ΠΑΟΚ-CAS: Τα επόμενα βήματα της τελικής μάχης

ΠΑΟΚ-CAS: Τα επόμενα βήματα της τελικής μάχης

ΠΑΟΚ-CAS: Τα επόμενα βήματα της τελικής μάχης

bet365

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσέφυγε στο CAS με στόχο να καταρρίψει την τελευταία απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Ποια είναι τα επόμενα βήματα και πότε αναμένεται η απόφαση του Ανώτατου Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως είχε κάνει γνωστό από την πρώτη στιγμή, κατέθεσε και επίσημα στο CAS την έφεση κατά της τελευταίας απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, όπου διατηρήθηκε η αφαίρεση επτά βαθμών για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, προσδοκώντας σε δικαίωσή του από το Δικαστήριο της Λοζάνης, τελευταίο βαθμό της αθλητικής δικαιοσύνης.

Είναι ξεκάθαρο, όπως επιμένουν να υποστηρίζουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας, πως η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας θα εκδικαστεί από την αρχή και στην ουσία της.

«Η υπόθεση ξεκινά de novo (σ.σ. νομικός όρος), δηλαδή από την αρχή και αυτό προβλέπεται στην δικονομία του CAS και υποστηρίζεται από την νομολογία του», σχολίασε μιλώντας στο gazzetta.gr ο δόκτωρ αθλητικού δικαίου Γρηγόρης Ιωαννίδης.

«Η υπόθεση ξεκινά από την αρχή, είναι δηλαδή σαν να μην έχει γίνει τίποτα πρωτόδικα. Ο λόγος αυτής της σοφής δικονομικής πράξης έγκειται στην σκέψη ότι αν έχουν γίνει δικονομικά και ουσιαστικά λάθη πρωτόδικα, αυτά θα θεραπευτούν με την διαδικασία de novo, δηλαδή με διαδικασία που ξεκινά από την αρχή», πρόσθεσε ο κ. Ιωαννίδης, Θεσσαλονικιός στην καταγωγή αλλά επί χρόνια κάτοικος Αγγλίας και με τεράστια εμπειρία σε νομικές υποθέσεις στο CAS.

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, σε συνεργασία με Ελβετό δικηγόρο, κατέθεσε την έφεση (appeal) στο CAS, συμπεριλαμβάνοντας το σκεπτικό της απόφασης από την Πειθαρχική της Λίγκας Επιτροπή Εφέσεων, τα υπομνήματα των 1.000 σελίδων, αλλά και γνωστοποιώντας την απόφασή της, όπως η διαδικασία να γίνει με τρεις δικαστές-διαιτητές προκειμένου να επιλέξει τον έναν.

Μετά από δέκα μέρες θα κατατεθεί και τελικός ο φάκελος (appeal brief) στο CAS. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα ζητήσει και από την άλλη πλευρά (ΕΠΟ) το ίδιο και θα περιμένει 20 ημερολογιακές ημέρες για να απαντήσει στην έφεση. Αν η υπόθεση δικαστεί σε πάνελ τριών διαιτητών-δικαστών μπορεί χρονικά η εκδίκαση να οριστεί μετά από ένα μήνα.

Το CAS είναι υποχρεωμένο να καλέσει τις εμπλεκόμενες πλευρές να συμφωνήσουν σε μια ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης, εάν δεν το κάνουν, τότε θα ορίσει αυτό την ημερομηνία εκδίκασης.

Μέσα σε έναν μήνα από τη μέρα εκδίκασης (προσοχή όχι την κατάθεση της έφεσης) αναμένεται να βγει η απόφαση. Κι εδώ, όπως επισημαίνει στην συνέντευξη του στο gazzetta.gr ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, «οι αποφάσεις του CAS εφαρμόζονται από τις εθνικές ομοσπονδίες καθώς αυτές ακολουθούν τους γενικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αλλά και της Παγκόσμιας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα