Ο πιο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη

Ο πιο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη

Ο πιο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την προτεραιότητα που βάζει ο ΠΑΟΚ ενόψει των επόμενων ετών και όχι μόνο γι’ αυτή την χρονιά ή την τωρινή περίοδο επανεκκίνησης της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Γίνεται μία προσπάθεια επανεκκίνησης! Γενικώς… Όλος ο κόσμος θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την καραντίνα και τα επακόλουθα του κορονοϊού για να κοιτάξει μπροστά. Έτσι γίνεται και στο ποδόσφαιρο. Αλήθεια είναι ότι για πολλούς (και στο ποδόσφαιρο) θα τεθούν θέματα επιβίωσης! Για τον ΠΑΟΚ άλλα είναι τα βασικά ζητήματα και οι προτεραιότητες που φαίνεται ότι θα μπουν…

Ο Ιβάν Σαββίδης το λέει στις επαφές που έχει με τους συνεργάτες του: «Στόχος είναι να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο τον ΠΑΟΚ. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο πρέπει να εξασφαλιστεί η αυτάρκεια του club. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με την κατασκευή του νέου γηπέδου».

Από το 2012 που ο Σαββίδης ηγείται του ΠΑΟΚ, βάζει συνέχεια στόχους. Αρχικά ήθελε να γίνει ο ηγέτης της οικογένειας. Σωστά το «είδε» αυτό, σωστά το έθεσε εξ’ αρχής και γρήγορα τα κατάφερε μέσα στα πρώτα χρόνια. Λίγο μετά έπρεπε να ξεχρεώσει την ΠΑΕ! Έγινε και αυτό με την εφάπαξ καταβολή 11 εκατομμυρίων ευρώ! Στην πορεία κατάλαβε ότι για να προσπαθήσει να πετύχει πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έπρεπε να καθαρίσει τον χώρο. Από το 2015-2016 και μετά μπήκε μπροστά σε αυτή τη μάχη και τα κατάφερε σε μεγάλο ποσοστό. Στην πορεία η κατάκτηση των τίτλων και της κορυφής, επετεύχθη με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο και το περσινό νταμπλ με το αήττητο πρωτάθλημα. Θυμίζουμε βέβαια ότι το πιο μεγάλο όνειρό του είναι να δει τον ΠΑΟΚ μέσα στις πιο μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Για να τα καταφέρει και σε αυτό, πρέπει να μεγαλώσει πολύ περισσότερο το club. Κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο μέσα από την κατασκευή του νέου γηπέδου. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος…

Ο ΠΑΟΚ προχωράει με τη Νέα Τούμπα. Πάει καλά η προσπάθεια με το ειδικό χωρικό σχέδιο όπου θα καθορίζονται όλα τα γραφειοκρατικά-πολεοδομικά-περιβαλλοντολογικά στοιχεία όπως ορίζει πλέον ο νόμος πριν την κατασκευή κάθε μεγάλου έργου. Το θέμα μετακόμισης στο Καυταντζόγλειο που δεν προχώρησε λόγω του σημερινού υφυπουργού αθλητισμού, θα προχωρήσει θέλει δεν θέλει ο συγκεκριμένος πολιτικός. Από εκεί και πέρα υπάρχει και η αρχιτεκτονική μελέτη που θα τρέξει παράλληλα για ένα γήπεδο 41926 θέσεων. Όλα δείχνουν ότι από το ερχόμενο καλοκαίρι η κατασκευή θα μπει στην τελική φάση.

Αυτό έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ, κάτι τέτοιο επιθυμεί διακαώς ο ηγέτης του και όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα, πολύ μεγάλο βάρος θα πέσει σε αυτή την προσπάθεια! Μπορεί ο ΠΑΟΚ στη χρονιά που η μεγάλη κρίση θα πλήξει όλους τους άλλους και σαφώς μπορεί να επηρεάσει και εκείνον σε μερικά πεδία, έχει δυνατότητα να βάλει βάσεις για να εκτοξευθεί.

Εξάλλου ό τι υπόσχεται ο Σαββίδης καταφέρνει και το κάνει πράξη. Όταν δηλαδή τον Μάιο του 2018 έλεγε μπροστά σε όλους: «Θα κατασκευάσω τη νέα Τούμπα! Είπα στους γιους μου, ότι ξεκίνησα πόλεμο και αν συμβεί κάτι σε μένα, εσείς θα χτίσετε το γήπεδο. Από το κορμί μου να βγάλετε την καρδιά μου και να την βάλετε στα θεμέλια του γηπέδου. Αυτή θα είναι η παρακαταθήκη μου!» κανείς δεν σκέφτηκε ότι… «αυτά είναι λόγια». Αφού δεν είναι τέτοιος άνθρωπος και το έχει αποδείξει.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, στη μοναδική φετινή (24/4) του παρουσία-συνέντευξη σε νέους Έλληνες της Ρωσίας, αναφορικά με τον ΠΑΟΚ, ένα πράγμα είπε: «Υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία στο θέμα του γηπέδου και αρκετές καθυστερήσεις, αλλά δεν τα παρατάω. Θα εκπληρώσω ό, τι έχω υποσχεθεί για τον ΠΑΟΚ».

Άρα κι’ αυτό είναι θέμα χρόνου!

* Όσα γράφτηκαν για τον Αυγενάκη είναι τεκμηριωμένα! Τα κακώς κείμενα που τον συνοδεύουν βέβαια είναι πολλά περισσότερα. Όσοι (κατά το πλείστον ερυθρόλευκων αποχρώσεων) τις τελευταίες ημέρες σπεύδουν να τον υπερασπιστούν, εκτίθενται και τον εκθέτουν ακόμη περισσότερο. Ούτε ο Πρωθυπουργός τον υπερασπίστηκε έτσι…

* Εξέδωσε ανακοίνωση ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός και στην πρώτη παράγραφο ανέφερε ότι... τίμια και δίκαια κατακτά πρωταθλήματα. Και μόνο που νιώθουν την ανάγκη να προσπαθήσουν για να το στηρίξουν, δείχνουν και την αγωνία που έχουν να πείσουν την κοινή γνώμη, για κάτι που αμφισβητείται!

* Φαντάζεστε αντί του Άρη που έχοντας απαγόρευση μεταγραφών κατάφερε με την άδεια της ΕΠΟ(!) να συμφωνήσει, να υπογράψει και να χρησιμοποιήσει τον Ντουρμισάι (έτυχε να είναι από τον Ολυμπιακό και αυτός) φαντάζεστε αντί του Άρη, να ήταν ο ΠΑΟΚ; Τον Ντουρμισάι που έπαιξε κατά του ΠΑΟΚ στο ματς του Ιανουαρίου! Γιατί δεν φωνάζουν για ΕΠΟ της… εξυγίανσης, τώρα που η Ομοσπονδία τιμωρήθηκε με τέτοιο πρόστιμο επειδή προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση για λογαριασμό του Άρη;

Δεν φωνάζουν γιατί στις 23/1 ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορούσε την ΕΠΟ και τον Γραμμένο για το ακριβώς αντίθετο. Είπε τότε… «έφτασε μέχρι του σημείου να προσπαθεί να στραγγαλίσει την μόνη ομάδα που τόλμησε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και να του κόψει βαθμούς μη χάνοντας ούτε στην Τούμπα. Θυμήθηκε ο κ. Γραμμένος, αμέσως μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη να απαγορεύσει στον Άρη τις μεταγραφές, ανακαλώντας το δελτίο του ποδοσφαιριστής μας DURMISAI, για οφειλές της παλιάς ΠΑΕ Άρης».

Καταλάβατε πώς τα μπέρδεψαν;

Αν και για τους γνωστούς επικοινωνιακούς λόγους που πάντα υπηρετούν, είναι ικανοί τώρα να επιτεθούν στην ΕΠΟ για τους αντίθετους λόγους από εκείνους που τότε την κατηγόρησαν…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.