ΑΕΛ: Οι πρώτες σκέψεις για τη νέα χρονιά

ΑΕΛ: Οι πρώτες σκέψεις για τη νέα χρονιά

Γιώργος Ντυμένος
ΑΕΛ: Οι πρώτες σκέψεις για τη νέα χρονιά

bet365

Οι «βυσσινί» δεν έχουν πολλά συμβόλαια που λήγουν, ενώ θεωρείται δεδομένη η ενίσχυση σε άκρα και φορ

Η πανδημία του κορονοϊού έχει «φρενάρει» τα πάντα και εύλογα στην ποδοσφαιρική αγορά, όμως υπάρχουν διάφορες «εκτιμήσεις» για την επόμενη ημέρα των ομάδων. Η ΑΕΛ σε σχέση με αρκετές άλλες φαίνεται πως βρίσκεται σε καλύτερη «μοίρα» σε ότι αφορά το «μέτωπο» των συμβολαίων που λήγουν, αφού μόλις 3 παίκτες της μένουν ελεύθεροι στο φινάλε της σεζόν, όποτε και αν πέσει τελικά η αυλαία.

Την ίδια στιγμή πάντως θα «μετρήσει» απώλειες ελέω της αποχώρησης ορισμένων δανεικών, ενώ ενδέχεται να τεθεί «θέμα» για το μέλλον κάποιων παικτών της που δεσμεύονται και για την επόμενη σεζόν.

Ας προσπαθήσουμε να αποδικοποιήσουμε τα πρώτα δεδομένα γύρω από την ΑΕΛ της επόμενης χρονιάς, πάντα με γνώμονα πως σε αυτά τα ζητήματα τα πάντα είναι «ρευστά» και αλλάζουν από μέρα σε μέρα.

Στο τέρμα η παραμονή του Κρίστινσον «κλείδωσε» τη θέση Νο1, όμως ενδέχεται να υπάρξει αλλαγή στην τριάδα καθώς ο Ναγκί δεν έχει πάρει ακόμη χρόνο συμμετοχής. Στο δεξί άκρο της άμυνας υπάρχουν ο Καρανίνας και ο Μπέρτος που μένει ελεύθερος. Με τον τελευταίο υπάρχει εκατέρωθεν διάθεση παραμονής και εάν υλοποιηθεί, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα «κλείσει» η δυάδα. Ο Μασούρας θα επιστρέψει αρχικά στον Ολυμπιακό όπου ανήκει, χωρίς αυτό να αποκλείει το ενδεχόμενο να τεθεί εκ νέου ζήτημα απόκτησής του, εφόσον δεν μείνει στους «ερυθρόλευκους».

Στο αριστερό πριν από μερικούς μήνες αποκτήθηκαν οι Φιλίπ, Μούζεκ, καθώς ο πρώτος ήρθε τον Φλεβάρη και ο δεύτερος τον Γενάρη. Ο Κροάτης έδειξε πως αντιμετώπισε προβλήματα προσαρμογής, οπότε ίσως εκεί να υπάρξουν αλλαγές και από τη δυάδα να μείνει μόνο ο Ρουμάνος.

Στα στόπερ συνεχίζουν οι Μιχαήλ, Μάρκοβιτς (διετής ο δανεισμός του), ενώ εκτός απρόοπτου θα ανανεώσει και ο Μόρας. Ωστόσο δείχνει δεδομένη η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, αφού ο Ζίζιτς είναι στον «αέρα» και έπαιξε φέτος πολύ λίγο (ξέχωρα από περιπτώσεις παικτών όπως ο Γκοϊκοβιτς που από καιρό είναι εκτός πλάνων), ενώ και ο Γκόλιας βρίσκεται εκτός πλάνων.

Στον άξονα υπάρχει μεν η αποχώρηση του Κάτσε που ανήκει στον ΠΑΟΚ (ο Αλβανός και ο Ουάρντα δεν αναμένεται να συνεχίσουν στον κάμπο), όμως με την παρουσία των Σεσέροβιτς, Αλί Γκαζάλ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ηλιάδη οι «βυσσινί» δείχνουν καλυμμένοι. Πάντως και εδώ ίσως υπάρξει μία προσθήκη, ενώ είναι ανοικτό το τι μέλλει γενέσθαι με τον Μπάλα που μένει ελεύθερος.

Αν όντως γίνει κίνηση για εκεί, θα μπορεί να «απελευθερωθεί» ο Μιλοσάβλιεβιτς ώστε να έχει έναν πιο δημιουργικό ρόλο, σε μία θέση όπου βρίσκεται μόνο ο Μπούστος και ο Αργεντινός παρουσίασε αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Οπότε στο «8» ή το «10» θα υπάρξει ενίσχυση και ίσως αλλαγές, αν και στον συγκεκριμένο τομέα δεν φαίνεται πως έχουν παρθεί ξεκάθαρες αποφάσεις.

Αντίθετα δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απόκτηση τουλάχιστον ενός ακραίου. Οχι μόνο γιατί φεύγει ο Ουάρντα, αλλά επειδή ούτως ή άλλως οι «βυσσινί» δεν είχαν εκεί αρκετές επιλογές, ενώ και δύσκολα θα συνεχίσει ο Ασούμπρε.

Οπως και στους φορ, καθώς ο Νούνιτς υπέστη τον Μάρτιο ρήξη χιαστών, θα χρειαστεί χρόνο για να επανέλθει και για την επίθεση υπάρχει μόνο ο Παπάζογλου, πλαισιωμένος από τον νεαρό Γλυνό που θα έρθει από τον Διαγόρα Ρόδου.

Αρα αν συνεχίσουν, όπως είναι και το πιο πιθανό, οι Μόρας, Μπέρτος τότε στη Λάρισα θα κινηθούν το καλοκαίρι σχεδόν σίγουρα για φορ, εξτρέμ, στόπερ και… βλέπουμε.

ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Κρίστινσον, Ναγκί, Σουλούκος

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ
Καρανίκας

ΣΤΟΠΕΡ
Μάρκοβιτς, Μιχαήλ, Ζίζιτς, Γκόλιας, Φουρκιώτης

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΑΚ
Φιλίπ, Μούζεκ

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΧΑΦ
Σεσέροβιτς, Αλί Γκαζάλ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ηλιάδης

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΙ ΧΑΦ
Μπούστος, Χαλάτσης

ΑΚΡΑΙΟΙ
Τόρζε, Ασούμπρε, Βινίσιους, Λουφάκης

ΦΟΡ
Παπάζογλου, Νούνιτς, Γλυνός

ΜΕΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ
Μόρας, Μπέρτος, Μπάλας

ΛΗΓΟΥΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟΙ
Κάτσε, Ουάρντα, Μασούρας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα