτωση ακόμα δεν είμαστε σίγουροι τι έχει συμβεί, τι συμβαίνει και τι θα συμβεί. Ολική αποχώρηση Γιαννακόπουλου ή step back ; Τριαντόπουλος, Αλβέρτης και Διαμαντίδης εξέπεμψαν τη διάθεση να αγωνιστούν με αξιοπρέπεια, να είναι αγωνιστές με τα βρισκούμενα, να κρατήσουν τη σημαία ψηλά μέχρι να... Μέχρι τι άραγε; Μέχρι να επιστρέψει σε μια πιο ώριμη περίοδο ιδιοκτησίας ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος; Μέχρι να έρθουν τα ξένα funds; Μέχρι πότε μπορεί ο κόσμος να στηρίζει τη χρηστή διαχείριση ενός Παναθηναϊκού που θα μεταμορφωθεί σε Ζάλγκιρις; Θα αγοράσουν περισσότερο χρόνο οι Αλβέρτης - Διαμαντίδης για τον κόουτς Βόβορα και την νομοτελειακή έκθεση του στη δημόσια κριτική λόγω σύγκρισης με το πάμπλουτο κι ένδοξο παρελθόν;

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, προτιμώ να στηρίξω με ένα εισιτήριο διαρκείας άνευ αντικρύσματος ή οποιαδήποτε άλλη οικονομική συνδρομή τον Παναθηναϊκό του μπάσκετ. Το χρωστάω σε αυτή την ομάδα για όσα μου έχει προσφέρει ως παναθηναϊκή υπερηφάνια. Με εμπνέουν οι Αρχηγοί. Ναι μου αρέσει και το άθλημα περισσότερο αλλά και το ευρωπαϊκό του περιβάλλον. Μιλούν πολύ για το οικονομικό σάρωμα των ΤΣΣΚΑ, Μπάρτσα και Έφες, για τη ψαλίδα που ανοίγει μεταξύ των ομάδων αλλά έστω κι έτσι μπορείτε να συγκρίνετε την μπασκετική οικονομική ανισότητα με αυτή του ποδοσφαίρου και των μεγαθηρίων της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας; Σε ένα άνισο περιβάλλον πάλι στο μπάσκετ είναι πιο κοντινές οι αποστάσεις.

Ο Γιάννης Αλαφούζος των 30-40 εκατομμυρίων επένδυσης έχει πολύ δρόμο να κάνει για να ξανακερδίσει, αν ξανακερδίσει την εκτίμηση των πράσινων φιλάθλων, όπως τότε στον τελικό του 4-1. Ο δρόμος της εκτίμησης περιλαμβάνει συνέπεια λόγων κι έργων, ένα σταθερό πλάνο να εξελίσσεται κι όχι άλλες παλινωδίες διοικητικές ή επικοινωνιακές. Δεν μπορούμε να φοβόμαστε κάθε προεκλογική περίοδο ότι θα βάλει κάτι παραπάνω από τον Παναθηναϊκό. Δεν επιθυμούμε να ξαναζήσουμε ανυποψίαστοι μια μέρα το «τράβηγμα της πρίζας». Ας είμαστε υποψιασμένοι τουλάχιστον. Θα ήταν προτιμότερο να μας πει ότι αντί Γ εθνικής όπως η ΑΕΚ, εμείς θα φυτοζωούμε στη Α κατηγορία μέχρι να «συνέλθουμε». Είναι μια τίμια εξήγηση, σκληρή αλλά έντιμη. Τα ξαφνικά, τα μουλωχτά, τα απονεννοημένα μίσησε τρία χρόνια τώρα ο πράσινος κόσμος.

Μια καλή αρχή έντιμης σχέσης είναι να φροντίσει ο κύριος Αλαφούζος κάθε γηπεδικό σχέδιο να περιλαμβάνει το σύνολο του Παναθηναϊκού. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ κι Ερασιτέχνη. Αφού είναι προνομιακός συνομιλητής αυτής της Κυβέρνησης κι αυτής της Δημοτικής Αρχής (και το ξέρουμε όλοι αυτό) οφείλει να είναι καθαρός απέναντι σε όλους μας. Αν συμπεριφερθεί αλαφούζικα δεν θα υπάρξει ποτέ επιστροφή στη σχέση του με την κερκίδα. Θα είναι άλλος ένας πρόεδρος-ιδιοκτήτης που δεν θα μπορεί να πατήσει στο γήπεδο. Κι ελπίζω να καταλαβαίνετε πως το εννοώ. Αλήθεια εσείς ποιο πράσινο project εμπιστεύεστε;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.