Σις στο gazzetta.gr: «Έτοιμος για μεγάλη μεταγραφή ο Μαντί Καμαρά, δουλευταράς και αντιστάρ»

Σις στο gazzetta.gr: «Έτοιμος για μεγάλη μεταγραφή ο Μαντί Καμαρά, δουλευταράς και αντιστάρ»

Σις στο gazzetta.gr: «Έτοιμος για μεγάλη μεταγραφή ο Μαντί Καμαρά, δουλευταράς και αντιστάρ»

bet365

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γουινέας και θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου Ντιντιέ Σις στο gazzetta.gr για τον Μαντί Καμαρά. «Μου αρέσει πολύ ως παίκτης. Καλή η σύγκριση με τον Βιεϊρά, αλλά ο Μαντί έχει τα δικά του χαρακτηριστικά».

Κάθε Τετάρτη σε περιμένουν περιστροφές* στο καζίνο της bwin. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Ο Μαντί Καμαρά αποτελεί ένα από τα πιο «hot» ονόματα της Super League, με τον αμυντικό μέσο να βρίσκεται έπειτα από ενδελεχές σκάουτινγκ στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας ευρωπαϊκών συλλόγων όπως είναι οι Άρσεναλ, Μίλαν, Άϊντραχτ Φρανκφούρτης και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ο 23χρονος διεθνής με την Γουινέα θεωρείται ως ένα από τα πιο πολύτιμα όπλα στη φαρέτρα του Πέδρο Μαρτίνς και είναι χαρακτηριστικά πως την τελευταία διετία κατέγραψε τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλον έχοντας φτάσει τις 75!

Ο Καμαρά φέτος μετράει 39 συμμετοχές με τους «ερυθρόλευκους» και τρεις με την Γουινέα κάτι που μεταφράζεται 2.928 λεπτά, όντας ο παίκτης που κάνει την διαφορά στο «box to box» παιχνίδι.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Γουινέας και μεγάλη δόξα της εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Σις. Ο 65χρονος τεχνικός στα νιάτα του συνέθετε μια εκπληκτική τριπλέτα στους «τρικολόρ» μαζί με τους Ντομινίκ Ροστό και Μπερνάρ Λακόμπ, ενώ ήταν από τους πρώτους Γάλλους ποδοσφαιριστές που βγήκαν εκτός συνόρων (Σερκλ Μπριζ, Στουτγκάρδη, Άστον Βίλα, Γαλατασαράι και Λειψία).

Μάλιστα είχε προλάβει και τον Μισέλ Πλατίνί αφού μεταπήδησε στο Βέλγιο το 1980! Ο πολύπειρος τεχνικός πήρε μέρος σε δύο Μουντιάλ με την Εθνική Γαλλίας (1978, 1982), ενώ κατέκτησε το Euro '84 στο πλευρό του μεγάλου Πλατινί. Αριστερός εξτρέμ με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα, ντρίμπλα θεωρούνταν αναντικατάστατος στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '80 σκοράροντας θεαματικά γκολ!

O Σις μιλώντας στο gazzetta.gr δεν έκρυψε την εκτίμηση του για το ταλέντο του άσου του Ολυμπιακού, αλλά και τον χαρακτήρα του.

Ποια είναι η άποψη σας για τον Μαντί Καμαρά, περιμένατε πως τόσο γρήγορα θα έφτανε στο σημείο να απασχολεί σπουδαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους όπως είναι η Μίλαν και η Άρσεναλ;

«Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που αγωνίζεται ο Μαντί (Καμαρά). Είμαι ευτυχής που έχω δύο τόσο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στην ίδια θέση, όπως είναι ο Μαντί Καμαρά του Ολυμπιακού και ο Αμαντού Ντιαβαρά της Ρόμα.

Ο Μαντί πηγαίνει βήμα-βήμα στην καριέρα του και έχει φτάσει σε ένα σημείο που μπορεί να κάνει το άλμα σε μια τοπ ομάδα της Ευρώπης. Δεν μου κάνει εντύπωση που ενδιαφέρονται η Άρσεναλ και η Μίλαν για την απόκτηση του».

Πιστεύετε πως είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο;

«Θεωρώ πως είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Όταν δουλεύεις σκληρά σε όλη τη ζωή σου μόνο κέρδος θα έχεις. Ο Μαντί έχει δουλέψει πάρα πολύ για να φτάσει μέχρι εδώ και συνεχίζει να βελτιώνεται στον Ολυμπιακό. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα τα καταφέρει όπου και αν πάει».

Κάποιοι τον συγκρίνουν με τον Πατρίκ Βιεϊρά. Υπερβολή πιστεύετε;

«Μου αρέσει η σύγκριση που γίνεται με τον Πατρίκ Βιεϊρά, αλλά στην παρούσα φάση είναι ο Μαντί Καμαρά. Είναι ο εαυτός του και παίζει για την ομάδα του. Έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που τον έχουν κάνει να ξεχωρίσει. Να δούμε τι θα συμβεί στην επόμενη σεζόν και τότε θα μπορούμε να μιλάμε για έναν παίκτη στο επίπεδο του Πατρίκ Βιεϊρά».

Τι σας έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση σε ότι αφορά τον χαρακτήρα του Μαντί Καμαρά;

«Κοιτάξτε, ο Μαντί εκτός του ότι είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, έχει και εξαιρετική νοοτροπία. Έχει μεγαλώσει στο Ματάμ. Είναι δύσκολο να ζήσεις και να επιβιώσεις εκεί.

Ο Μαντί έμαθε όμως στα δύσκολα και στάθηκε όρθιος. Έχει κερδίσει το μάθημα της ζωής. Αυτό που μου αρέσει σε αυτόν είναι πως δεν συμπεριφέρεται ως σταρ. Δεν ανήκει στο star system τον ποδοσφαιριστών, ούτε έχει αλλάξει η προσωπικότητα. Είναι ένα σεμνό παιδί που παλεύει για τα όνειρα του και γίνεται συνεχώς καλύτερος ποδοσφαιριστής».

Πόσο σημαντικός είναι ο Καμαρά για την εθνική Γουινέας;

«Υπολογίζω πολύ στον Μαντί και του εύχομαι τα καλύτερα. Είναι ένα σπουδαίο ταλέντο που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο. Είμαι ευτυχής που καθοδηγώ αυτή την γενιά ποδοσφαιριστών της Γουινέας και πιστεύω πως μπορούμε να σημειώσουμε επιτυχίες.

Το σημαντικότερο είναι να μείνουμε όλοι υγιείς και να ξεπεράσουμε όλη αυτή την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί με τον κορονοϊό. Σκεφτείτε έχω παραμείνει στην Αφρική. Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να στείλω τους χαιρετισμούς μου στον φίλο μου Ζοζέ Ανιγκό που εργάζεται στην Ελλάδα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα