Πέντε λάθη του Ολυμπιακού προς ανάλυση…

Πέντε λάθη του Ολυμπιακού προς ανάλυση…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta πέντε κομμάτια του παιχνιδιού του Ολυμπιακού που χρήζουν ανάλυσης.

Η Superleague επέστρεψε με κορυφαίες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα μεγάλο διπλό την Κυριακή στην Τούμπα και λογικό είναι ο Τύπος να προέβαλλε τα θετικά που έβγαλε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σε αυτό το πολύ κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι.

Μία σωστή ανάλυση, όμως, ενός αγώνα, δεν…διαγράφει και τα προβλήματα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ. Γιατί δεν έχει νόημα να…κρύψουμε τα θεματάκια που προέκυψαν από αυτό το ματς και τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα τα αναλύσει ο προπονητής, γιατί μπορεί να μην στοίχισαν στο συγκεκριμένο ματς, αλλά μπορεί να κοστίσουν στη συνέχεια, που για τον Ολυμπιακό έχει ακόμη πολλά και σημαντικά παιχνίδια.

Κατ΄ αρχάς, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πάρα πολύ άσχημα στο ματς, με συνέπεια να φάνε τελική στα 38 δευτερόλεπτα! Μία πολύ λανθασμένη συμπεριφορά της ομάδας, που ξεκίνησε με τον Μπουχαλάκη να χάνει την μπάλα υπερβολικά εύκολα στο κέντρο, με τον…γνωστό του τρόπο (δηλαδή καθυστερώντας να πάρει απόφαση στην πάσα) και συνεχίστηκε με τον Μπα να βγαίνει πάνω στη φάση αλλά άτσαλα να διώχνει την μπάλα πάνω στον…Μπουχαλάκη κι αυτή να καταλήγει στα πόδια του Μπίσεσβαρ. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ τυχερός γιατί ο Μπίσεσβαρ προτίμησε να σουτάρει από μακριά στην αγκαλιά του Σα, αντί να δώσει δεξιά του στον Λημνιό, που έφευγε αμαρκάριστος, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε κάνει αντεπίθεση στο πρώτο κιόλας…μισό λεπτό του αγώνα.Λεπτομέρειες; Μα μία λεπτομέρεια είναι όλα αυτά τα παιχνίδια. Πέρσι δεν είχε προηγηθεί ο ΠΑΟΚ με ένα γκολ του Βιεϊρίνια, με την κόντρα πάνω στο πόδι του Νάτχο, μόλις στο 3’ κι έκανε μετά πάρτι, κερδίζοντας 3-1;…

Δεύτερο λάθος του Ολυμπιακού ήταν που δεν τέλειωσε τον ΠΑΟΚ στο διάστημα αμέσως μετά το 1-0, που οι Θεσσαλονικείς έδειχναν παντελώς ανήμποροι να αντιδράσουν. Μέσα σε πέντε λεπτά, από το 29’ έως το 34’, ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις τελικές! Δύο με τον Μασούρα, μία με τον Καμαρά και μία με τον Μπουχαλάκη. Μοναδικό καλό σουτ ήταν το μακρινό του Μασούρα…Όταν έχεις τέσσερις τελικές σε πέντε λεπτά, πρέπει να κάνεις το 2-0 για να καθαρίσεις το παιχνίδι, ειδάλλως αφήνοντας τον αντίπαλο ζωντανό, αφήνεις και το ματς ρευστό έως το τελευταίο λεπτό για το 1-1. Ειδικά εκείνη η ευκαιρία του Μπουχαλάκη ήταν για γκολ. Κρίμα για τον Έλληνα διεθνή μέσο να κάνει τόσα πράγματα σωστά μέσα στο παιχνίδι και ανασταλτικά (εδικά στο β΄ ημίχρονο, με πολλά κοψίματα) και δημιουργικά (με τις καλές του πάσες), να πιέζει ψηλά, επίσης να πατάει τόσο σωστά στην περιοχή και να μην μπορεί να τελειώσει πραγματικά σωστά τη φάση, κάτι που βλέπουμε σε όλη τη σεζόν, εξ ου και το μόλις ένα γκολ του…

Τρίτο σημείο που είμαι υποχρεωμένος να εστιάσω ήταν ότι ο Σα εμφανίστηκε…ξεκούρδιστος μετά τη διακοπή. Και δεν έφαγε γκολ, γιατί είχε την τύχη του καλού γκολκίπερ. Τρεις φορές έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Τη μία τον βοήθησε ο Καμαρά, που έδιωξε μακριά. Τη δεύτερη ο Μπα, που έδιωξε σε κόρνερ εκεί που η μπάλα έφυγε από τα χέρια του γκολκίπερ του Ολυμπιακού στη σέντρα από το κόρνερ του Μάτος. Και την τρίτη, που ευτυχώς για τον Ολυμπιακό δεν στάθηκε φαρμακερή, ο Σβιντέρσκι αστόχησε στο 97’ και αποφεύχθηκε το 1-1. Άντε δε να πεις ότι στην πρώτη περίπτωση ήταν μία δύσκολη έξοδος κι ο Σα βρήκε τουλάχιστον την μπάλα όσο έπρεπε για να την απομακρύνει λίγο. Στη δεύτερη, όμως, ήταν ασυγχώρητη αντίδραση του. Και στην τρίτη ήταν απαράδεκτη-τι δουλειά είχε να βγει στην γραμμή της μεγάλης περιοχής του, ενώ τη φάση την ήλεγχε ο δίμετρος Σισέ. Το μόνο που κατάφερε ο Σα ήταν να πέσει πάνω στον συμπαίκτη του, να χάσει την μπάλα και να δώσει στον ΠΑΟΚ τη μοναδική ουσιαστικά ευκαιρία του στο παιχνίδι. Μία φορά ήταν που ο Σα πραγματικά γράπωσε όπως έπρεπε την μπάλα σε σέντρα, σε μία επικίνδυνη συρτή του Βιεϊρίνια προς το τέλος του α΄ ημιχρόνου.

Τέταρτο κομμάτι οι τελικές επιλογές του Μασούρα και του Καμαρά. Και οι δύο έκαναν αρκετές δουλειές (ο Έλληνας σε μία στιγμή είχε και μία εκπληκτική επιστροφή κι έκοψε σαν αμυντικός μέσος ένα πολύ επικίνδυνο γύρισμα του Λημνιού από δεξιά στο α΄ ημίχρονο, ο δε Μαντί επιθετικά μπήκε σε φάσεις κι ανασταλτικά πρέσαρε καλά), όμως σε κρίσιμες στιγμές είχαν πολύ λάθος αποφάσεις. Ο Μασούρας πέταξε στα σκουπίδια δύο πολύ καλές επιθέσεις του Ολυμπιακού-λουκούμι για δημιουργία σπουδαίας ευκαιρίας κι ο Καμαρά άλλες δύο φορές δεν έκρινε σωστά, αφού τη μία επέλεξε να σουτάρει από δύσκολη θέση (τελικά πάνω σε αντίπαλο) ενώ ο Μασούρας ήταν σε πολύ καλύτερη θέση δεξιά του και τη δεύτερη, σε αντεπίθεση, αντί να πασάρει στον Ελ Αραμπί πήγε και την έδωσε στον Μασούρα και δη λανθασμένα. Σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι που είναι στο 1-0, άμα δύο παίκτες σου ρίχνουν στη θάλασσα τέσσερις προϋποθέσεις για φάσεις, είναι μία πολύ κακή εξέλιξη.

Πέμπτο και τελευταίο, αναφορικά με το κοουτσάρισμα: νομίζω ότι ο Πέδρο άργησε να φρεσκάρει την ομάδα. Μετά την αλλαγή του Ραντζέλοβιτς (ο οποίος όφειλε να βοηθήσει περισσότερο) στο 71’, η επόμενη κίνηση του ήταν στο 83’ (ο Μπα έφυγε αναγκαστικά στο 75’). Με τον Φορτούνη και τον Χασάν νωρίτερα αντί του Βαλμπουενά και του Ελ Αραμπί κι όχι να παίζουν μόλις 14 λεπτά, έχω την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός θα το καθάριζε το παιχνίδι με δεύτερο γκολ. Γιατί κι ο Φόρτου έβγαλε διάθεση κι είχε και την καλύτερη εκτέλεση στημένου, στο 90’ (σε αντίθεση με τα μέτρια αυτή τη φορά εφτά-οκτώ κτυπήματα φάουλ και κόρνερ του Βαλμπουενά) κι ο Χασάν ήταν πολύ κινητικός, μπήκα καλά στο παιχνίδι, έστω με το ψεγάδι ότι έχασε στο 94’ μία μπάλα κι έβγαλε αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ.

Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός είχε συνολικά δέκα τελικές: τρεις Μασούρα, δύο Καμαρά, δύο Σεμέδο, μία Μπουχαλάκης, μία Βαλμπουενά και το γκολ του Ελ Αραμπί στο μοναδικό του σουτ (!), αφού το άλλο γκολ δεν μέτρησε, ως οφσάϊντ. Και το PAOK TV στα στατιστικά στο τέλος του ματς έδειξε έξι τελικές. Η δε Λίγκα στην επίσημη ιστοσελίδα της έγραφε εφτά. Λίγη προσοχή…

Άσχετο: αν ο Ολυμπιακός πάρει κι άλλο νεαρό παίκτη από τη Σερβία θα είναι άλλος, όχι ο Ζούκιτς που γράφουν στην Αγγλία…

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1267093476681883648

Και https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1257671391593279489

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.