ΑΕΛ - Βόλος 3-1

Φώτης Καρακούσης
ΑΕΛ - Βόλος 3-1

bet365

Τι κι αν δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο; Το Θεσσαλικό ντέρμπι τα είχε όλα. 4 γκολ, 3 κόκκινες, 2 πέναλτι και την Λάρισα να κάνει την ανατροπή κι από το 0-1 να φτάνει στο 3-1 επί του Βόλου που από το 67' έπαιζε με 9! Δύο γκολ ο Τόρζε και ένα ο Μπούστος για τους νικητές. Ο Τσοκάνης άνοιξε το σκορ.

Με δύο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές των πλέι άουτ, η ΑΕΛ ήθελε κόντρα στον Βόλο να πετύχει την πρώτη της νίκη, όχι τόσο για βαθμολογικούς λόγους, καθώς η σωτηρία ήταν εξασφαλισμένη σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό, αλλά για ψυχολογικούς. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε σε ένα ματς που τα είχε όλα να επικρατήσει του Βόλου με 3-1 και να φτάσει τους 33 βαθμούς, αφήνοντας τους Βολιώτες στους 30.

Ματς που τα είχε όλα

Ο αγώνας στο AEL FC Arena ήταν ίσως ο καλύτερος από όλους όσους έχουν γίνει στα φετινά πλέι άουτ. Εκτός από 4 γκολ, είχε δύο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα από τα οποία το ένα ήταν εύστοχο, είχε σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν, γρήγορο ρυθμό, ενώ είχε και τρεις αποβολές. Δύο για τους φιλοξενούμενους που τελείωσαν το ματς με 9 παίκτες και μία για τους γηπεδούχους.

Στοίχισε το μεγάλο λάθος του Οικονόμου

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που προσέφερε πολλές συγκινήσεις. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς πιο επικίνδυνη και μόλις στο 8' κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι. Ο Μάρκοβιτς ανέτρεψε τον Φερράρι που τσίμπησε την μπάλα με τον Κουτσιαύτη να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Μάντζης δύο λεπτά αργότερα, με τον Κρίστινσον να διώχνει αρχικά και τον Μαξ να αστοχεί από τα δύο μέτρα ανενόχλητος. Τρία λεπτά αργότερα σειρά για να χάσει ευκαιρία για τον Βόλο πήρε ο Τσαούσης που μέσα από την περιοχή αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε.

Η τρίτη όμως ήταν και φαρμακερή για τους Βολιώτες και στο 18' αφού πρώτα «έκρυψαν» την μπάλα, ο Μαξ βρήκε εξαιρετικά τον Γκουαροτσένα, αυτός βρήκε τον Τσοκάνη που με προβολή άνοιξε το σκορ κάνοντας το 0-1. Από εκείνο το σημείο η ΑΕΛ ανέβασε στροφές όμως δεν μπορούσε να βρεθεί με αξιώσεις στην εστία του Μελίσσα και στο 36' είχαμε την φάση που αρχικά έκρινε πολλά. Συγκεκριμένα ο Γκαζάλ δέχθηκε την πρώτη του κίτρινη ενώ δεν είχε κάνει καν φάουλ. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης αστόχησε για λίγο με κεφαλιά και στο 44' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Άδικη αποβολή όχι γιατί δεν ήταν η δεύτερη, αλλά γιατί σε καμία περίπτωση δεν ήταν η πρώτη.

Ωστόσο στις καθυστερήσεις είχαμε ίσως την φάση που άλλαξε το ματς. Ο Οικονόμου ενώ είχε πάρει την κάρτα πριν λίγα δευτερόλεπτα, έκανε χαζό πέναλτι βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Τόρζε να ισοφαρίσει, ενώ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, φέρνοντας τις δύο ομάδες με 10 παίκτες.

Καλύτερη ΑΕΛ στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε ακόμα πιο δυνατά και συνεχώς πίεζε τον αντίπαλό της, με τον Μελίσσα στο 52' να διώχνει εξαιρετικά το μακρινό σουτ του Σεσέροβιτς. Στο 67' είχαμε ακόμα ένα λάθος του Κουτσιαύτη, καθώς άφησε τον Βόλο με 9 παίκτες με τραβηγμένη δεύτερη κίτρινη στον Λύρατζη. Παίζοντας με παίκτη παραπάνω οι «βυσσινί» συνέχιζαν να πιέζουν και στο 83' ο Τόρζε με ένα υπέροχο γκολ κατάφερε να κάνει το 2-1, πετυχαίνοντας και το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Στο 85' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα με το 2-2, αλλά ο Ζίζιτς έκοψε πάνω στην γραμμή το σουτ του Ζοάο και στο 93' ο Ασούμπρε που πριν δύο λεπτά είχε χάσει μοναδική ευκαιρία, έδωσε εξαιρετική ασίστ στον Ασούμπρε που με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

MVP: Ο Τόρζε. Ο Ρουμάνος ήταν αυτός που έκανε την διαφορά στο ματς με το πολύ ωραίο δεύτερο γκολ του, δίνοντας το προβάδισμα στην ΑΕΛ. Ένα γκολ που έδειξε σε μεγάλο βαθμό την ποιότητά του.

Στο ύψος του: Στο γκολ που δέχθηκε δεν μπορούσε να κάνει κάτι, ενώ και πάλι έπιασε πέναλτι. Τι άλλο να έκανε ο Κρίστινσον για να τον βάλουμε στο ύψος του;

Αδύναμος κρίκος: Θα βάλουμε τον Οικονόμου με το τραγικό του λάθος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Έκανε ένα χαζό πέναλτι και όχι μόνο έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΛ να κάνει το 1-1, αλλά άφησε και την ομάδα του με 10 παίκτες.

Η «γκάφα»: Κανονικά και στην γκάφα θα έπρεπε να βάλουμε το πέναλτι του Οικονόμου, αλλά θα βάλουμε τον Μάντζη που έχασε το πέναλτι στο ξεκίνημα του αγώνα.

Το «στραγάλι»: Κακός ο Κουτσιαύτης που ακόμα σημείο και μετά το έχασε το ματς. Πολλές κίτρινες, τραβηγμένες από τα μαλλιά οι αποβολές των Γκαζάλ και Λύρατζη. Συνολικά μέτριος προς το κακός σήμερα.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Αν εξαιρέσουμε τα λάθη που έκανε ο Κουτσιαύτης, ο αγώνας στο AEL FC Arena ήταν εξαιρετικός. Σίγουρα ο καλύτερος στα πλέι άουτ και από τους καλύτερους συνολικά μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Η ΑΕΛ έβγαλε ποιότητα και κέρδισε δίκαια, ενώ ο Βόλος έδειξε για ακόμα μία φορά το πόσο επικίνδυνος είναι στις αντεπιθέσεις, αλλά πλήρωσε το τεράστιο λάθος του Οικονόμου.

Οι ενδεκάδες του αγώνα

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μουζέκ (76' Φιλίπ), Μάρκοβιτς (53' Ζίζιτς), Μιχαήλ, Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς (64' Ηλιάδης), Σεσέροβιτς (76' Μπούστος), Βινίσιου, Γκαζάλ, Τόρζε, Παπάζογλου (63' Ασούμπρε).

Βόλος (Ξηροφώτος): Μελίσσας, Φεράρι, Οικονόμου, Διαμάντης, Λύρατζης, Μαξ, Τσοκάνης (54' Μπαλογιάννης), Ρούμπεν Ζοάο (87' Κυζιρίδης), Γκουαροτσένα (87' Τόρες), Τσαούσης (46' Δημόπουλος), Μάντζης (54' Μουνίθ).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα