Πάμε στοίχημα ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει συνολικά 9-11 μεταγραφές;

Πάμε στοίχημα ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει συνολικά 9-11 μεταγραφές;

Πάμε στοίχημα ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει συνολικά 9-11 μεταγραφές;

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για το extreme makeover του Παναθηναϊκού την επόμενη σεζόν, ανεξάρτητα της παραμονής ή της αποχώρησης του Γιώργου Δώνη από τον πάγκο της ομάδας.

Ο Τσάβι Ρόκα αναμένεται απόψε στην Αθήνα μετά από σχεδόν δύο μήνες παραμονής στην Ισπανία, όλοι περιμένουν ότι το θέμα του προπονητή στον Παναθηναϊκό θα ξεκαθαριστεί... άμεσα μετά την επιστροφή του τεχνικού διευθυντή, όμως αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο. Πρόκειται για ζήτημα το οποίο θα έπρεπε να έχει ήδη λήξει, ακόμα κι αν η απόφαση της διοίκησης ήταν το “διαζύγιο” και ο Παναθηναϊκός ήταν υποχρεωμένος να παίξει στα play offs με προπονητή που θα είχε ημερομηνία λήξης (σε αντίθεση με τη δήλωση Τζίγγερ το 2006, που είχε πει για τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι “οι προπονητές δεν είναι γαλατάκια για να έχουν ημερομηνία λήξης”...). Δεν έχει λήξει και κατά την εκτίμησή μας δεν πρόκειται να "τελειώσει" σύντομα. Ομως μπορεί να πέσουμε και έξω.

Στον Παναθηναϊκό, άλλωστε, όλα μπορεί να τα περιμένει κάποιος. Σε ποδοσφαιρικό κλαμπ στο οποίο και ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής συζητούν περισσότερο με δημοσιογράφους παρά μεταξύ τους, λογική δεν μπορείς να βρεις εύκολα. Ας μην αποκλείσουμε, λοιπόν, τίποτα στο θέμα του κόουτς. Οι φήμες εντείνονται όλο και περισσότερο εδώ και τρεις εβδομάδες σχετικά με “ματιές” και επαφές του Ρόκα με προπονητές Segunda Division ώστε να είναι έτοιμος δια παν ενδεχόμενο, αλλά παραμένουν ανεπιβεβαίωτες και μόνο στο... τέλος της ιστορίας υπάρχει περίπτωση να μάθουμε και εμείς τι (θα) έχει συμβεί. Εκτός κι αν συμβεί το – βάσει των σημερινών δεδομένων - αναπάντεχο: να συζητήσουν επί της ουσίας για όλα τα θέματα Ρόκα και Δώνης, να βρουν κοινούς παρανομαστές, να καταλήξουν στα περισσότερα που τους ενώνουν συγκριτικά με αυτά που χωρίζουν και να προχωρήσει με ηρεμία το Τριφύλλι παρακάτω. Παραείναι λογικό όλο αυτό για να γίνει πραγματικότητα...

Αντιθέτως, βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός της επόμενης χρονιάς θα διαφέρει σε μεγάλο βαθμό συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό των δύο τελευταίων ετών. Δηλαδή την ομάδα που χτίστηκε το καλοκαίρι του 2018 και στην οποία προστέθηκαν ως βασικά στελέχη εφέτος μόνο ο Ζαχίντ, ο Σένκεφελντ και ο Πούγγουρας αντί του Δημήτρη Κολοβέτσιου. Ηδη έχουν αποκτηθεί οι Καρλίτος – Βέλεθ, θα επιστρέψει ο Εμμανουηλίδης και αναμένεται να γίνουν συνολικά 9-11 μεταγραφές! Τα βάζουμε κάτω να δούμε πώς έχουν τα πράγματα;

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Νο 1 θα παραμείνει ο Διούδης και ο Κώστας Κότσαρης πιθανότατα θα παραχωρηθεί ως δανεικός. Ο Ρόκα θέλει μεταγραφή “αναπληρωματικού”, ο Γ. Δώνης θεωρεί ότι είναι μεγαλύτερες οι ανάγκες σε άλλες θέσεις και ότι μπορεί να πορευτεί με “συναγωνισμό” Ξενόπουλου – Χριστογεώργου για μια θέση στον πάγκο. Συνεπώς, ερωτηματικό για μάξιμουμ μία κίνηση...

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Το δρόμο που... άνοιξε ο Κώστας Αποστολάκης (ΑΠΟΕΛ) και ακολούθησε ο Γιώργος Βαγιαννίδης, θα ακολουθήσει εκτός απροόπτου και ο Ματίας Γιόχανσον, του οποίου το συμβόλαιο λήγει. Ο Σουηδός, με συμβόλαιο άνω των 300.000 ευρώ, θεωρείται ακριβοπληρωμένος... Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για δύο δεξιούς μπακ και θα έχει ως εναλλακτική επιλογή τον Ζοάο Νούνες, ο οποίος στη Λέχια Γκντανσκ με την οποία αναδείχθηκε και Κυπελλούχος πρόπερσι, είχε παίξει στο 70% των αγώνων ως ακραίος αμυντικός στη δεξιά πτέρυγα.

Για την αριστερή πλευρά ας αφήσουμε μικρή χαραμάδα ανοιχτή για την παραμονή του Ινσούα αν μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις του και δεχθεί νέο συμβόλαιο με 300.000 ευρώ (ελάχιστες πιθανότητες). Στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Αργεντινός, παρότι είναι διαθέσιμοι οι Χατζηθεοδωρίδης και Ζαγαρίτης, θα γίνει μεταγραφή βασικού μπακ.

Οσο για το κέντρο της άμυνας; Μεταγραφή έχει γίνει, του Φραν Βέλεθ, ο οποίος μένει ελεύθερος από τον Αρη. Ερωτηματικό για το ενδεχόμενο πώλησης του Πούγγουρα (έχει 30% μεταπώλησης ο ΠΑΟΚ...) και για το αν θα επιστρέψει ο Μαυρομάτης (δανεικός στη Σοντερίσκε). Ο Κολοβέτσιος είναι... πάντα παρών και ο Νούνες “πασπαρτού” ως εναλλακτική λύση.

ΜΕΣΟΙ: Τέσσερις παίκτες είναι “σίγουροι” και δύο είναι τα ερωτηματικά. Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος, Αγιούμπ και Μπουζούκης (χωρίς Ζαχίντ του χρόνου μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο ως “δεκάρι”) θα είναι δεδομένα στο ρόστερ την επόμενη σεζόν. Πολύ λίγες οι πιθανότητες για τον Ανουάρ (με επέκταση δανεισμού από τη Βαγιαδολίδ), μοιρασμένες για τον Χρήστο Δώνη, ο οποίος δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την πρόταση του Παναθηναϊκού, αλλά δεν έχει βρει και την “τέλεια” πρόταση από το εξωτερικό και ταυτόχρονα περιμένει και τις εξελίξεις στο θέμα του προπονητή. Σίγουρα θα γίνει μια μεταγραφή, ίσως και δύο αν αποχωρήσουν και ο Ανουάρ και ο Δώνης, δεδομένου ότι ο κόουτς θεωρεί πως ο Αγιούμπ υστερεί ανασταλτικά και μπορεί να ανταποκριθεί κυρίως ως επιτελικός μέσος. Ο 19χρονος Ανδρέας Αθνασακόπουλος μάλλον θα παραχωρηθεί ως δανεικός.

ΕΞΤΡΕΜ: Πολύ μπερδεμένη η κατάσταση! Πάρα πολύ! Το σίγουρο είναι ότι επιστρέφει ο Εμμανουηλίδης και ότι αποχωρεί ο Μολό. “Ανοιχτό” του Μπεκ που έχει επιστρέψει σε τρομερή κατάσταση μετά τον κορονοϊό (πρώτος στα τεστ αντοχής – ρυθμού, φρέσκος και “τούρμπο” στις προπονήσεις) και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021. Ανοιχτό (με λίγες πιθανότητες) και του Νατζ για συνιδιοκτησία με τη Λέγκια Βαρσοβίας για έναν χρόνο: αμφότεροι θα δώσουν “εξετάσεις” παραμονής στα play offs... Πιθανότατα παραμένει ο ξεχασμένος από όλους Δημήτρης Κολοβός που προφανώς δεν έχει ξεχάσει το ποδόσφαιρο και εκτός απροόπτου θα πωληθεί ο Χατζηγιοβάνης αν βρεθεί πρόταση ύψους (μίνιμουμ) 1,5 εκατ. Ευρώ. Πολύ “θολό” το τοπίο, δύσκολο το “παζλ”: σίγουρα θα γίνει μία μεταγραφή, μάλλον και δεύτερη, ανάλογα με το ποιοι θα αποχωρήσουν...

ΕΠΙΘΕΣΗ: Εχει ήδη αποκτηθεί ο Καρλίτος, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην τρέχουσα σεζόν, διότι ήδη είχε αγωνιστεί σε δύο ομάδες (Λέγκια Βαρσοσβίας και Αλ Ουάχντα). Ο 29χρονος Ισπανός μπορεί να παίξει και ως σέντερ φορ και εκτός περιοχής, αλλά το σημαντικό στοιχείο είναι ότι... δεν μιλάμε και για πρώτο μπόι με ύψος 1,77 μ.

Ο Μακέντα θα πωληθεί κατά 99% (το θέλει και ο ίδιος και ο Παναθηναϊκός), ο Περέα θα παραμείνει στο ρόστερ και όλα τα υπόλοιπα είναι στον αέρα: τα συμβόλαια του Καμπετσή, και των δανεικών Βέργου- Σέχου λήγουν το 2021. Επισημαίνεται ότι και ο Κολοβός και ο Εμμανουηλίδης μπορούν να αγωνιστούν σε 4-4-2 ως “περιφερειακοί” επιθετικοί και ότι συνήθως ο Γ. Δώνης παίζει (είτε σε 4-3-3, είτε σε 4-2-3-1) με έναν καθαρόαιμο επιθετικό.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μεταγραφής, η οποία θα “κλειδώσει” αν πωληθεί ο Μακέντα. Στην περίπτωση που παραμείνει στον πάγκο ο κόουτς, αντί του Ιταλού θα αποκτηθεί υψηλόσωμος σέντερ φορ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...