H πρεμιέρα, οι δανεικοί και ο εξτρέμ!

H πρεμιέρα, οι δανεικοί και ο εξτρέμ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για προτεραιότητες στην Α.Ε.Κ. υπενθυμίζει για το αγωνιστικό ότι υπάρχει δυνατότητα προσπέρασης στην πρώτη της επανέναρξης και έχει υστερόγραφα

Η Bundesliga παίζει με Live Streaming* και προσφορές* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Έχουμε μπει επιτέλους στη τελευταία εβδομάδα, διανύουμε για την ακρίβεια τις τελευταίες μέρες της αγωνιστικής προετοιμασίας των ομάδων της Superleague και κοινώς είμαστε μια... ανάσα πριν την επιστροφή στη νέα ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Στη μετά Covid 19 εποχή. Πιο σωστά επί της ουσίας βιώνουμε τη νέα καθημερινότητα (και στο ποδόσφαιρο) συνύπαρξης με το το πρόβλημα που αντιμετώπισε όλος ο κόσμος ο οποίος πλέον -σιγά, σιγά- καλείται να μάθει απλά να ζει με αυτό έως ότου υπάρξει μόνιμη λύση μέσω φάρμακου και εμβόλιου.

Αυτή είναι η ώρα της ΑΕΚ. Όλο το προηγούμενο διάστημα και ενώ όλα ήταν στον αέρα σχετικά με το αν θα υπάρξει συνέχεια στο πρωτάθλημα και γενικά στη ποδοσφαιρική ζωή (και) του τόπου μας, στην Ένωση επικοινωνούσαν την επιθυμία τους για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η σεζόν. Όπως αποδείχτηκε σωστά το έκανε... Τώρα θα πρέπει να βγει όλη αυτή η διάθεση του ποδοσφαιρικού τμήματος στο χορτάρι και να φέρει το αποτέλεσμα που απαιτείται για την επίτευξη των στόχων...

Πρόκειται για τη βασική προτεραιότητα της Ένωσης. Πριν από οτιδήποτε μπορεί να αφορά την επόμενη μέρα στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν, το μόνο που πρέπει και υπάρχει, είναι το αγωνιστικό. Διότι μέσα από αυτό θα προκύψει και η δυνατότητα για καλύτερη και πιο επιθετική πολιτική στο κομμάτι της ενίσχυσης του δυναμικού του ποδοσφαιρικού τμήματος. Θαρρώ αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό. Πάντα βέβαια με γνώμονα τα... πόδια να μη βγαίνουν έξω από το πάπλωμα!

Έτσι έχει τεράστια αξία, σημασία και ουσία η έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων για την ΑΕΚ. Ειδικά έτσι όπως είχε προκύψει το πρόγραμμα και ήταν ιδανικό για τους παίκτες του Μάσιμο Καρέρα. Πλέον αυτό δεν ισχύει από τη στιγμή της απόλυτης αγωνιστικής απραξίας. Δεν έχουμε κάποιο προηγούμενο για να 'χουμε και άποψη για το πως θα εμφανιστούν οι ομάδες. Όμως ξέρουμε πως θα έχουν όλες επηρεαστεί. Καλό και βατό το πρόγραμμα στην έναρξή του για την Ένωση, ωστόσο, το ερώτημα είναι αν θα 'χει τον ρυθμό και την ανταπόκριση που είχε πριν την επανέναρξη ώστε να αποδειχθεί (και) στην πράξη ότι το πρόγραμμα μπορεί να τη βοηθήσει.

Η αρχή είναι πολύ σημαντική όσο και ο στόχος. Η πρεμιέρα μπορεί να φέρει ακόμη και προσπέραση της ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία στη διάρκεια του μίνι αυτού πρωταθλήματος: αν η πρώτη καταφέρει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό (κάτι που δεν το πετυχαίνει εύκολα, αντιθέτως μάλιστα) και ο δεύτερος δεν καταφέρει να επικρατήσει του Ολυμπιακού, τότε θα 'χουμε προσπέρασμα!

Η πρεμιέρα με τους «πράσινους» όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην αντίπαλη ομάδα είναι ιδιαίτερα παράξενη. Δεν ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις... Όταν μπαίνουν όλοι στο χορτάρι παίζουν άπαντες για να κερδίσουν. Όμως το θέμα Δώνη και όσα έχουν ακολουθήσει δεν γίνεται να μην έχουν επηρεάσει τους «πράσινους». Είτε μπορεί να δούμε μια ομάδα... σκυλιασμένη με ποδοσφαιριστές να δίνουν το 100% για τον προπονητή τους είτε ένα σύνολο επηρεασμένο από την απόφαση και από το γεγονός ότι πολλοί θα φύγουν και να το 'χουν... παρατήσει... Μπορεί και τίποτα απ' αυτά τα δυο... Με αυτό θα ασχοληθούμε όμως τις επόμενες μέρες.

Φυσικά παράλληλα με το αγωνιστικό θα πρέπει να τρέχει το θέμα των δανεικών και τι θα μπορέσει να πετύχει η ΑΕΚ στις επαφές της με τα club στα οποία ανήκουν και έχουν υπάρξει κατ' αρχήν συμφωνίες που επιδιώκεται να αλλάξουν τα δεδομένα τους. Τέτοιες υποθέσεις είναι αυτές των Σιμάνσκι και Αραούχο για αρχή. Όπως είδατε ακόμη δεν υπάρχει ολοκλήρωση απόκτησης του Πολωνού μέσου όπως λανθασμένα σημείωναν (και σας το υπογραμμίζαμε εδώ στο gazzetta.gr) άλλα μέσα για το γελοίο (πλέον) «παιχνίδι» των ΜΜΕ «να προλάβω να το γράψω να επιβεβαιωθώ»! Έπρεπε να 'χει ξεπεραστεί το φαινόμενο αυτό στο χώρο μας το 2020!

Οι κουβέντες και οι προσπάθειες αφορούν κατ' αρχήν το τσεκάρισμα προθέσεων. Στην ΑΕΚ σωστά ψάχνουν να δουν έως τι ποσό μπορούν να ρίξουν τη ρήτρα αγοράς (για παράδειγμα) του Σιμάνσκι. Γνωρίζουν ήδη πως έχουν τη δυνατότητα να τον αποκτήσουν με ένα ποσό κοντά στο 1.2 εκατ. ευρώ ωστόσο δουλεύουν παράλληλα και επιχειρούν να τη ρίξουν κι' άλλο δίχως να προκληθεί πρόβλημα στο τελικό deal απόκτηση του Πολωνού μέσου που είναι απόλυτος σύμμαχος της προσπάθειας του Ίλια Ίβιτς. Όπως και ο ατζέντης του Σιμάνσκι ο οποίος για τον Σέρβο τεχνικό διευθυντή και τον πελάτη του κάνει πολύ δυνατή δουλειά για να βγει κερδισμένη η ΑΕΚ.

Για την υπόθεση Αραούχο θα πρέπει να 'χουμε υπομονή. Μπόλικη... Όπως πάντα για τη συγκεκριμένη μεταγραφική περίπτωση ποδοσφαιριστή. Με τον Ραμίρεθ δεν βγαίνει εύκολα άκρη, όμως στο τέλος, αφού έχει εμπεδώσει ότι είναι και ο ίδιος υπερβολικός σε αυτά που αξιώνει αλλά και στις τακτικές τους, όλα αλλάζουν και τελικά πάντα ο «Τσίνο» φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε διότι είναι τεράστιο ατού για κάθε club να 'χει τον ποδοσφαιριστή «δεμένο» και αποφασισμένο ανεξάρτητα από τα όποια οικονομικά δεδομένα!

Δανεικός θυμίζω είναι (και) ο Όγκνιεν Βράνιες. Εδώ τα δεδομένα είναι πιο εύκολα και πιο δύσκολα ταυτόχρονα. Απίστευτο ε; Κι όμως... Ο Βόσνιος είναι γνωστό θα φύγει από την ομάδα των Βρυξελλών και μάλιστα δύναται να αποχωρήσει ως ελεύθερος με την Άντερλεχτ να γλιτώνει το 1.8 που είναι να του δίνει για τα υπόλοιπα δυο χρόνια συνεργασία. Όμως δεν είναι εύκολο να το πετύχει αυτό, να γλιτώσει συμβόλαιο τόσο υψηλό δίχως κομμάτι του να πάει στην αποζημίωση. Θα το επιδιώξει ωστόσο και θα χρειαστεί (και) σε αυτή την περίτπωση υπομονή.

Μέσα σε όλα αυτά ο Ίλια Ίβιτς εντείνει τις προσπάθειές του, τις επαφές του, για τον εκλεκτό κατ' αρχήν στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Εκεί θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει -κάτι με το οποίο έχει συμφωνήσει ο Καρέρα- ποδοσφαιριστής που θα κάνει τη διαφορά και εφόσον διατηρηθούν οι παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ (και ειδικά στην γραμμή κρούσης) θα απογειώσει την «κιτρινόμαυρη» επίθεση. Δεν κοιτάζει μόνο εξτρέμ, ή αριστερό μπακ, έχει το νου του και για στόπερ στο ενδεχόμενο που πάει κάτι στραβά με τις περιπτώσεις που ήδη υπάρχουν...

Για την ΑΕΚ πάντως από σήμερα και έως την Κυριακή στις 21:30 υπάρχει μόνο ένα πράγμα: αρχίζει το ματς...

Υγ: Η αναζήτηση (και) άλλων περιπτώσεων για τη θέση του αριστερού εξτρέμ δεν έχει παγώσει, ή αφήσει πίσω, εκείνη του Τάνκοβιτς. Κάθε άλλο μάλιστα... Η ΑΕΚ ψάχνεται γιατί ο ποδοσφαιριστής που είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελε ο Ίβιτς και ο Καρέρα είναι επίσης στο ψάξιμο μέσα του σχετικά με το τι θέλει και τι πρέπει να πράξει! Έτσι λογικότατα στην Ένωση συνεχίζουν την αναζήτηση ποδοσφαιριστή για το αριστερό άκρο της επίθεσης. Και δεν είναι μόνο (η οποία υπάρχει) απ' το Νησί η περίπτωση που έχουν ξεχωρίσει... Θέλει υπομονή και θα 'χουμε σύντομα τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα για τη συγκεκριμένη θέση.

Υγ2: Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι γενικά στο κομμάτι προγραμματισμού και τσεκαρισμένων περιπτώσεων ποδοσφαιριστών η ΑΕΚ τα 'χει πάει περίφημα και είναι έτοιμη για οτιδήποτε προκύψει. Διότι δεν είναι μόνο το αριστερό εξτρέμ, ή το αριστερό μπακ που αναζητείται, τσεκάρουν και παίκτες που θα παίζουν φορ ή δεύτερος επιθετικός (και θα παίζει με την ίδια ευκολία ως φορ περιοχής όταν αυτό είναι αναγκαίο). Κάτι που φανερώνει ότι θέλουν να είναι προετοιμασμένοι στο ενδεχόμενο να μη κυλήσουν τα πράγματα όπως θα ήθελαν με την υπόθεση Αραούχο. Και έτσι πρέπει...

Υγ3: Μένουμε Ελλάδα για προετοιμασία... Όλες οι ομάδες! Στην ΑΕΚ το κοιτάνε για Σπάτα και να περάσει ένα μεγάλο κομμάτι, αν όχι όλο, στο προπονητικό της κέντρο. Υπάρχει σα σκέψη πάντως και κάτι άλλο, με καλύτερο κλίμα να το πούμε έτσι, όμως δεν είναι εύκολο... Πρέπει να διαπιστωθεί τι θα γίνει σχετικά με το πόσο χρόνο θα 'χουν διαθέσιμο για δουλειά οι ποδοσφαιριστές. Όλα θα αποφασιστούν στο τέλος από τον Καρέρα.

Υγ4: Ο Αραούχο προπονήθηκε κανονικά. Εγώ επιμένω να το προσέξει και ο ίδιος πολύ. Το τεχνικό και ιατρικό τιμ θα το κάνουν. Αλλά πρέπει και ο ίδιος να το 'χει σοβαρά στο μυαλό του γιατί μια υποτροπή δεν θα τον πάει πίσω μόνο αγωνιστικά...

Υγ5: Η περίπτωση Ματέο Γκαρσία προφανώς και θα άρεσε στον Ίβιτς. Ωστόσο για να προκύψει θέμα θα πρέπει να πάει η ΑΕΚ σε ενίσχυση με δυο ποδοσφαιριστές για τα άκρα της. Σε ενδεχόμενο πωλήσεων μπορεί και να προκύψει. Με τα τωρινά δεδομένα δεν υπάρχει θέμα αναζήτησης ενός ακόμη ακραίου, όχι απλά του Γκαρσία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...