Παναθηναϊκός: Ο κίνδυνος με όλα εις βάρος του και «υπηρεσιακή» άμυνα

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Παναθηναϊκός: Ο κίνδυνος με όλα εις βάρος του και «υπηρεσιακή» άμυνα

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τον πληγωμένο Παναθηναϊκό που παρατάσσεται στο πρώτο στην ιστορία «ντέρμπι αιωνίων» για τα play offs με πολλές και σοβαρές απουσίες στην άμυνα και ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε «τέλος εποχής»...
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός με σούπερ προσφορά* & ειδικά στοιχήματα | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Πρώτο ματς play offs, όλα καλά. Πιο έτοιμος, πιο θαρραλέος και με περισσότερο κέφι από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός είχε προβλήματα μετά το 60’ (με Ολιβέιρα εντός γηπέδου) και ισοφαρίστηκε (1-1) από μια στιγμή αμυντικής αδράνειας, χάρη ασφαλώς και στο ταλέντο του Πορτογάλου φορ και του Μάρκο Λιβάγια.

Δεύτερο ματς, σχεδόν όλα χάλια. Χωρίς τόλμη και αυτοπεποίθηση στο πρώτο ημίχρονο, με τον ‘τελειωμένο’ Ζαχίντ εκτός τόπου και χρόνου (δεν έπρεπε να τον χρησιμοποιήσει ο Γ. Δώνης, ούτε σήμερα εναντίον του Ολυμπιακού πρέπει να τον βάλει αφού ζήτησε να αποχωρήσει για να πάρει μια εβδομάδα παραπάνω άδεια), ο ΠΑΟΚ τον κατανίκησε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Δικέφαλος έπεσε πάνω στον «Batman» Διούδη, «ξεφούσκωσε» στη μεσαία γραμμή του μετά το 60’, ο κόουτς διόρθωσε τα λάθη, ο Παναθηναϊκός σουλουπώθηκε με τον Αγιούμπ που τρέχει καλά τη μπάλα και τον Μπουζούκη που έπαιξε στον κεντρικό άξονα και όχι «εξορισμένος» στην πτέρυγα όπου ποτέ δεν θα καταφέρει να κάνει τη διαφορά, τελικό 0-0.

ΟΙ «ΠΛΗΓΕΣ» ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ PLAY OFFS ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΑΙΩΝΙΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ»

Τρίτο ματς για τον πολύπαθο Παναθηναϊκό σήμερα στο Φάληρο και… τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα! Όλα, βέβαια, ήταν δύσκολα εξ’ αρχής για το Τριφύλλι σ’ αυτό το τουρνουά δέκα αναμετρήσεων των «μεγάλων»: η μοναδική ομάδα με προπονητή στον οποίο έχει μπει ημερομηνία λήξης, χωρίς κίνητρα σε όλη τη μετά κορονοϊό εποχή μαζί με τον ΟΦΗ, μπόλικοι οι τραυματίες και όσοι αποχωρούν με λήγοντα συμβόλαια τον Ιούλιο.

Μετράμε ενδεικτικά για απόψε. Τραυματίες οι Πούγγουρας, Νατζ, Περέα, Νούνες, Μπεκ και ο βασικότατος Γιόχανσον που αποχωρεί κι αυτός μετά τις 30 Ιουνίου και δεν έχει απουσιάσει ούτε από ένα μεγάλο ματς εφέτος. «Τελειωμένοι» οι Ζαχίντ (θα είναι στην αποστολή), Ινσούα (είχε πολλά νευράκια στο διπλό και ο Δώνης σωστά τον έστειλε για ντους και στον καναπέ του), Αποστολάκης – Βαγιαννίδης (τους σεβάστηκε ο Παναθηναϊκός και δεν τους χρησιμοποίησε ο Δώνης, όπως ήθελαν και οι ίδιοι ενόψει ΑΠΟΕΛ και Ιντερ αντίστοιχα, παλαιότερα θα… παρακαλούσαν για συμμετοχές στα ντέρμπι). Τελευταίο ντέρμπι αιωνίων και για τον Χρήστο Δώνη, που θα αποχωρήσει μετά τις 30 Ιουνίου (μόνο ο Ανουάρ ενδέχεται να παραμείνει με επέκταση συμβολαίου για ένα μήνα), αλλά θα προλάβει να παίξει στο πρώτο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στην ιστορία των δύο κορυφαίων ελληνικών συλλόγων σε play offs!

Ετσι τα’ φερε η μοίρα! Τα προηγούμενα… 20 χρόνια στεφόταν πρωταθλητής είτε ο ένας, είτε ο άλλος. Πρόπερσι και πέρυσι με πρωταθλητές ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, play offs δεν είχαμε. Να, λοιπόν, που ήρθε ή ώρα. Σε ψυχρό κλίμα, σε άδειο γήπεδο, σε πλήρως αδιάφορο βαθμολογικά ματς για αμφότερους τους αντιπάλους. Ο Ολυμπιακός επανέρχεται στο κορυφαίο σκαλί του ελληνικού ποδοσφαίρου και περιμένει το σπουδαίο ημιτελικό Κυπέλλου εναντίον του ΠΑΟΚ την Τετάρτη και την ακόμα πιο σημαντική ρεβάνς με τη Γουλβς στο Europa League τον Αύγουστο. Ο Παναθηναϊκός καταλαμβάνει την τέταρτη θέση και περιμένει με νέο κόουτς και φρεσκαρισμένο ρόστερ την επιστροφή του στην Ευρώπη από τη σεζόν 2021-2022. Όμως και ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Γιώργος Δώνης τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες θα παρατάξουν! «Οικονομία» και «εκπτώσεις» τουλάχιστον στην αρχική ενδεκάδα τους δεν πρόκειται να κάνουν. Τι θα αποφασίσουν στο δεύτερο ημίχρονο, ανάλογα και με την εξέλιξη της αναμέτρησης, μόνο εκείνοι το ξέρουν…

ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΙΝΗΤΡΟ

Κίνητρα για τον προβληματικό Παναθηναϊκό που θα αντιμετωπίσει χίλια – μύρια θέματα στα έξι τελευταία ματς των play offs τον Ιούλιο; Θα μπορούσε να πει κάποιος «να σπάσει το αήττητο των Ερυθρόλευκων». Θα μπορούσε να πει κάποιος άλλος «να νικήσει ο ίδιος ο Γ. Δώνης και αυτοί οι παίκτες για πρώτη φορά στο Γ. Καραϊσκάκης». Δύο ισοπαλίες – δέκα ήττες μετράει ο κόουτς στο Φάληρο (μία με ΠΑΟΚ και μία με Παναθηναϊκό), ενώ από το συγκεκριμένο ρόστερ μόνο ο Χρ. Δώνης πανηγύρισε (από τον πάγκο) εκείνο το 0-3 πριν από έξι χρόνια με το εκκωφαντικό πάρτι του σεληνιασμένου Μάρκους Μπεργκ εναντίον του Μαρκάνο, του Μανωλά και του Αβραάμ Παπαδόπουλου… Θα μπορούσε ένας τρίτος να πει «για την ιστορία, τη φανέλα και την αξιοπρέπεια του club». Ισχύουν όλα αυτά.

Μα στην πραγματικότητα ισχυρότερο κίνητρο από το ίδιο το ποδόσφαιρο, από το ίδιο το παιχνίδι, δεν υπάρχει! Κι αυτό ο Γ. Δώνης το έχει περάσει στην πλειονότητα των παικτών. Τουλάχιστον σε όσους δεν σκέφτονται τις διακοπές και την επόμενη ομάδα τους, αλλά σε όσους θα βρίσκονται ψυχή τε και σώματι απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σ' ένα γήπεδο θα μας θυμίσει από τους τηλεοπτικούς δέκτες (όπως και στο Ολυμπιακός – Αρης 3-1) ένα ωραίο ευρωπαϊκό «κορονο-γήπεδο»! Με τα virtual, με τις τεράστιες ερυθρόλευκες φανέλες, με τα συνθήματα από τα μεγάφωνα, ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα που πρόλαβε και φρόντισε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τον τηλεθεατή που δεν γουστάρει να βλέπει κενά καθίσματα.

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια για τα κίνητρα: όπως και πέρυσι στο 1-1, όπως και εφέτος στο 1-1 του ΟΑΚΑ και στο 1-0 του Ελ Αραμπί και του Γκεστράνιους, ο Παναθηναϊκός έδωσε το 100%. Γι’ αυτό και αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά. Αν δεν δώσει αυτό το 100% σήμερα, έχοντας άμυνα με πολλές αλλαγές, εναντίον ομάδας ανώτερης σε όλα τα επίπεδα, που έχει καλύτερη αύρα, καλύτερη φόρμα, καλύτερες και περισσότερες εναλλακτικές επιλογές, θα αποχωρήσει με σκυμμένο κεφάλι και αρκετά γκολ στην πλάτη του…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...