Τα τέσσερα συμβόλαια που τον «ματώνουν»

Τα τέσσερα συμβόλαια που τον «ματώνουν»

Τα τέσσερα συμβόλαια που τον «ματώνουν»

bet365

Αν ο Άρης μπορούσε να βρει τρόπο αποδέσμευσης από 3+1 συμβόλαια στο payroll του, τότε θα δημιουργούσε επιπλέον χώρο για την εφαρμογή των αγωνιστικών πλάνων του καθώς η αξία αυτών των συμβολαίων ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Ζήσε ξανά τη δράση με την bwin! Leaderboard με μεγάλα έπαθλα* ! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Η αξία ενός συμβολαίου δεν εξαρτάται από το ποσό που αναγράφεται αλλά και από το επίπεδο προσφοράς του αθλητή. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Άρης έχει στην πλάτη του τέσσερα συμβόλαια συνολικής αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου τα οποία είναι δυσανάλογα της προσφοράς των ποδοσφαιριστών. Βέβαια, περίπτωση από… περίπτωση διαφέρει καθώς οι τέσσερις ποδοσφαιριστές δεν βρίσκονται στην ίδια σελίδα, απλά τους ενώνει το χαμηλό επίπεδο προσφοράς σε σχέση με τα οφέλη τους. Αυτό το θέμα απασχόλησε τους Θόδωρο Καρυπίδη-Άγγελο Χαριστέα στη συνάντηση των δύο ανδρών το περασμένο Σάββατο και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η έναρξη νέων επαφών με απώτερο σκοπό την εύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Η περίπτωση του Λερίν Ντουάρτε είναι η πιο χαρακτηριστική και φυσικά στοιχειοθετεί το μεγαλύτερο λάθος του περσινού καλοκαιριού. Ο Ολλανδός μέσος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με απολαβές οι οποίες πλησιάζουν τα 900.000 ευρώ. Ο συνολικός χρόνος συμμετοχής του τη φετινή χρονιά δεν ξεπέρασε τα 43 αγωνιστικά λεπτά καθώς χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στους αγώνες με Λάρισα και Παναιτωλικό. Στη διάρκεια της χρονιάς, υπήρξαν διαπραγματεύσεις με την ελπίδα της εύρεσης συμβιβαστικής λύσης αλλά η πλευρά του παίκτη ζήτησε (συνολικά) την πληρωμή σχεδόν δύο χρόνων συμβολαίου για να δεχθεί τη λύση αυτού. Αυτή η πρόταση απορρίφθηκε κι έτσι το συμβόλαιο παραμένει. Μέχρι στιγμής, αυτό που ξέρουν στον Άρη είναι ότι θα αναγκαστούν να πληρώσουν συμβόλαιο άνω των 300.000 ευρώ για παίκτη ο οποίος δύσκολα θα αγωνιστεί. Δύο λύσεις υπάρχουν. Είτε να βρεθεί φόρμουλα λύσης του συμβολαίου είτε να βρεθεί ο τρόπος να παίξει ο Ντουάρτε.

Δεύτερος στη λίστα είναι ο Ντάνιελ Σούντγκρεν. Βέβαια, στην περίπτωση του Σουηδού το ζήτημα δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το αγωνιστικό καθώς υπάρχει και η κατά μέτωπο επίθεση του ποδοσφαιριστή στον Μίκαελ Ένινγκ, μέσω μιας συνέντευξης που είχε δώσει σε σουηδικό μέσο. Μετά τα όσα είπε ο Σουηδός για τον προπονητή του, είναι προφανές ότι δύσκολα μπορεί να συνυπάρξει μαζί του. Στον Άρη είχαν έντονα παράπονα από τον Σούντγκρεν για την τακτική πειθαρχία του, γι’ αυτόν τον λόγο προχώρησαν στην αντικατάστασή του από το βασικό σχήμα και δικαιώθηκαν πανηγυρικά από τη στιγμή που χρησιμοποίησαν τον Λίντσεϊ Ροζ στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα καθώς η αμυντική γραμμή απέκτησε ισορροπία. Στην περίπτωση του Σούντγκρεν, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα συμβόλαιο το οποίο πλησιάζει τα 250.000 ευρώ για έναν παίκτη ο οποίος δεν υπολογίζεται.

Ακολουθεί ο Ντάνιελ Μαντσίνι απλά στην περίπτωση του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού υπάρχει ένας αστερίσκος. Για την απόκτηση του ο Άρης προχώρησε σε επένδυση 400.000, ενώ ο παίκτης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με συνολικές απολαβές οι οποίες ξεπερνούν τα 900.000 ευρώ. Ο Μαντσίνι ήταν στο rotation του Μίκαελ Ένινγκ, κατέγραψε 635 λεπτά συμμετοχής, πλην όμως ελαχίστων εξαιρέσεων (σ. σ. ο εκτός έδρας αγώνας με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη) δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις αλλά και στο επίπεδο της επένδυσης. Το συμβόλαιό του είναι δυσανάλογο του ρόλου του στην ομάδα και για τους «κίτρινους» υπάρχουν δύο δρόμοι. Είτε να βρεθεί ομάδα η οποία θα αγοράσει τα δικαιώματά του ούτως ώστε να γίνει (εν μέρει) απόσβεση της επένδυσης και ταυτόχρονα να «γλιτώσει» το συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς, είτε να βρει τρόπο αξιοποίησης του ο Μίκαελ Ένινγκ. Η λογική λέει πάντως ότι το χρονικό περιθώριο του ενός έτους δεν είναι αρκετό για να κρίνει μια επένδυση. Μπορεί δηλαδή ο Μαντσίνι να εμφανιστεί πολύ καλύτερος στη δεύτερη χρονιά του στην ομάδα.

Τελευταίος της σχετικής λίστας είναι ο Νίκο Μαρτίνες ο οποίος έχει συμβόλαιο (άνω των 200.000 ευρώ) και για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό χαρακτηρίζεται υψηλό γιατί ο αγωνιστικός ρόλος του Αργεντίνου είναι περιορισμένος με πιο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι φέτος πήρε μόλις 335 λεπτά συμμετοχής. Η δε παρουσία του στους αγώνες δεν είχε την παραμικρή ομοιότητα με αυτή της αγωνιστικής περιόδου 2018-19 όπου πρόσφερε τρία γκολ, δύο ασίστ και γενικώς άλλαξε τη ροή πολλών αγώνων. Το θετικό στην περίπτωση του 33χρονου μεσοεπιθετικού είναι ότι έχει «όνομα» στην ελληνική αγορά και θεωρείται δεδομένο ότι θα ενδιαφερθούν ομάδες για την απόκτησή του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα