Με ελληνική σφραγίδα ο τριπλός θρίαμβος του Ολυμπιακού!

Με ελληνική σφραγίδα ο τριπλός θρίαμβος του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον καταλυτικό ρόλο τεσσάρων παιδιών στο τρία στα τρία του Ολυμπιακού στα ντέρμπι.

Στον ιστορικό θρίαμβο του Ολυμπιακού να κερδίσει μέσα σε μία εβδομάδα τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και τον ΠΑΟΚ, αλλά και την ΑΕΚ, μεγάλο ρόλο έπαιξε κι η απόδοση των Ελλήνων ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Τη σημασία των ντέρμπι την ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τα Ελληνόπουλα και αυτό το καταλάβαμε και στα τρία αυτά ντέρμπι, τα οποία πήρε διαδοχικά και με πειστικό τρόπο ο Ολυμπιακός, σβήνοντας για άλλη μία φορά και την παραμικρή αμφισβήτηση περί ανωτερότητας του και δίκαιης επικράτησης του.

Ο Μασούρας πέτυχε το καθοριστικό πρώτο γκολ της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ κι είχε την εκπληκτική σέντρα την οποία εκμεταλλεύθηκε ο Ελ Αραμπί για να ανοίξει το σκορ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή με την ΑΕΚ, με τον Μαροκινό να «δείχνει» στους συμπαίκτες του τον Έλληνα διεθνή και να τον ευχαριστεί για την υπέροχη μπαλιά του.

Ο Φορτούνης ήταν ως δημιουργός μέσα στα τέσσερα από τα εφτά γκολ του Ολυμπιακού σε αυτά τα τρία ντέρμπι! Στα δύο πρώτα με τον Παναθηναίκό, στο δεύτερο με τον ΠΑΟΚ και στο δεύτερο με την ΑΕΚ!

Ο Μπουχαλάκης είχε εντυπωσιακές προσπάθειες και στα δύο γκολ του αγώνα με την ΑΕΚ κι από αριστοτεχνικό τακουνάκι του ξεκίνησε το ένα γκολ με τον Παναθηναϊκό.

Ο δε Τσιμίκας ήταν αυτός που και στα τρία παιχνίδια πλαγιοκόπησε ασταμάτητα την δεξιά πλευρά κάθε αντίπαλης άμυνας, παίζοντας περισσότερο σαν εξτρέμ, παρά σαν μπακ.

Μπορεί ο Καμαρά κι ο Ελ Αραμπί να έβαλαν τα τέσσερα από τα εφτά γκολ, αλλά τα τέσσερα Ελληνόπουλα έβαλαν την σφραγίδα τους με την δουλειά, την ψυχή και την ποιότητα που κατέθεσαν. Γιατί ο Έλληνας παίκτης πάντα έχει στο μυαλό του να δώσει κάτι παραπάνω σε αυτά τα παιχνίδια.

Αν τώρα θέλαμε να σταθούμε λίγο παραπάνω στον καθένα…

Ο Μασούρας με δικαίωσε σε όσα γράφω γι΄ αυτόν εδώ και καιρό! Και έτσι και αλλιώς. «Πρέπει να επενδύσει στην σέντρα, αφού το έχει» και είδατε τι σέντρα έβγαλε στην γκολάρα του Αραμπί-σαν εκείνη στο Λονδίνο στο νικητήριο γκολ πάλι του Αραμπί με την Άρσεναλ-και καλύτερη! «Μπαίνει εκπληκτικά μέσα στις φάσεις για γκολ, αλλά πρέπει να φτιάξει τα τελειώματα του» και είδατε ότι πάλι ήταν μέσα σε τρεις ευκαιρίες και δεν αξιοποίησε καμία. Σε όλες νομίζω ότι θα μπορούσε να ενεργήσει καλύτερα. Ακόμη και στην πιο δύσκολη, εκεί που έκανε προβολή με το σώμα του, αλλά δεν την βρήκε γεμάτα, στη σέντρα του Ομάρ. Σίγουρα θα μπορούσε να την τσιμπήσει καλύτερα, δίνοντας ασίστ στον Αραμπί και στην κάθετη του Φορτούνη, εκεί που πρόλαβε κι έκοψε την μισή πάσα ο Σβάρνας. Κι ακόμη πιο σίγουρα θα μπορούσε να σουτάρει καλύτερα όταν ο Αραμπί με απίστευτο τακουνάκι του ανταπέδωσε την ασίστ για το 1-0, αλλά ο Μασούρας αστόχησε από ευνοϊκή θέση για να κάνει το 3-0 στο 51’ και να λήξει το ματς.

