Με στόπερ τον Μπα και δεξί μπακ τον Μαντσίνι

Με στόπερ τον Μπα και δεξί μπακ τον Μαντσίνι

Με στόπερ τον Μπα και δεξί μπακ τον Μαντσίνι

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία περιήλθε ο Άρης στο ΟΑΚΑ και το στοιχείο που οφείλει να κρατήσει ενόψει του αγώνα Κυπέλλου.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός με σούπερ προσφορά* & ειδικά στοιχήματα | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η εκτίμηση των πολλών, περί ταξιδιού αναψυχής στην Αθήνα, χάθηκε σαν το ανυπεράσπιστο χαρτί στον άνεμο και τώρα όλοι οι ειδήμονες που προέβλεψαν μια μορφή αγγαρείας, προφανώς θα επιστρέψουν στα καβούκια τους. Γιατί, σε κάθε περίπτωση, η εικόνα είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας και αυτή εξέθεσε κόσμο και κοσμάκη και γενικώς όλους όσοι προεξόφλησαν ότι ο Άρης θα αντιμετώπιζε το χθεσινό (20/6) αγώνα με τη λογική του… «ένα παιχνίδι είναι, θα περάσει». Το βαθμολογικό ενδιαφέρον προφανώς διαμορφώνει το κίνητρο ενός ποδοσφαιριστή αλλά βαθύτερο ρόλο έχει ο αθλητικός εγωισμός του. Αυτός ήταν το λάδι στη μηχανή του χθεσινού Άρη στη ισοπαλία με την ΑΕΚ και παρότι η ποσότητά του δεν ήταν αρκετή και η ανηφόρα μεγάλη, δεν το εγκατέλειψε.

Κι αν το παρατούσε το παιχνίδι μάλλον δεν θα νομιμοποιούταν κανείς να τον κατηγορήσει. Ο Φραν Βέλεθ αποχώρησε κλαίγοντας από τον αγωνιστικό χώρο έχοντας αντιληφθεί νωρίτερα από τον καθένα ότι η χρονιά τελείωσε γι’ αυτόν όπως και το κίνητρό του για τον αγώνα του Κυπέλλου. Ο Ούγκο Σόουζα, είναι αλήθεια ότι, τρόμαξε τους πάντες με τις κραυγές του, ειδικά υπό τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων όπου ακούγονται και οι ψίθυροι. Και αφού η μία κακοτοπιά διαδεχόταν την άλλη, αν ήμουν παίκτης του Άρη, θα ένιωθα ότι βάδιζα σε ναρκοπέδιο. Αυτή η σκέψη αναπτύσσεται αυτόματα στο υποσυνείδητο κάθε ανθρώπου, πολλώ δε μάλλον όταν ο κίνδυνος τραυματισμού κυριεύει κάθε οργανικό κύτταρο.

Επιβεβαιώθηκε όμως ότι αυτή η ομάδα έχει αρκετούς σκαπανείς με γαλόνια λεγεωνάριων γιατί και αυταπάρνηση έδειξαν αλλά και πόθο για τη νίκη. Άλλοι στη θέση τους μπορεί να παρατούσαν το παιχνίδι έχοντας έτοιμη δικαιολογία στα χείλη. Μόνο όμως που αυτή η ιστορία κρύβει κάτι προσωπικό από τον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου αλλά και τον αντίστοιχο του Πρωταθλήματος στο «Κλ. Βικελίδης». Σε τέσσερις αγώνες με την ΑΕΚ, οι «κίτρινοι» έχουν δύο ήττες και δύο ισοπαλίες, αλλά το ρόδι μπορεί να σπάσει την Τετάρτη (24/6). Έστω κι αν οι διαμορφώσασες συνθήκες είναι αρνητικές.

Πέρα όμως από τις τακτικές, τους σχηματισμούς, τις θέσεις, τους δεξιοπόδαρους και τους αριστεροπόδαρους και γενικώς όσα επικαλούνται οι άνθρωποι της πιάτσας για να κάνουν τους καμπόσους, το πολυτιμότερο αγαθό είναι να το λέει η καρδούλα σου. Όπως το έλεγε η ψυχούλα του Γιώργου Σιγάλα στον 3ο αγώνα των Playoffs του Άρη με τον ΠΑΟΚ την άνοιξη του 1999. Ελλείψει πλέι μέικερ λόγω των τραυματισμών των Γιάννη Σιούτη, Γιώργου Φλώρου, ένα βαρύ και δύσκαμπτο κορμί υποχρεώθηκε να «κάνει» τον οργανωτή και ο μπαγάσας το κατάφερε ασχέτως αποτελέσματος. Γιατί το έλεγε το «μέσα του».

Όπως το είπε η ψυχούλα του Αμπού Μπα σε μια κίνηση του Μίκαελ Ένινγκ η οποία θα ερμηνευτεί με ισχυρά επιχειρήματα την Τετάρτη. Υπό την έννοια ότι, παραμένει άγνωστο αν ο Γερμανός προπονητής χρησιμοποίησε τον Γάλλο στη θέση του στόπερ επειδή δεν ήθελε να χαλάσει τα υπόλοιπα ή νιώθοντας τον φόβο της απώλειας των Βέλεθ, Σόουζα, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια δοκιμή για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων ενόψει του αγώνα Κυπέλλου.

Όπως κίνηση τακτικής μπορεί να κρύβει και η απόφασή του για ριζοσπαστικές αλλαγές μετά το 0-1 με την τοποθέτηση του Ντάνιελ Μαντσίνι στο δεξί άκρο της άμυνας. Επειδή ο Γερμανός συνηθίζει τα mind games δεν αποκλείεται εκεί να προχώρησε στις αλχημείες με σκοπό μια μεθαυριανή ομιλία του. Μοιάζει τραβηγμένο αλλά μην το απορρίπτετε. Η αλήθεια βγήκε εξάλλου από το στόμα του Γιώργου Δεληζήση ο οποίος παραδέχθηκε ότι αυτός ο αγώνας είναι «όλη μας η ζωή» και στον οργανισμό του Άρη άπαντες έχουν στοχεύσει σ’ αυτόν εδώ και μήνες.

Τηρουμένων των συνθηκών ο Άρης ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπέστατος στο ΟΑΚΑ αλλά επειδή το αίμα νερό δεν γίνεται, προφανώς δεν θα μπορούσε να αποφύγει ο Μαντσίνι την κακή τοποθέτηση στο γκολ του Αραούχο. Βέβαια, εκ των συμμάχων του Άρη ήταν ο παράγοντας τύχη αλλά και το γεγονός ότι ο Μάσιμο Καρέρα έκανε τη δική του διαχείριση με τη χρησιμοποίηση του Αραούχο. Λογικά, την Τετάρτη ο Ολιβέιρα θα είναι στην κορυφή της επίθεσης κι αυτό σημαίνει ότι ως σύνολο ο Άρης θα έχει αρκετή δουλειά γιατί η ΑΕΚ είναι άλλη ομάδα με τον Πορτογάλο παρόντα. Το απέδειξε εξάλλου στη φάση του κερδισμένου πέναλτι της ΑΕΚ καθώς το παίρνει πολύ έξυπνα βλέποντας την κίνηση Μάρτιν Τόνσο ο οποίος σ’ εκείνη τη φάση λειτούργησε αντίθετα της ψυχολογίας του διαιτητή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.