Το αγκάθι και τα… μπουμπούκια

Το αγκάθι και τα… μπουμπούκια

Το αγκάθι και τα… μπουμπούκια

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την ημέρα θλίψης στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που αξίζουν πολλά περισσότερα από 5-6 αράδες…

Η εικόνα του Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο αποτελεί στίγμα στην ιστορία του συλλόγου και συνέπεια μιας προβληματικής κατάστασης η οποία άρχισε να εξελίσσεται από το περασμένο καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι ότι και λίγα ειπώθηκαν από τον Άγγελο Χαριστέα για το πώς έφτασε ο Άρης στο σημείο να παρατάσσει 14 ποδοσφαιριστές. Ανέκαθεν ήμουν της άποψης ότι για να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα ένα κεφάλαιο, θα πρέπει πρώτα να αναλύσεις κάθε λεπτομέρειά του και φυσικά να διδαχθείς από το περιεχόμενό του με βασικό στόχο, τη μη επανάληψη των ίδιων λαθών. Οπότε, οι περιστάσεις υποχρεώνουν τον ποδοσφαιρικό διευθυντή της ΠΑΕ να μπει σε λεπτομέρειες αφού ασφαλώς ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Γιατί, ανεξαρτήτως του τι γράφει ο καθένας, η επίσημη τοποθέτηση έχει πολύ μεγαλύτερη αξία.

Σε αντίστοιχη θέση μ’ αυτή του Μίκαελ Ένινγκ είχε βρεθεί και πριν από 17 χρόνια ο Γιάννης Μιχαλήτσος, σ’ έναν αγώνα με τον Ακράτητο. Τότε βέβαια οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Ο Άρης είχε παραταχθεί με 14 ποδοσφαιριστές στην εκτός έδρας ήττα από την ομάδα της Αθήνας και ο Μιχαλήτσος είχε προχωρήσει μόλις σε μία αλλαγή, όπως δηλαδή έπραξε και ο Ένινγκ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Τότε βέβαια επρόκειτο για πρεμιέρα Πρωταθλήματος (2003-04) έπειτα από ένα καυτό καλοκαίρι, πλούσιο σε διοικητικές και οικονομικές παλινωδίες. Οι περιοριστικές ποινές επέβαλαν έως και τις μη ανανεώσεις συμβολαίων, η ομάδα επέστρεψε άρον άρον από την Αυστρία όπου είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και ο Γιάννης Μιχαλήτσος, ως προπονητής της β’ ομάδας, επιστρατεύτηκε στην τελευταία στιγμή για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της πρώτης ομάδας. Κατευθυνόμενος από το συναίσθημα δεν θα μπορούσε να αρνηθεί, ενώ η ομάδα είχε υποχρεώσεις και στο (τότε) Κύπελλο ΟΥΕΦΑ!

Για να επιστρέψουμε στο σήμερα, προφανέστατα το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν αξίζει ιδιαίτερης κριτικής, ασχέτως του ότι όσοι αγωνίστηκαν δεν το αντιμετώπισαν ως μια τυπική υποχρέωση αλλά ως ευθύνη διαφύλαξης της αγωνιστικής αξιοπιστίας της ομάδας. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών είχαν μετρήσει την ποσότητα ενέργειάς τους και προγραμμάτισαν το παιχνίδι τους με απώτερο σκοπό να τους φτάσει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου. Στην πραγματικότητα, έκαναν διαχείριση των φυσικών δυνάμεων του οργανισμού τους και κάπως έτσι κατάφεραν να χαλιναγωγήσουν τις αντίστοιχες ψυχικές.

Η τοποθέτηση του Χαριστέα μετά το παιχνίδι ουσιαστικά ισοδυναμεί με ασπίδα ασφαλείας για τους εναπομείναντες ποδοσφαιριστές και τον Μίκαελ Ένινγκ. Ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης δεν ζει σε γυάλα, γνωρίζει πολύ καλά το περιβάλλον του Άρη, παρακολουθεί τα γραφόμενα κι επειδή νιώθει και ο ίδιος ντροπή για ότι συνέβη χθες, ένιωσε την ανάγκη να βγει μπροστά και να προστατεύσει παίκτες και τεχνικό επιτελείο. Παράλληλα όμως, αναγνώρισε κι αυτούς που θα μπορούσαν να είχαν φύγει αλλά παραμένουν στη Θεσσαλονίκη.

Στην τελευταία συνομοταξία ανήκουν οι Μπρούνο Γκάμα, Χαβιέρ Ματίγια, Μιχάι Κόρχουτ, Χουλιάν Κουέστα. Παρέμειναν δίχως την παραμικρή ένδειξη επέκτασης της συνεργασίας του με την ομάδα, ασχέτως του ότι ήδη άνοιξε νέος κύκλος συζητήσεων μαζί τους. Είναι κάτι που το κέρδισαν με τη συμπεριφορά τους και θα εκτιμηθεί. Δεν το έκαναν όλοι. Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται και όπως σημειώσαμε στο προηγούμενο blog, θα πρέπει να γίνει η καταμέτρηση αυτών, παράλληλα με την καινούργια αρχή.

Το βασικό όφελος του Άρη είναι οι πιτσιρικαρία και για να καταλάβει κανείς την ψυχολογία αυτών των παιδιών είναι απαραίτητο να μπει στη θέση τους. Είναι διαφορετικό να παίζεις έχοντας δίπλα σου παίκτες με μεγάλη ποιότητα και γεμάτο ντεπόζιτο ενέργειας από το να προσπαθείς να διαφυλάξεις το αγωνιστικό κύρος μιας ομάδας. Εκεί η πίεση είναι σαφέστατα μεγαλύτερη και το λάθος δεν συγχωρείται. Μπαγκαλιάνης και Μπακούτσης προσπάθησαν να μην εκτεθούν και είναι αλήθεια ότι πρόσφεραν περισσότερα από τα τυπικά. Είτε με καλή εμφάνιση σαν τη χθεσινή, είτε με κακή εμφάνιση, θα ήταν άδικο να κριθούν, αναμφίβολα όμως τους αξίζει ένα μπράβο…

ΥΓ: Καμία έκπληξη δεν προκαλεί το νέο επεισόδιο με τον Ντάνιελ Σούντγκρεν. Αυτή η σχέση ζει στην περιπέτεια από την ημέρα που ο Σουηδός βγήκε από την ενδεκάδα και ξέφυγε από κάθε όριο μετά τη συνέντευξη που είχε δώσει σε σουηδικό ΜΜΕ. Το μόνο που απομένει να φανεί είναι το περιεχόμενο των τίτλων τέλους. Μέχρι στιγμής, ο ποδοσφαιριστής έχει μιλήσει για τη σχέση του με τον Άρη, δεν έχει πράξει το ίδιο η επίσημη ΠΑΕ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.