Ο Φορτούνης όσο είχε αντοχές ήταν ασταμάτητος και χαιρόσουν να τον βλέπεις. Αυτό σημαίνει ένας παίκτης να κάνει τη διαφορά. Θα μου επιτρέψετε να γράψω και γι΄ αυτόν ότι με δικαίωσε, γιατί τόσα χρόνια «φωνάζω» ότι μπορεί να παίξει και πλάγια, όχι σαν καθαρός εξτρέμ και να κάνει την ίδια καλή καριέρα. Απλά θέμα μυαλού είναι. Να μην είναι αρνητικός στην ιδέα. Κι ο Βαλμπουενά υποτίθεται ότι παίζει εξτρέμ, αλλά συνεχώς συγκλίνει στον άξονα, ελεύθερο ρόλο έχει. Ρεσιτάλ δίνει κι από αυτή τη θέση ο Φόρτου, βγάζοντας τη μία κάθετη πάσα μετά την άλλη, και στον Τσιμίκα και στον Μασούρα και στον Καμαρά και στον Μπουχαλάκη. Το μόνο που του λείπει αυτή την στιγμή είναι ένα γκολ με σημασία, ένα γκολ σημαντικό, για να του δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ψυχολογία. Ήταν άτυχος στο δοκάρι με την κανονιά που έριξε με την ΑΕΚ. Να έμπαινε μέσα η μπάλα να βλέπαμε ένα Φορτούνη ακόμη καλύτερο! Το αγωνιστικό θέμα με τον διεθνή άσο είναι όμως άλλο. Ενώ όσο είχε δυνάμεις τον είδαμε και να γυρίζει και να κλέβει επανειλημμένως μπάλες, όσο περνούσε η ώρα χώλαινε ανασταλτικά και η ΑΕΚ από την πλευρά του έβγαζε συνεχώς επιθέσεις…

Ο Μπουχαλάκης θα έλεγα ότι με την εμφάνιση του στο θεσπέσιο α΄ ημίχρονο του Ολυμπιακού προχθές στο ΟΑΚΑ πήρε ρεβάνς από τον ίδιο του τον εαυτό για την εικόνα του στη ρεβάνς του Κυπέλλου, όταν κι έγινε αλλαγή από το 40ο λεπτό! Το κερασάκι στην έξοχη παρουσία του ήταν η πανέξυπνη πάσα με τη μία στον Μασούρα για το 1-0 και το εντυπωσιακό κλέψιμο από τον Λιβάγια στον άξονα στο ξεκίνημα του 2-0. Αλλά γενικά οι μπαλιές του, ιδίως στο α΄ ημίχρονο, ήταν πολλές και καλές και το παιχνίδι του έβγαζε μία φρεσκάδα. Απλά πρέπει να καταλάβει ότι όσο κρατάει την μπάλα παραπάνω στα πόδια του και την καθυστερεί, τόσο και δίνει ευκαιρία στον αντίπαλο να του την κλέψει, αυτό το μειονέκτημα να κοιτάξει να φτιάξει.

Ο δε Τσιμίκας ήταν ένα έμβολο από αριστερά στο α΄ ημίχρονο, ενώ ανασταλτικά συνήθως έβγαζε καλές άμυνες, όπως π.χ. απέναντι σε Λιβάγια και Παουλίνιο. Η αλήθεια είναι πως δεν βρίσκεται στην σούπερ κατάσταση που βρίσκονταν, αλλά νομίζω ότι είναι ζήτημα χρόνου. Κι είναι κι άτυχος γιατί στις καλές του επιθετικές προσπάθειες τα γκολ που έχει δημιουργήσει έχουν χαθεί (βλέπε Μασούρας με ΠΑΟΚ, Ελ Αραμπί με ΠΑΟ) κι έτσι δεν έχει πιστωθεί τις ασίστ. Σίγουρα πρέπει να είναι πιο προσεχτικός και να αναλύσει γιατί του έκαναν δύο πολύ επικίνδυνα μπασίματα μέσα στην περιοχή ο Τζόλης κι ο Λιβάγια βγάζοντας τον εκτός φάσης. Εκ τύχης δεν μπήκαν γκολ σε αυτές τις δύο περιπτώσεις κι ο Τσίμι είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα-και τις δύο φορές τον πλεύρισαν με τον ίδιο τρόπο…

Τέλος πάντων, ας έχουμε καλά στο μυαλό μας ότι δεν είναι χαζός ο Μαρτίνς που βάζει πάντοτε τρία Ελληνόπουλα μίνιμουμ στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Δεν γίνεται να παίζει ο Ολυμπιακός και να μην έχει Έλληνες παίκτες. Χρειάζεται το ελληνικό αίμα όσο τίποτα άλλο. Τον είδατε τον Πέδρο που βγαίνει και κάνει δηλώσεις ότι θέλει πως και πως να παραμείνουν ο Αβραάμ κι ο Τοροσίδης που έχουν πατήσει τα 35; Ξέρει τι κάνει ο Πορτογάλος.

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1274381496246099968

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.