ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Ένινγκ: «Το ένα μάτι γελά και το άλλο δακρύζει»

Ένινγκ: «Το ένα μάτι γελά και το άλλο δακρύζει»

Ένινγκ: «Το ένα μάτι γελά και το άλλο δακρύζει»

Ο Μίκαελ Ένινγκ στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άρης με τον περιορισμένο αριθμό παικτών, στις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών, ενώ χρησιμοποίησε μια γερμανική έκφραση αναφερόμενος στην πώληση του Γιάννη Φετφατζίδη.

Ο Γερμανός προπονητής του Άρη μίλησε στα κανάλια Novasports πριν τη σημερινή (30/6) προπόνηση του Άρη και για την ακρίβεια, πριν επικυρωθεί η παραμονή των Χαβιέρ Ματίγια, Μιχάι Κόρχουτ, Μπρούνο Γκάμα, Χουλιάν Κουέστα και Ούγκο Σόουζα. «Κύριο ζήτημα δεν είναι αυτό της ενέργειας. Είδατε και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ότι είχαμε ενέργεια, προσπαθήσαμε μέχρι τέλους, εμείς φτιάχναμε το παιχνίδι και δημιουργούσαμε αλλά τόσο σ’ αυτό το παιχνίδι όσο και στα επόμενα έχουμε το γνωστό πρόβλημα των συμβολαίων. Έλειπαν σημαντικοί παίκτες με τον ΠΑΟΚ, θα λείψουν και στα επόμενα παιχνίδια και αν είμαι τυχερός θα έχω αποστολή με 13 παίκτες. Δεν είναι θέμα του πόσο βενζίνη έχουμε στο  ντεπόζιτο αλλά πόσους παίκτες θα μπορούμε να βάλουμε στο γήπεδο»

Σε ερώτηση αν περιμένει την αύξηση των διαθέσιμων παικτών, είπε… «Η κατάσταση έχει ως εξής. Έχουμε 13 παίκτες για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Τα συμβόλαια λήγουν 30/6 κάποιοι αποχώρησαν κάποιοι ίσως μείνουν. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε μεταγραφές λόγω του ban, δεν μπορούμε να ανεβάσουμε παίκτες από τη δεύτερη ομάδα και ως εκ τούτου έχουμε συγκεκριμένο αριθμό παικτών από τον  οποίον αντλήσουμε παίκτες. Όταν επιστρέψουν οι 1-2 τραυματίες και επιστρέψει ο Δεληζήσης θα βγάλουμε 15-16 παίκτες. Αυτή είναι η κατάσταση και δεν μπορώ να κάνω κάτι για να την αλλάξω», είπε.

Ρωτήθηκε για το τι θα ζητήσει από τους παίκτες του υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες. «Θα ζητήσω να ξεπεράσουν τις δυνατότητές τους παίζοντας σε θέσεις που δεν είναι οι κανονικές τους. Τη ίδια κατάσταση είχαμε και στη διάρκεια της χρονιάς, ξέραμε ότι θα χρειαστεί κάποιοι παίκτες να παίξουν σε άλλες θέσεις και είχαμε προετοιμαστεί γι’ αυτό, αλλά όχι στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Παρόλο αυτά, παίκτες που χρειάστηκε να παίξουν σε άλλες θέσεις και παρά τη δυσκολία του έργου τους, πήγαν καλά τηρουμένων των αναλογιών».

Σχετικά με τους παίκτες που αποχώρησαν, ο Μίκαελ Ένινγκ στάθηκε στο επίπεδο συνεργασίας που είχε μαζί τους. «Αποχώρησαν παίκτες που έχουν μεγάλη ποιότητα και παιδιά με τα οποία δούλεψα στενά και είναι στην καρδιά μου. Το ίδιο ισχύει για τον Λάζαρο Βαρδάκη, ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης μου και έκανε έξοχη δουλειά. Δεν φταίνε τα παιδιά για την κρίση με τον κορονοϊό και την προβληματική κατάσταση με τα συμβόλαια. Πρέπει να κοιτάξουν τις δικές στους καριέρες, θα. Καλώς έπραξαν ό,τι έπραξαν. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τη δουλειά μας και στα επόμενα παιχνίδια και να δούμε πώς θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

Σε ερώτηση για την πώληση του Γιάννη Φετφατζίδη χρησιμοποίησε μια γερμανική έκφραση. «Η περίπτωση του Γιάννη είναι ιδιαίτερη γιατί δουλέψαμε στενά και είχαμε αναπτύξει μια καλή σχέση. Μιλούσαμε πολύ και βλέπουμε τι μπορεί να γίνει όταν αναπτύσσεται σχέση εμπιστοσύνης και δοθεί πεδίο δράσης για την περαιτέρω ανάπτυξη ενός ποδοσφαιριστή. Είμαι σίγουρος ότι αν ο Γιάννης έμενε στην Ελλάδα θα πρόσφερε πολλές συγκινήσεις. Είναι όμως σε μια ηλικία όπου πρέπει να δει το καλό της καριέρας του, είναι έτοιμος να κάνει οικογένεια και καταλαβαίνω την κίνηση του. Βλέπω την ιστορία με μια γερμανική έκφραση η οποία λέει… ‘με ένα μάτι που γελάει κι ένα μάτι που δακρύζει’ η οποία αποτυπώνει τα ανάμικτα συναισθήματα. Από τη μία χαίρομαι για την εξέλιξή του και από την άλλη στεναχωριέμαι που δεν θα τον έχουμε μαζί μας».