Συνάντηση κορυφής και play off...

Συνάντηση κορυφής και play off...

Συνάντηση κορυφής και play off...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο blog του στην πρώτη κουβέντα μεταξύ Μελισσανίδη και Ίβιτς, στις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρχουν στην Α.Ε.Κ. ενώ γράφει για το αγωνιστικό και έχει υστερόγραφα.

Η Bundesliga επέστρεψε με Live Streaming* και προσφορές* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Στην Ένωση αν υπάρχει κάτι που οφείλεις να αναγνωρίσεις στον Δημήτρη Μελισσανίδη (μεταξύ όλων όσων τον αφορούν και έχουν να κάνουν με την ΑΕΚ) αυτό είναι σίγουρα ότι επιθυμεί και επιβάλλει την απόλυτη οργάνωση και τον επαγγελματισμό. Το κάνει με τρελή και απόλυτη επιτυχία στις δουλειές του εκτός Ένωσης, το πραγματοποιεί και στην αδυναμία του και καψούρα του, άλλες φορές με επιτυχία και άλλες φορές -όπως είθισται να συμβαίνει στο ποδόσφαιρο- με τα αντίθετα αποτελέσματα. Όπως για παράδειγμα ισχύει με το προηγούμενο καλοκαίρι για τον ίδιο και την ΑΕΚ.

Ωστόσο και τότε όλα έγιναν με συγκεκριμένο τρόπο, με σχέδιο και έχοντας προκρίνει τις επιλογές των προσώπων που τους εμπιστεύτηκε τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μπορεί να αποδείχτηκε κάκιστη η επιλογή του Μιγκέλ Καρντόσο, ωστόσο, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς και συνεπείς αφού όλοι αναγνωρίζαμε (ρεπόρτερ ΑΕΚ και κανονικοί δημοσιογράφοι που δεν εστιάζουν στο «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ) ότι το αφεντικό της Ένωσης λειτούργησε απόλυτα σωστά να εμπιστευτεί τον αγωνιστικό σχεδιασμό σε τεχνικό διευθυντή και προπονητή δίχως να... μπλέκει στα πόδια τους!

Αποδείχτηκε βέβαια λανθασμένη η εμπιστοσύνη στα πρόσωπα που είχε επιλέξει. Αυτό όμως δεν αλλάζει ότι όλα έγιναν με άριστη οργάνωση, με συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα που τηρήθηκαν σε απόλυτο βαθμό και αυτό ήταν κάτι που προτού φτάσουμε στο βασικό στάδιο προετοιμασίας έδειχνε πολύ ουσιαστικό. Μετά τη... λαίλαπα Καρντόσο και αφού στην πορεία πήρε την ομάδα ο Κωστένογλου και την παρέδωσε στον Καρέρα αποδείχτηκε ότι με άλλον προπονητή στη θέση του Πορτογάλου είναι πιθανό το αποτέλεσμα να ήταν αρκετά διαφορετικό για την ΑΕΚ τη σεζόν που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτό το γνωρίζει καλύτερα απ' τον καθένα ο Δημήτρης Μελισσανίδης ο οποίος δεν αλλάζει τη φιλοσοφία του. Έχοντας μάλιστα πλέον απόλυτη εμπιστοσύνη ο ίδιος στα πρόσωπα που ηγούνται του ποδοσφαιρικού τμήματος (σ.σ.: Ίλια Ίβιτς και Μάσιμο Καρέρα) μπορεί να αισθάνεται πολύ πιο ήσυχος απ' ότι στο πρόσφατο παρελθόν. Κάτι που εμπέδωσε άλλωστε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Σέρβο τεχνικό διευθυντή και η οποία αφορούσε το σήμερα και το αύριο του ποδοσφαιρικού τμήματος και γενικά του club.

Εννοείται πως στη συνάντηση κορυφής συζητήθηκαν όλα όσα απασχολούν κάθε ομάδα: αγωνιστικός σχεδιασμός και μεταγραφικό πλάνο, ποδοσφαιριστές που παίζουν στην ΑΕΚ ως δανεικοί και υπάρχει οψιόν απόκτησης, εννοείται και για τον Βράνιες που είναι ξεχωριστή υπόθεση (αφού δεν υπάρχει οψιόν αλλά μάλλον μένει ελεύθερος), ενδεχόμενο πωλήσεων, οι δανεικοί σε άλλες ομάδες από την Ένωση και άλλα τέτοια (όπως εκείνοι που μένουν ελεύθεροι)... Στην κουβέντα υπήρξαν ωστόσο για μένα τα πιο σοβαρά ζητήματα και χαίρομαι που σε αυτά εστίασαν οι δυο άνδρες.

Αφενός (και κυρίως) το κομμάτι της σεζόν που τρέχει τώρα και είναι πολύ – πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ με στόχους που πρέπει να κατακτηθούν και αφετέρου το ζήτημα με το deal στο οποίο πρέπει να φτάσει το club (όπως όλα) με τους ποδοσφαιριστές του σχετικά με το υπόλοιπο του συμβολαίου τους φέτος και την επόμενη σεζόν. Έχουμε σημειώσει ξανά και ξανά ότι η πανδημία αυτή που προκάλεσε ένα πρωτοφανές και πρωτόγνορο σοκ, αλλά και μια παύση σε όλα, έχει ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν όλοι σε οικονομικό επίπεδο. Πόσο μάλλον και τα club του ποδοσφαίρου που ήταν επίσης σε απόλυτη παύση...

Αυτά τα δυο κεφάλαια για μένα είναι τα πλέον σημαντικά για την ΑΕΚ και ευτυχώς για την ομάδα που υπάρχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην κεφαλή της ο οποίος έχει αποδείξει ότι είναι απόλυτα νοικοκύρης στα οικονομικά και δεν ρισκάρει να βάλει σε περιπέτειες και πάλι το... μαγαζί! Προ Covid 19 δεν θα μας απασχολούσε αυτή η κουβέντα και φυσικά θα είχαμε τις αναλύσες τις... περισπούδαστες και την κριτική με σύνθημα: πρέπει να χώσει λεφτά στην ομάδα. Πλέον θέλω να πιστεύω (αν και θα έπρεπε από την εποχή που το club φυτοζωούσε να το έχουμε εμπεδώσει και εγώ μέσα σε αυτούς) ότι όλοι καταλαβαίνουμε τι πρέπει να έχει βασική προτεραιότητα. Και αυτό είναι να μη μπαίνει σε ρίσκο η επιβίωση του club! Αδιαπραγμάτευτο για μένα πλέον...

Μακάρι να πετύχει η ΑΕΚ να διατηρήσει στο ρόστερ της όσοι της είναι απαραίτητοι και όσους θέλουμε όλοι (σ.σ.: Αραούχο, Σιμάνσκι, Βράνιες, Ολιβέιρα, Λιβάια). Αλλά προέχει το να μην υπάρξει πρόβλημα επιβίωσης του club και δεν θα ξεχνάμε ποτέ το: ουδείς αναντικατάστατος. Αυτά είναι οι δικές μου σκέψεις και απόψεις, όχι αποτέλεσμα ρεπορτάζ, το σημειώνω και το ξεκαθαρίζω για να μη διαβάσω από κάτω σχόλιο του τύπου «ααα θα πάμε σε ριζικές αλλαγές και θα φύγουν όλοι για να 'ρθουν σαπάκια»! Επειδή γνωριζόμαστε το γράφω από τώρα και εξηγήθηκα.

Όπως προανέφερα (και) το αγωνιστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, περισσότερο από το θέμα ανανεώσεων και προσθηκών που έπεται, καθώς αν η ΑΕΚ πετύχει τους στόχους της φτιάχνει σε μεγάλο βαθμό την επόμενη σεζόν της σε όλα τα επίπεδα. Η κατάληψη της 2ης θέσης στα play off θα σημαίνει και συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League από το δρόμο των μη πρωταθλητών που ανοίγει διάπλατα την οδό της συμμετοχής σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης (σ.σ.: εννοώ του Europa League). Με δεδομένα τα προβλήματα που 'χουν προκύψει από την πανδημία αυτό το έσοδο (εκτός των άλλων που αφορούν το ευρωπαϊκό μέλλον της ΑΕΚ γενικά και των ελληνικών club) είναι εξαιρετικά απαραίτητο!

Λογικά, λοιπόν, θα μας απασχολούν και θα θέλουμε προσθήκες και παραμονές. Εννοείται θα ζητάει πάντα ο καθένας το καλύτερο... Όμως προέχει το άμεσο! Να γίνει αυτό που πρέπει για να διασφαλιστεί το σήμερα και πολύ περισσότερο το αύριο του club... Ευτυχώς (και) από τη συνάντηση κορυφής μεταξύ Μελισσανίδη και Ίβιτς προκύπτει ότι: έχουν γνώση οι φύλακες!!!

Υγ: Ημέρα μνήμης η σημερινή της γενοκτονίας των ποντίων... Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μία από τις πιο μαύρες στιγμές της Ιστορίας για την ανθρωπότητα το δίχως άλλο! Ήταν 19 Μαΐου του 1919 όταν ο Μουσταφά Κεμάλ έφτασε στην Σαμψούντα με στόχο να συνεχίσει την εξόντωση των Ελλήνων της Βόρειας Μικράς Ασία. Εννοείται ότι συγκαταλέγεται στα βίαια, μαζικά, φονικά γεγονότα, της δεύτερης και της αρχής της τρίτης δεκαετίας του 20ου αιώνα. 101 χρόνια συμπληρώνουμε από τον ξεριζωμό του ποντιακού Ελληνισμού, δεν πρόκειται και δεν γίνεται να ξεχάσουμε ποτέ, δεν θέλουμε και δεν μας επιτρέπεται για τους 353.000 συμπατριώτες μας...

Υγ2: Στην ΑΕΚ ενόψει των play off πρέπει να ισχύσει αυτό που λέει ο Καρέρα συνέχεια στους ποδοσφαιριστές του: είστε όλοι απαραίτητοι! Το σημαντικό για την Ένωση και για τους ποδοσφαιριστές της είναι ότι είχαν εμπεδώσει όλοι και είχε καταστεί σαφές σε κάθε μέλος της ομάδας ότι πρέπει να γίνει και να ολοκληρωθεί η σεζόν για να κατακτηθούν οι στόχοι που απομένουν. Κι αυτό πότισε στο μυαλό όλων... Η Ένωση πηγαίνει με διάθεση νίκης και επίτευξης στόχων στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος και με τεράστια επιτυχία. Αντίθετα με ομάδες που έκαναν αγώνα να υπάρξει πρόωρο τέλος και δεν φρόντισαν να περάσουν το σωστό μήνυμα στο ποδοσφαιρικό τους τμήμα!

Υγ3: Εκεί στον Ολυμπιακό οι ανακοινώσεις τους, στον ερασιτέχνη, είναι επικές και προκαλούν το γέλιο όλων... Η ΑΕΚ σωστά τους απαντά με αφορμή τα όσα λένε για το χάντμπολ (και ξεχνάνε δικές του τιμωρίες που σβήστηκαν για την ίδια σεζόν) αν και με τις επιτυχίες και τις νίκες μέσα και έξω (ειδικά μέσα στο Ρέντη δις) από την έδρα της θα έπρεπε να ήταν αρκετές για να μην υποχρεώνεται το σωματείο να προχωρά και σε ανακοινώσεις – απαντήσεις... Η ΑΕΚ έχει αναγνωρίσει ότι πρέπει ο τίτλος να κριθεί στο γήπεδο, δικός της είναι άλλωστε και αυτό το ξέρουν και εκείνοι που στο βόλεϊ δεν έχουν την ίδια άποψη με το χάντμπολ και γενικά είναι ντροπή και γελοίο να μιλούν για τίτλους στα... χαρτιά και τιμωρίες αντιπάλων!

Υγ4: Είδα όλο το «Last Dance»... Και θα το ξαναδώ γι' αυτόν τον winner και κορυφαίο στο είδος του όλων των εποχών. Δεύτερος δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει! Όμως το όλο ντοκιμαντέρ ήταν σχετικά καλό... Κι αν κρίνουμε για ποια ομάδα έγινε και ποιον star παγκόσμιου επιπέδου ήταν μάλλον λίγο, μέτριο και απογοητευτικό συγκριτικά με άλλα αντίστοιχα που έχουμε δει. Καλά δεν μπαίνω στη διαδικασία να το συγκρίνω με τις Boca τη ταινία που είναι μυθική και δεν πλησιάζει καν αυτό το αφιέρωμα, αλλά ακόμη και το Sunderland til I die ήταν πολύ καλύτερό του και δεν είχε ούτε στο 0,1% αντίστοιχες προσωπικότητες...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...