Ποτέ ξανά τέτοια κατάσταση με Υφυπουργό Αθλητισμού!

Ποτέ ξανά τέτοια κατάσταση με Υφυπουργό Αθλητισμού!

Ποτέ ξανά τέτοια κατάσταση με Υφυπουργό Αθλητισμού!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον Λευτέρη Αυγενάκη και τις αντιδράσεις που προκαλούνται εναντίον του και από άλλες μεγάλες ΠΑΕ της χώρας, οι οποίες συμφωνούν πλέον με όσα και ο ΠΑΟΚ του έχει καταλογίσει.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Από τις 8 Ιουλίου που ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση προέκυψαν πολλές πληροφορίες για τον Λευτέρη Αυγενάκη, τις σχέσεις του και το έργο που θα κληθεί να φέρει εις πέρας. Ο ΠΑΟΚ ως Οργανισμός αντιλήφθηκε πολύ-πολύ γρήγορα το πώς σκέφτεται και ενεργεί ο συγκεκριμένος υφυπουργός. Οι καταγγελίες και οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί εναντίον του ακόμη και για τις σχέσεις που μπορεί να έχει συγκεκριμένα με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δεν έχουν προηγούμενο στα χρονικά του αθλητισμού!

Να που πέρασαν οι μήνες και οι αντιδράσεις αυτές συνεχίζονται και από άλλους Συλλόγους. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι το τελευταίο άδειασμα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και αυτή η άρνηση να τον δεχθεί στις εγκαταστάσεις της ομάδας, είναι ένα εντυπωσιακό γεγονός, μία άκρως προσβλητική απόφαση για ένα δημόσιο πρόσωπο, για έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Τι καταλογίζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Αυγενάκη, όπως διαβάζουμε στα ρεπορτάζ: «Θεωρούν (όπως και σε πολλές πλέον ΠΑΕ) ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει «συλλογική κατεύθυνση» στις πράξεις και στις αποφάσεις του. Και αυτή δεν είναι άλλη από τη «μόνιμη συμφωνία» σε όλα τα θέματα με τον Ολυμπιακό».

Άδικο έχουν; Αυτό δεν καταγγέλλει και ο ΠΑΟΚ εδώ και μήνες;

(Να θυμίσω βέβαια ότι από τις πρώτες ημέρες του Αυγενάκη στο υφυπουργείο και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατάλαβε τι «παίζεται» και τον ρώτησε δημόσια για ένα σχόλιό του που αφορούσε τη βρωμιά στο μπάσκετ! Σχόλιο που ο Αυγενάκης ανακάλεσε αμέσως).

Και να ήταν μόνο αυτά… Ένας υφυπουργός του ελληνικού αθλητισμού ο οποίος:

- Ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι την στελέχωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με τον κουμπάρο του!

- Η επόμενη κίνηση στην Επιτροπή είχε να κάνει με την αντικατάσταση μέλους, με καθηγητή που είχε άμεση σχέση με άνθρωπο του οποίου την εισήγηση χρησιμοποίησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. (Και αυτό το κατήγγειλε ΠΑΟΚ, θέμα που έχει φθάσει και στα διοικητικά δικαστήρια).

- Υφυπουργός που συνάντησε ανθρώπους του Ολυμπιακού λίγο πριν το πρώτο ματς με τον ΠΑΟΚ, συμμετέχοντας ενσυνείδητα στο επικοινωνιακό παιχνίδι τους με τις καταγγελίες για ΕΠΟ και ΚΕΔ.

- Πήρε τον φάκελό τους και υιοθέτησε τις θέσεις τους για ΕΠΟ και ΚΕΔ πηγαίνοντας στην Ελβετία μαζί με τον Βαγγέλη Γραμμένο, στη συνάντηση του Δεκεμβρίου όπου εκτέθηκε στον μέγιστο βαθμό και φυσικά πήρε τις κατάλληλες απαντήσεις από τους ευρωπαίους.

(Το πώς υιοθέτησε τις θέσεις του Ολυμπιακού, φάνηκε από την περιβόητη συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Ηρακλείου όταν φωτογραφήθηκε με το κείμενο που είχε γραμμένο!)

- Ο Υφυπουργός που δεν θέλησε να ασχοληθεί και να δώσει λύση στο απλό θέμα χρήσης του Καυταντζογλείου από τον ΠΑΟΚ. (Τώρα βέβαια που εκείνος προσπαθεί να ρίξει γέφυρες, ο ΠΑΟΚ θα απευθυνθεί αλλού…).

- Μήπως ξεχνάει κανείς τη θέση που δεν πήρε για το ντόπινγκ και τις ατέλειες του ΕΣΚΑΝ, όταν ο ΠΑΟΚ έθεσε το θέμα και πάλι πριν το ματς με τον Ολυμπιακό;

- Ο Αυγενάκης που καταδίκασε επίθεση σε συνεργαζόμενη ομάδα του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη αναφερόμενος έμμεσα στον ΠΑΟΚ και λίγο μετά δεν τόλμησε (ούτε για τους τύπους) να ασχοληθεί δημοσίως με την επίθεση στους Γερμανούς της Μπάγερν στον αγώνα νέων με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη. Τίποτα δεν ανέφερε βέβαια και για την επίθεση που δέχθηκε η αποστολή του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. (Σήμερα μάλιστα η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι εξιχνίασε και αυτή την υπόθεση, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα γίνει και με άλλες υπηρεσίες και διευθύνσεις οι οποίες έχουν αναλάβει την υπόθεση Τζήλου, Μπίκα, Ευαγγέλου, επεισόδια Ρέντη, εισβολή στο Έθνος, επίθεση στην αποστολή του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και πόσα άλλα σε αυτές τις περιοχές. Έτσι δεν είναι;)

- Ο υφυπουργός που αγχωμένος από τον χαμό που προκάλεσε η εισήγηση της ΕΕΑ για τον ΠΑΟΚ, σχολίασε (πριν την διαβάσει) ότι δεν είχε απόλυτη τεκμηρίωση!

- Ο πολιτικός τον οποίο ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έβαλε στην άκρη για δύο μήνες μετά την εισήγηση της ΕΕΑ, τον υφυπουργό που αποδέχθηκε τροπολογία την οποία άλλοι παρουσίασαν, αυτόν που με σκυμμένο το κεφάλι όλα ανέχτηκε όλα όσα υπέστη από την ίδια του την παράταξη.

- Και αφού κρύφτηκε δύο μήνες όταν κατάλαβε ότι η δημοτικότητά του καταποντίζεται ακόμη και στην εκλογική του περιφέρεια, στο τελευταίο δίμηνο κατάφερε να ξεπεράσει σε συνεντεύξεις το σύνολο των επιδημιολόγων!

- Και φθάσαμε στο τελευταίο διάστημα που όλως τυχαίως υποστήριξε και πάλι τις θέσεις του Ολυμπιακού για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ακούγοντας τον Γιάννη Αλαφούζο να λέει ότι… «υπουργοί δέχονται πιέσεις για την επανεκκίνηση».

- Ο Ολυμπιακός που μέσω του εκπροσώπου του, ένιωσε την ανάγκη να υποστηρίξει τον Αυγενάκη(!) όταν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τον κατηγόρησαν στην τελευταία τηλεδιάσκεψη!

- Μήπως ξεπερνιέται έτσι εύκολα το πώς –μέσω εκπροσώπου- απάντησε στο αίτημα του ΠΑΟΚ για την ασφάλιση των παικτών, το πώς προσπάθησε να απομακρύνει από πάνω του κάθε ευθύνη για την επανέναρξη;

- Ή να φθάσουμε στο τελευταίο γεγονός με την στοχοποίηση δημοσιογράφων στον Πειραιά και το πώς απέφυγε να σχολιάσει ξεκάθαρα τις αφίσες;

Και όλα αυτά (μαζί με πολλά άλλα που τώρα μας ξεφεύγουν) σε ένα διάστημα ΜΟΛΙΣ δέκα μηνών στο Υφυπουργείο. Τι άλλο να περιμένουμε άραγε; Γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια πολλές φορές δημιουργήθηκαν εντάσεις και προβλήματα με υφυπουργούς…

Τέτοια γενική κατακραυγή όμως, τόσα πολλά περιστατικά για τα οποία ελέγχεται η στάση του αρμόδιου για τον αθλητισμό υφυπουργού, τόσες πολλές κατηγορίες για το πώς οι θέσεις και πράξεις του συμπίπτουν με τα συμφέροντα ενός και μόνο συλλόγου, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.