Πανιώνιος: Το πιστεύει και θα το παλέψει μέχρι τέλος

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος: Το πιστεύει και θα το παλέψει μέχρι τέλος

bet365

Ο Πανιώνιος έφυγε με τον βαθμό από την Τρίπολη κι έμεινε ζωντανός στην μάχη της παραμονής, σε ένα ματς που άξιζε τη νίκη. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Μαντεύεις το φρουτάκι και σε περιμένει μια έκπληξη* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Την φετινή σεζόν λίγες ήταν οι φορές που ο Πανιώνιος με τις εμφανίσεις του γέμιζε αισιοδοξία τους φίλους του. Επρεπε η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο για να μπορέσουν οι «κυανέρυθροι» να εμφανίσουν ένα πρόσωπο που αν το είχαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τώρα δεν θα βρίσκονταν σε αυτή την δεινή θέση.

Μετά την ολοκλήρωση και της 2ης αγωνιστικής των play out ο Πανιώνιος έχει συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς, είναι αήττητος και παραμένει ζωντανός στην μάχη της παραμονής αφού είναι στο -3 από την Ξάνθη. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δείχνει ένα πρόσωπο που είναι αποφασισμένο να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για την σωτηρία.

Μπορεί κάποιος να θεωρήσει υπερβολικό, αλλά η χθεσινή εμφάνιση του Πανιωνίου ήταν με διαφορά η καλύτερη την φετινή σεζόν. Ειδικά το πρώτο 45λεπτο η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου έκανε το τέλειο παιχνίδι. Σφιχτός πίσω και με τρομερή αλληλοκάλυψη, βγάζοντας ένταση και κερδίζοντας σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες, με πολλά κλεψίματα και άμεση εφαρμογή του τρανζίσιον στην επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα πολλές και κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο πρώτο ημίχρονο έγιναν δέκα τελικές προς την εστία του Παπαδόπουλου!

Στην επανάληψη για ένα εικοσάλεπτο έπεσε και ήταν λογικό αφού δεν θα μπορούσε να έχει την ίδια ένταση και ρυθμό μετά την υπερπροσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου (μην ξεχνάμε είναι μέσα Ιουνίου με υψηλές θερμοκρασίες και τις ομάδες να προέρχονται από τρεις μήνες αποχή). Η είσοδος του Μαξίμοβιτς (πόσο έλειψε αυτός ο παίκτης) έδωσε στον Πανιώνιο την ηρεμία που χρειαζόταν στην μεσαία γραμμή και αφού πέρασε η πίεση των Αρκάδων, έφτασε κοντά στο γκολ στο τέλος αλλά στο 90' ο Γρίβας έχασε την ευκαιρία του αγώνα.

Προφανώς και οι τρεις βαθμοί θα ήταν ιδανικοί από την στιγμή μάλιστα που ο Παναιτωλικός επικράτησε της ΑΕΛ, αλλά και ο ένας βαθμός δεν είναι κακός. Και αυτό γιατί κρατάει την ομάδα κοντά στις άλλες δύο που έχουν τον ίδιο στόχο, αλλά κυρίως φτιάχνει την ψυχολογία των παικτών για τους επόμενους πέντε τελικούς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κλίμα είναι πολύ καλό, οι καλές εμφανίσεις συνδυάζονται με βαθμούς, βαθμοί που έρχονται παρότι σε κάθε ματς εμφανίζονται νέα εμπόδια. Μην ξεχνάμε ότι χθες ο Πανιώνιος αγωνίστηκε για 60 λεπτά χωρίς τους δύο πρώτους του σκόρερ Αραμπούλι κι Εμμανουηλίδη.

ΥΓ. Λυμπεράκης και Τσιλούλης, όπως και ο Κότνικ -όποτε χρειάστηκε- ήταν με διαφορά οι τρεις καλύτεροι παίκτες στην Τρίπολη και όπως φαίνεται θα είναι τα βασικά γρανάζια για την αντεπίθεση της παραμονής.

ΥΓ1. Δυστυχώς ο Εμμανουηλίδης θα χάσει σίγουρα τα ματς με Λαμία και Ξάνθη, μπορεί και αυτό με την ΑΕΛ. Απώλεια μεγάλη αν σκεφτεί κανείς ότι φέτος η ποιότητα λείπει από την ομάδα.

ΥΓ2. Είναι νωρίς να βγούνε κομπιουτεράκια, αφού τα δεδομένα αλλάζουν κάθε αγωνιστική. Το καλό για τον Πανιώνιο είναι ότι το Ξάνθη – Παναιτωλικός που μπορεί να διεξαχθεί και σε ουδέτερο ελέω κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, ενώ το γεγονός ότι αγωνίζεται μια ημέρα μετά στην Λαμία μπορεί να του δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση (αν η Ξάνθη έχει ηττηθεί, τότε με νίκη την πιάνει στην βαθμολογία).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα