Ο τίτλος του Μαρτίνς, με τα “διπλά” στην Τούμπα...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ο τίτλος του Μαρτίνς, με τα “διπλά” στην Τούμπα...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον Πορτογάλο τεχνικό που επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ελλάδας (και) με τις δύο νίκες (σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ) στην έδρα του πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

Σε μία ακόμη ειδική συνθήκη ο Μαρτίνς αποδείχτηκε ικανός. Με τρεις μήνες μακριά από το ποδόσφαιρο το ζητούμενο στο ντέρμπι της Τούμπας ήταν ποια από τις δύο ομάδες θα έχει ετοιμαστεί καλύτερα, θα έχει επηρεαστεί λιγότερο. Η απάντηση ήταν εμφανέστατη, όχι μόνο από το αποτέλεσμα αλλά και από την εικόνα του ματς στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς μπήκε στο ματς για να κερδίσει με το γνωστό σχέδιο του και για 40 λεπτά ήταν σαν μην είχε περάσει μία ημέρα, σαν να μην είχε υπάρξει διακοπή. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ ήταν σε κατάσταση πρώτου φιλικού στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Γκολ με το καλημέρα για τον Ολυμπιακό, το οποίο σωστά δεν μέτρησε επειδή ήταν ελάχιστα εκατοστά πιο μπροστά ο Ελ Αραμπί (τι ωραία που έχουμε πλέον και γραμμή για το οφσάιντ στο VAR), αφεντικό του αγώνα από το πρώτο λεπτό, σωστή ψυχολογική διαχείριση του αγώνα και της ειδικής κατάστασης μετά την διακοπή.

Το καταλάβαινες το έβλεπες ότι θα έρθει και το γκολ του Ολυμπιακού που θα μετρήσει και θα του δώσει το προβάδισμα. Ηρθε, με το λάθος του Βιεϊρίνια, την ικανότητα του Βαλμπουενά και το ένστικτο του Ελ Αραμπί (ο οποίος μπορεί να σκοράρει και με το γόνατο, όταν η μπάλα αλλάζει πορεία τελευταία στιγμή) που συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε.

Ο Ολυμπιακός με τα τρία κεντρικά χαφ του κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή και έκρυψε τον Μίσιτς από το ματς, ενώ ο Μαουρίσιο είχε κρυφτεί από μόνος του. Αυτό έδινε ασφάλεια στον Ολυμπιακό και σιγουριά στην ανασταλτική λειτουργία του. Το μοναδικό σημείο του ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ήταν στο τελευταίο πεντάλεπτο και τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Ηταν το μοναδικό σημείο που απείλησε ουσιαστικά. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός υπερασπίστηκε το 1-0, τόσο εύκολα, όσο δεν θα το περίμενε φαντάζομαι. Ο ΠΑΟΚ πήρε την μπάλα στα πόδια του, αλλά δεν είχε ιδέες, ψυχολογία και όσο περνούσε η ώρα και δυνάμεις. Ο Μαρτίνς αρκέστηκε να κλειδώσει το ματς, αφού οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να βγουν σωστά στους χώρους που δημιουργήθηκαν και το μόνο που θα μπορούσε να συμβεί ήταν να σφυρίξει για τελευταία φορά ο Παπαπέτρου και να επιβεβαιώσει την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από δύο χρόνια.

Ο Μαρτίνς την πρώτη χρονιά του στην Ελλάδα έχασε το πρωτάθλημα από την ήττα της ομάδας του στο Καραϊσκάκη από τον ΠΑΟΚ. Τη δεύτερη χρονιά του, πήγε δύο φορές στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, μία στην κανονική διάρκεια και μία στα πλέι οφ και έφυγε και τις δύο με τρίποντο και με τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Ολυμπιακός σε αυτή την κόντρα με τον αήττητο πρωταθλητή βγήκε νικητής δύο φορές και φυσιολογικά του παίρνει και τα σκήπτρα.

Ο Ολυμπιακός που έχει φτιάξει ο Μαρτίνς είναι μία εξαιρετική ομάδα κι' αν δεν αλλάξει πολύ, με μία δύο προσθήκες ενδεκάδας είναι μία εξαιρετική ομάδα που μπορεί να υπηρετήσει και διαφορετικά στυλ ποδοσφαίρου. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει όλο τον χρόνο, την άνεση και την εμπιστοσύνη διοίκησης και κόσμου για να μας δείξει ακόμη πιο όμορφα πράγματα.

Οσο για τον ΠΑΟΚ, ο πανικός είναι πάντα κακός σύμβουλος. Προέχει να... ψηθούν οι παίκτες ότι η μάχη για την δεύτερη θέση, είναι απολύτως σημαντική για το αύριο του συλλόγου. Τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ μοιάζουν με μονόδρομο για τον ΠΑΟΚ, διαφορετικά θα μιλάμε για αποτυχημένη χρονιά. Από εκεί και πέρα το ταμείο για τον Φερέιρα θα πρέπει να γίνει στο τέλος της χρονιάς. Για κάποιους παίκτες ίσως όχι. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ανανέωση στο ρόστερ του.

Οχι μεγάλη σε αριθμό παικτών, αλλά σίγουρα πρέπει να βρει περισσότερα νιάτα και κίνητρα στους παίκτες του. Μοιάζει να υπάρχουν περισσότεροι από όσο αντέχει μία ομάδα, παίκτες άνω των 30 ετών και κάποιοι από αυτούς δείχνουν και κορεσμένοι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.