ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Ιντέγε: «Ο κόσμος πρέπει να ενωθεί ενάντια στον ρατσισμό»

Ιντέγε: «Ο κόσμος πρέπει να ενωθεί ενάντια στον ρατσισμό»

Ιντέγε: «Ο κόσμος πρέπει να ενωθεί ενάντια στον ρατσισμό»

Με ηχηρό μήνυμά του στον λογαριασμό του στο social media, ο Μπράουν Ιντέγε αναφέρθηκε στη δολοφονία του Τζορτζ Φλοίντ και στην ανάγκη ένωσης όλων των δυνάμεων ενάντια στον ρατσισμό.

Μαντεύεις το φρουτάκι και σε περιμένει μια έκπληξη* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Νιγηριανός επιθετικός έγραψε για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλοίντ και τη διαρκή μάχη κατά του ρατσισμού. «Νιώθω στεναχωρημένος για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλοίντ και τη μαζική διαμαρτυρίας που έγινε στη χώρα η οποία είναι αποτέλεσμα των δολοφονιών και της πολυετούς διαρκούς ρατσισμού. Νιώθω έτσι γιατί όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Επίσης, έχω φίλους οι οποίοι λατρεύουν να ζουν στην Αμερική και μπορώ να φανταστώ τον τύπο του φόβου και την αγωνία τους να ζουν καθημερινά με όλ’ αυτά που συμβαίνουν», έγραψε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα φαινόμενα ρατσισμού τα οποία είναι καθημερινά. «Ο ρατσισμός είναι πραγματικός και κανείς δεν μπορεί να τον αρνηθεί. Γι’ αυτό στο ποδόσφαιρο υπάρχει μια μακρά καμπάνια γύρω από τον  ρατσισμό. Παρότι δεν έχω απευθείας εμπειρία ρατσισμού, ήμουν σε στάδια όπου οπαδοί φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα. Ένας συμπαίκτης μου (σ. σ. Αμπού Μπα) δέχθηκε ρατσιστική επίθεση. Είναι μια διαρκής μάχη κατά της οποίας όλος ο κόσμος πρέπει να ενωθεί και να τη σταματήσει. Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος και δεν έχει καμία σημασία το χρώμα του δέρματός του. Αν δεν μπορείς να αποδεχθείς τους άλλους, τουλάχιστον να είσαι ανεκτικός στη συμβίωση με άλλους δίχως τον φόβο της κακοποίησης ή της δολοφονίας εξαιτίας του χρώματος του δέρματός, για το οποίο κανείς από εμάς δεν μπορεί να αποφασίσει πριν έρθει στον κόσμο. Μια κοπέλα βιάστηκε και χτυπήθηκε μέχρι θανάτου μέσα σε εκκλησία της Νιγηρίας, μπορείτε να φανταστεί ότι αυτοί οι τύποι δεν φοβούνται ούτε τον Θεό. Πάνω απ’ όλα αγάπη».