Ολυμπιακός: Είναι ο Μαρτίνς ο καλύτερος προπονητής της δεκαετίας;

Ολυμπιακός: Είναι ο Μαρτίνς ο καλύτερος προπονητής της δεκαετίας;

Αντώνης Σαούλης
Ολυμπιακός: Είναι ο Μαρτίνς ο καλύτερος προπονητής της δεκαετίας;

bet365

Το gazzetta.gr βάζει κάτω τους αγώνες, τις νίκες, τους τίτλους και τις προκρίσεις για να απαντήσει στο ερώτημα για τον καλύτερο προπονητή της 10ετίας στον Ολυμπιακό.

Η Superleague επέστρεψε με κορυφαίες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα

Είναι λίγο άδικο για τον Πέδρο Μαρτίνς. Ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει το έργο του και δεν έχει κατακτήσει και μαθηματικά κάποιον τίτλο (όπως οι προκάτοχοί του). Ομως είναι άδικο και για τους άλλους. Γιατί ο Πορτογάλος συμπλήρωσε δύο χρόνια στην Ελλάδα και πριν από μερικές εβδομάδες επέκτεινε το συμβόλαιό του για ακόμα δύο...

Στην ζυγαριά αποφασίσαμε να αφήσουμε εκτός τον Λεονάρντο Ζαρντίμ (παρά το γεγονός ότι έφυγε αήττητος στο πρωτάθλημα και με μόλις τρεις ήττες σε όλες τις διοργανώσεις) αλλά και τον Πάουλο Μπέντο παρά το γεγονός ότι κατέκτησε κι αυτός πρωτάθλημα. Οπως και τον Βίτορ Περέιρα.

Η τελική 4αδα ήταν μάλλον εύκολη σε ότι έχει να κάνει με την τελευταία δεκαετία. Ερνέστο Βαλβέρδε (στην δεύτερη παρουσία του στον Ολυμπιακό), Μίτσελ, Μάρκο Σίλβα και φυσικά Πέδρο Μαρτίνς. Δύο Ισπανοί, δύο Πορτογάλοι. Είναι ο Πέδρο Μαρτίνς καλύτερος από τους τρεις που αναφέραμε; Πάμε να δούμε τι είχε καταφέρει ο καθένας ξεχωριστά.

Ερνέστο Βαλβέρδε: 8 Aυγούστου 2010 έως τον Ιούνιο του 2012

Εγινε σύνθημα. Το καλοκαίρι του 2012 στην αποχώρησή του «έκλαιγε» το Καραϊσκάκης. Επέστρεψε με την Μπαρτσελόνα και τον Μέσι για να αποθεωθεί. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν και παραμένει ένας από τους πιο αγαπητούς προπονητές στον κόσμο του Ολυμπιακού. Δικαίως. Και ως προπονητής και ως άνθρωπος ξεχώρισε στις συνολικά 3 σεζόν που βρέθηκε στον Πειραιά. Τι πέτυχε λοιπόν ο Ερνέστο Βαλβέρδε στα δύο χρόνια που έκατσε στην Ελλάδα στη δεύτερη θητεία του;

  • Τίτλοι: 2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο Ελλάδος
  • Αγώνες: 80 με 60 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις
  • Ευρώπη: 10 ματς με 6 νίκες, 4 ήττες
  • Προκρίσεις: 2
  • Γκολ: 163 υπέρ-47 κατά/2,0 ανά ματς-0,6 ανά ματς

+ Παρέλαβε έναν Ολυμπιακό που είχε αποκλειστεί από την Ευρώπη, ανέλαβε τον Αύγουστο και με ελάχιστο χρόνο να δημιουργήσει το ρόστερ που ήθελε.
- Ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα τότε δεν είχε Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, Μελισσανίδη στην ΑΕΚ ενώ και ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός ουσιαστικά διαλυόταν τον Δεκέμβριο του 2010.

Μίτσελ: 4 Φεβρουαρίου 2013 έως 6 Ιανουαρίου 2015

Επίσης αγαπήθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού στα δύο χρόνια που έκατσε στον Πειραιά. Μπορεί να μην είχε τις προπονητικές ικανότητες του Ερνέστο Βαλβέρδε αλλά ως προσωπικότητα ήξερε πως να χειριστεί το δύσκολο καράβι των «ερυθρολεύκων» και με την αυτοπεποίθησή του είχε τις δικές του επιτυχίες στο λιμάνι.

  • Τίτλοι: 2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο
  • Αγώνες: 90 με 64 νίκες, 11 ισοπαλίες, 15 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις
  • Ευρώπη: 16 ματς με 7 νίκες, 1 ισοπαλία, 8 ήττες
  • Προκρίσεις: 2
  • Γκολ: 199 υπέρ-73 κατά/2,2 ανά ματς-0,8 ανά ματς

+Εκτός από τους τίτλους ο Μίτσελ έκανε σπουδαίους αγώνες στην Ευρώπη με πρόκριση από όμιλο Champions League και νίκη επί της Γιουνάιτεντ στους «16».
- Χωρίς την ΑΕΚ στην κατηγορία και με τον Παναθηναϊκό τον αρκετών προβλημάτων ήταν διαφορετικός ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα.

Μάρκο Σίλβα: 7 Iουλίου 2015 έως 23 Ιουνίου 2016

Εκανε μια εκπληκτική χρονιά σε Ελλάδα κι Ευρώπη ο Πορτογάλος αλλά για διάφορους λόγους αποφάσισε να αφήσει τον Ολυμπιακό μία μέρα μετά την έναρξη της προετοιμασίας για την δεύτερη σεζόν! Μία σεζόν με πολλά ρεκόρ στην Ελλάδα αλλά και γεμάτες εμφανίσεις στην Ευρώπη.

  • Τίτλοι: 1 πρωτάθλημα
  • Αγώνες: 48 με 38 νίκες, 3 ισοπαλίες, 7 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις
  • Ευρώπη: 8 ματς με 3 νίκες και 5 ήττες
  • Προκρίσεις: 1
  • Γκολ: 119 υπέρ-39 κατά/2,5 υπέρ-0,8 κατά

+Το επιθετικό ποδόσφαιρο καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς και τα «διπλά» σε Λονδίνο με Αρσεναλ και Κροατία.
- Η διαχείριση της ομάδας στην μεγάλη διακοπή μέχρι τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ αλλά και τα ματς με την Αντερλεχτ στο Europa League.

Πέδρο Μαρτίνς: Aπό τον Μάιο του 2018 και συνεχίζει...

Για τον Πεδρο Μαρτίνς τα γράψαμε. Εχει την ευκαιρία να γράψει την δική του χρυσή ιστορία στον σύλλογο. Ειδικά εάν παραμείνει μέχρι το τέλος του νέου του συμβολαίου.

  • Τίτλοι: -
  • Αγώνες: 96 με 65 νίκες, 18 ισοπαλίες, 13 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις
  • Ευρώπη: 27 με 13 νίκες, 6 ισοπαλίες, 8 ήττες
  • Προκρίσεις: 8
  • Γκολ: 195 υπέρ-68 κατά/2,0 υπέρ-0,7 κατά

+Ανέλαβε έναν Ολυμπιακό που έψαχνε ταυτότητα όντας πίσω από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και στη δεύτερη σεζόν του πάει να τον κάνει πρωταθλητή συνδυάζοντας και την Ευρώπη με πολλά ματς και αρκετές προκρίσεις.
- Η διαχείρισή του την πρώτη σεζόν, η εύκολη ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από την Λαμία.

Τα στοιχεία λοιπόν είναι εκεί. Και το ερώτημα είναι: Ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής την τελευταία δεκαετία στον Ολυμπιακό;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα