Ένας Μπρούνο Γκάμα να... τον πιεις στο ποτήρι

Ένας Μπρούνο Γκάμα να... τον πιεις στο ποτήρι

Ένας Μπρούνο Γκάμα να... τον πιεις στο ποτήρι

bet365

Στην ώριμη (ποδοσφαιρικά) ηλικία των 32 χρόνων, ο Μπρούνο Γκάμα κατάφερε για πρώτη φορά να σημειώσει διψήφιο αριθμό τερμάτων σε μια σεζόν καθώς η φετινή του με τον Άρη είναι αναμφίβολα από τις καλύτερες στην καριέρα του.

Build A Bet στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Η περίπτωση του Πορτογάλου επιθετικού εξελίσσεται σε φαινόμενο διότι δεν γίνεται να μην υπολογίσει κανείς το μεγάλο διάστημα της απουσίας του και το γεγονός ότι δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας, όπως επίσης και την τωρινή αγωνιστική εικόνα του έπειτα από διάστημα αποχής περίπου τριών μηνών. Στην πρώτη περίπτωση, οι νόμοι της… φυσικής σήκωσαν τα χέρια ψηλά καθώς συρρίκνωσε τον χρόνο της αποθεραπείας (μετά τη ρήξη χιαστού τον Ιανουάριο του 2019) επιστρέφοντας συντομότερα του αναμενομένου κι ενώ οι περισσότεροι εκτιμούσαν ότι θα γυρνούσε κατά τα τέλη του Οκτώβρη, αυτός μπήκε στο πρόγραμμα (περίπου) δύο μήνες νωρίτερα. Και δεν ήταν μόνο η νωρίτερη επιστροφή του, όσο η χρονιά που πραγματοποιεί καθώς είναι η πιο παραγωγική στην καριέρα του.

Είναι η πρώτη φορά που φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων σε μια αγωνιστική περίοδο και ακόμη «δεν τελειώσαμε» που ερμηνεύει και ο Αντώνης Ρέμος καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη εννιά αγώνες και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει πού μπορεί να φτάσει. Συμπεριλαμβανομένων και των δύο τερμάτων απέναντι στον ΟΦΗ στην πρεμιέρα των Playoffs έφτασε τα δέκα γκολ. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του ήταν την περίοδο 2011-12 με τα επτά που είχε σημειώσει με τη φανέλα της Λα Κορούνια. Με την ίδια ομάδα είχε έξι τέρματα την αμέσως επόμενη σεζόν και πέντε γκολ την περίοδο 2014-15 με την Ντνιπρο.

Ο ίδιος βέβαια φρόντισε να υποβαθμίσει την αξία του κατορθώματος του καθώς στάθηκε περισσότερο στη λατρεία του για την ασίστ σε σχέση με το γκολ. Επί τούτου, είναι αλήθεια ότι η στατιστική τον αδικεί γιατί οι φάσεις που δημιούργησε για λογαριασμό των συμπαικτών του είναι περισσότερες από αυτές που απεικονίζονται αριθμητικά (τρεις τελικές πάσες). Αυτό είναι εξάλλου ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του το οποίο φαίνεται ότι εμπλουτίζεται καθώς δεν είναι μόνο η εντυπωσιακή παραγωγικότητά του στην επίθεση όσο και η τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 2ο γκολ του Άρη.

Κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που σέβεται τον εαυτό του φροντίζει να εμπλουτίζει το ρεπερτόριό του κι αυτό που μάθαμε από τον ίδιο είναι ότι προπονείται στις εκτελέσεων φάουλ τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Μέχρι χθες (6/6) δεν υπήρχε η δυνατότητα «επιβεβαίωσης» καθώς ο κατ’ εξοχήν εκτελεστής των στημένων φάσεων είναι ο Χαβιέρ Ματίγια. Όταν ο Γκάμα ρωτήθηκε επί τούτου, το ύφος του είπε… «δεν θα τσακωθούμε κιόλας» και το στόμα του… «θα τη βρούμε τη λύση».

Καταλήγοντας επί του «φαινομένου» Γκάμα, πολύ μεγαλύτερη αξία οφείλει να δώσει κανείς στα λόγια του Μίκαελ Ένινγκ. Ο Γερμανός προπονητής του Άρη ακολουθεί με ευλάβεια έναν από τους απαράβατους κανόνες τους, αυτός υπαγορεύει να μην αναφέρεται επί του προσωπικού σε κάποιον παίκτη, αλλά μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό για τη «βάναυση» καταπάτησή του. Δεν παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό της στιγμής γιατί γενικώς είναι άνθρωπος με απόλυτη συναισθηματική ισορροπία, είναι… γερμανικό μυαλό. Ωστόσο, με τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή τους συνδέσει μια σχέση φιλίας η οποία βασίζεται στον σεβασμό που τρέφει για την ποδοσφαιρική ποιότητά του και κυρίως για τον χαρακτήρα του. Σε σημείο να παραδεχθεί ότι συζητούν αρκετά για το ποδόσφαιρο, καθώς τον ενδιαφέρουν οι απόψεις του Μπρούνο Γκάμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα