60 χρόνια Α' Εθνικής: Ο Μίμης Δομάζος και οι γιορτές που έσβησαν τις αποβολές!

60 χρόνια Α' Εθνικής: Ο Μίμης Δομάζος και οι γιορτές που έσβησαν τις αποβολές!

bet365

Στην θεματογραφία του λευκώματος «60 χρόνια Α’ Εθνικής» υπάρχει και μια περίεργη ιστορία, που θέλει την σεζόν 1967-68 το Μίμη Δομάζο να αποβάλλεται δύο φορές, αλλά να μην χάνει αγώνα στο πρωτάθλημα!
Αν δει κανείς τις συμμετοχές του Μίμη Δομάζου το 1967-68, έχει παίξει και στα 34 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ωστόσο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει και δύο αποβολές. Πώς λοιπόν έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια, που εξέτισε τις ποινές του; Μια σύγχρονη απάντηση θα ήταν «σε αγώνες Κυπέλλου», αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η ιστορία ξετυλίγεται λίγο παράξενα…

Ο Δομάζος αποβάλλεται στις 10 Δεκεμβρίου 1967 στη Νέα Σμύρνη στο παιχνίδι Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 1-1 από τον διαιτητή Θανάση Κρεούζη στο 58ο λεπτό. Ο Λάκης Πετρόπουλος δεν τον υπολόγιζε για το επόμενο παιχνίδι στις 17 Δεκεμβρίου με τον Βύζαντα, αλλά ο Γ.Γ.Α. Κώστας Ασλανίδης αποφασίζει να χαριστούν όλες οι ποινές σε αθλητές ενόψει των Χριστουγέννων. Έτσι ο Δομάζος δεν εξέτισε ποινή για την κόκκινη κάρτα και έπαιξε εναντίον του Βύζαντα, σκοράροντας μάλιστα.

Στις 31 Μαρτίου του 1968 στο Νέο Φάληρο το παιχνίδι Εθνικού – Παναθηναϊκού είναι στο 0-0. Στο 80ο λεπτό ο διαιτητής Βαγγέλης Παζαρόπουλος δείχνει κόκκινη στον Δομάζο, ισχυριζόμενος ότι τον μούτζωσε!

Το πρωτάθλημα είχε διακοπή και δεν θα γινόταν άλλη αγωνιστική, πριν από τις 22 Απριλίου, που ήταν η Δευτέρα του Πάσχα. Στις 21 Απριλίου έπεφτε εκείνη τη χρονιά το Πάσχα και συνέπιπτε από την επέτειο ενός έτους από την 21η Απριλίου 1967. Ο Κώστας Ασλανίδης έχοντας δύο λόγους να ξαναχαρίσει ποινές το κάνει. Ήταν και θρησκευτική γιορτή και η γιορτή του καθεστώτος.

Η ποινή του Δομάζου λοιπόν και πάλι σβήνει και την Δευτέρα του Πάσχα, στις 22 Απριλίου, είναι στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, που νικά τον ΠΑΟΚ με 1-0.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα