Playoffs με πέντε κι όχι δέκα αγωνιστικές!

Playoffs με πέντε κι όχι δέκα αγωνιστικές!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το εναλλακτικό σχέδιο διεξαγωγής των playoffs.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το σενάριο είναι να ξαναπαιχτεί ποδόσφαιρο στην Ελλάδα από το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου και να κλείσει η σεζόν με τον τελικό του Κυπέλλου στις 18 Ιουλίου.

Για να εφαρμοστεί το σενάριο, πρέπει να γίνονται παιχνίδια συνεχώς Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή επί ενάμιση μήνα. Αλλιώς δεν βγαίνουν οι δέκα αγωνιστικές, οι ημιτελικοί κι ο τελικός του Κυπέλλου. Υπάρχουν ουσιαστικά 12 αγωνιστικές να παιχτούν. Για να χωρέσουν όλα τα ματς στα playoffs και στο Κύπελλο, πρέπει να παίζουν όλοι Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή. Ακατάπαυστα.

Ακριβώς επειδή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, τόσο λόγω των θερμοκρασιών του καλοκαιριού, όσο και γιατί οι παίκτες θα προέρχονται από αποχή τριών ολόκληρων μηνών από αγώνες (από αρχές Μαρτίου έχουν να παίξουν), σε συνδυασμό με τον μικρό αριθμό κανονικών προπονήσεων που θα έχουν, ακούγεται κι ένας άλλος τρόπος, εναλλακτικός, διεξαγωγής των playoffs.

Να μην γίνουν δηλαδή και οι δέκα αγωνιστικές, αλλά οι πέντε! Να παιχτεί ένας γύρος κι όχι δεύτερος, να μην παίξουν μέσα κι έξω στην έδρα του καθενός, αλλά να γίνει ένα παιχνίδι για το κάθε ζευγάρι. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τα παιχνίδια θα γίνονται μόνο Κυριακή. Και μεσοβδόμαδα δεν θα έχουν υποχρεώσεις οι ομάδες. Κυριακή θα γίνουν κι οι ημιτελικοί, αλλά κι ο τελικός. Σε εφτά Κυριακές θα έχουν τελειώσει όλα.

Εδώ, βέβαια, θα βγει ζημιωμένο το συνδρομητικό κανάλι, που λογικά θα προτιμάει να μεταδώσει δέκα αγωνιστικές playoffs κι όχι πέντε, χάνοντας τα μισά παιχνίδια. Από την άλλη, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία είναι όλος ο κόσμος, οι πάντες κάτι χάνουν.

Αν το συγκεκριμένο σενάριο με τις πέντε αγωνιστικές γίνει πραγματικότητα ένα ερώτημα είναι αν θα χρειαστεί καινούργια κλήρωση η, αν θα ισχύσει αυτή που έχει γίνει και απλά παίξουν οι ομάδες μόνο τον α΄ γύρο. Η, μόνο τον β΄! Βλέπετε, π.χ. ο Ολυμπιακός στον α΄ γύρο έχει εκτός έδρας και τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αλλά εντός έδρας Παο, Άρη κι ΟΦΗ. Αντίθετα, στον β΄ γύρο έχει εκτός έδρας τρία ματς κι εντός έδρας τα δύο πιο μεγάλα ντέρμπι. Χωρίς κόσμο όμως τα παιχνίδια, η δύναμη της έδρας μειώνεται…

Ψάχνονται παντού για το πως θα τελειώσει η σεζόν. Και στην UEFA και σε όλες τις χώρες. Σε μερικές, τέλειωσε ήδη! Την αρχή την έκανε η Ολλανδία

Άσχετο: https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1246870217533374464

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.