Το βράδυ που η Φιλαδέλφεια υποδέχθηκε ξανά την πρωταθλήτρια ΑΕΚ! (pics & vid)

Το βράδυ που η Φιλαδέλφεια υποδέχθηκε ξανά την πρωταθλήτρια ΑΕΚ! (pics & vid)

Το βράδυ που η Φιλαδέλφεια υποδέχθηκε ξανά την πρωταθλήτρια ΑΕΚ! (pics & vid)

bet365

Πριν από ακριβώς δύο χρόνια, ο κόσμος της ΑΕΚ γέμιζε τη Ριζούπολη για να πανηγυρίσει την απονομή του τίτλου και στη συνέχεια ξεχύθηκε στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας υποδεχόμενος την Ένωση ως πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια!

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στην ePremier League. |21+

Μια αναμονή 24 χρόνων. Δεν ήταν και λίγο. Ειδικά όταν η ΑΕΚ είχε περάσει και το σοκ του υποβιβασμού. Αλλά από το 2013 και έπειτα, η Ένωση πάτησε ξανά γερά στα πόδια της. Σηκώθηκε και επέστρεψε με τον πιο εμφατικό τρόπο, κατακτώντας ξανά τον τίτλο του πρωταθλήματος! Στις 5 Μαΐου του 2018, πριν από ακριβώς δύο χρόνια, ο κόσμος της ΑΕΚ υποδεχόταν την ομάδα στη δική της γειτονιά για να πανηγυρίσει όλη μαζί η κιτρινόμαυρη οικογένεια την επιστροφή της Ένωσης στην κορυφή μετά από 24 έτη.

Από το πρωί εκείνης της μέρας όλοι οι δρόμοι της Νέας Φιλαδέλφειας είχαν ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Στα καφέ, στα παρκάκια, στα πεζοδρόμια, παντού. Οι φίλοι της ΑΕΚ από το πρωί προετοιμάζονταν γι’ αυτή τη μεγάλη γιορτή στα δικά τους μέρη. Ένιωθες πραγματικά λες και η ΑΕΚ είχε επιστρέψει για αγώνα στη Φιλαδέλφεια. Θα γινόταν κι αυτό. Άλλωστε ήδη εκείνη την περίοδο η Αγιά Σοφιά είχε ξεκινήσει να ορθώνει τα τείχη της, έχοντας συμπληρώσει σχεδόν ένα χρόνο κατασκευής.

Όσο περνούσε η ώρα, ο κόσμος μαζευόταν όλο και περισσότερος, με την κιτρινόμαυρη διχρωμία να γίνεται όλο και πιο έντονη. Η βροχή που έπιασε το απογευματάκι δεν μπορούσε φυσικά να χαλάσει τη μεγάλη γιορτή. Την ώρα που οι φίλοι της Ένωσης ξεκινούσαν να φεύγουν με τα αυτοκίνητα, τα μηχανάκια και τα πόδια για το γειτονικό γήπεδο της Ριζούπολης, αυτή άρχισε να σταματάει. Οι δρόμοι της Νέας Φιλαδέλφειας είχαν αδειάσει, μόνο όμως για το επόμενο δίωρο…

Εκεί, δίπλα στη γειτονιά της, σε μια ασφυκτικά γεμάτη Ριζούπολη η ΑΕΚ θα ολοκλήρωνε τη σεζόν απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Το γκολ του Αραούχο έδωσε τη νίκη με 1-0 και με το σφύριγμα της λήξης είχε φτάσει η μεγάλη στιγμή. Ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος με όλους τους συμπαίκτες του, τον Μανόλο Χιμένεθ, το τεχνικό τιμ και τους ανθρώπους της ΑΕΚ σήκωσε την κούπα και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές έγιναν «ένα» με τον κόσμο στον αγωνιστικό χώρο.

Η Δεκελείας και όλοι οι δρόμοι στη Νέα Φιλαδέλφεια είχαν αρχίσει ξανά να πυκνώνουν περιμένοντας την κορύφωση της βραδιάς. Όλοι οι παίκτες και το τεχνικό τιμ της ΑΕΚ επιβιβάστηκαν στο ανοιχτό πούλμαν και ξεκίνησαν από τη Ριζούπολη με τελικό προορισμό την Αγιά Σοφιά. Η κιτρινόμαυρη λαοθάλασσα ανάγκαζε το πούλμαν να πηγαίνει με ταχύτητα… χελώνας. Οι παίκτες το χαίρονταν με την ψυχή τους μαζί με τον κόσμο με το τρόπαιο στα χέρια.

Φτάνοντας στη συμβολή των οδών Δεκελείας και Φωκών, δίπλα από την υπό κατασκευή Αγιά Σοφιά, έγινε πραγματικός χαμός! Το σημείο αυτό αποτελούσε την καρδιά της κιτρινόμαυρης γιορτής, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να ανεβαίνει μαζί με τα στελέχη της ΑΕΚ σε μπαλκόνι για να απολαύσει το κιτρινόμαυρο πάρτι, σηκώνοντας και αυτός την κούπα η οποία… κατέβηκε για λίγο από το πούλμαν.

Μετά τα μεσάνυχτα η γιορτή συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στα μπαρ της Νέας Φιλαδέλφειας, με τη βροχή να ξεκινάει πάλι να πέφτει, αλλά και τι έγινε... Η πόλη δεν κοιμήθηκε εκείνο το βράδυ και δικαιωματικά! Η ΑΕΚ ως πρωταθλήτρια στη δική της γειτονιά άξιζε κάτι τέτοιο! Εκεί που σε ένα χρόνο από σήμερα θα ετοιμάζεται να επιστρέψει ξανά…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα