Τα πρώτα «άντα» των γκολκίπερ είναι και τα πιο… δημιουργικά

Γιώργος Ντυμένος
Τα πρώτα «άντα» των γκολκίπερ είναι και τα πιο… δημιουργικά

bet365

Ο Παπαδόπουλος του Αστέρα Τρίπολης και o Θεοδωρόπουλος της Λαμίας είναι… απόφοιτοι της τάξης του ’90 και μπήκαν στην καλύτερη φάση της καριέρας τους

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Διαχρονικά η θέση του τερματοφύλακα χαρακτηρίζεται ως το… κρασί. Οσο περνούν τα χρόνια οι γκολκίπερ ωριμάζουν και γίνονται καλύτεροι, για αυτό και πολλοί εξ’ αυτών αγωνίζονται και σε σχετικά προχωρημένη ηλικία.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε δύο… απόφοιτους της τάξης του’ 90, που πρόσφατα μπήκαν στα πρώτα «άντα» και διανύουν ίσως την καλύτερη αγωνιστική περίοδο της καριέρας τους. Πρόκειται για τον Νίκο Παπαδόπουλο και τον Κώστα Θεοδωρόπουλο του Αστέρα Τρίπολης και της Λαμίας αντίστοιχα, οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει αρκετές φορές και αποτελούν σημείο αναφοράς για τις ομάδες τους.

Ο πρώτος υπερασπίστηκε την εστία των Αρκάδων στα 25 από τα 26 ματς της κανονικής διάρκειας, την ολοκλήρωσε ως ο δεύτερος γκολκίπερ της κατηγορίας με τις περισσότερες αποκρούσεις (πίσω μόνο από τον Αμπάντ της Ξάνθης) και σε ορισμένα παιχνίδια ήταν μακράν ο κορυφαίος του γηπέδου (π.χ. στη νίκη της Νέας Σμύρνης). Διανύει μεν την 4η «γεμάτη» του χρονιά στην πρώτη κατηγορία καθώς ήταν βασικός με τον Πανιώνιο (2014/15, 24 εμφανίσεις), τη Λαμία (2017/18, 25) και πέρσι ξανά στον Αστέρα (22), όμως παρουσιάζεται όλο και καλύτερος, ενώ αν παίξει σε μίνιμουμ ένα παιχνίδι των πλέι άουτ, όταν και εάν γίνουν, θα ολοκληρώσει την πιο «γεμάτη» σεζόν της καριέρας του.

Ο δεύτερος ξεκίνησε ως «2ο-3ος», όμως στην πορεία του πρωταθλήματος καθιερώθηκε και σε αρκετά παιχνίδια άγγιξε το άριστα. Οπως π.χ. σε εκείνα με Ξάνθη και Ολυμπιακό, ενώ αγωνίστηκε τραυματίας. Ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με 15 εμφανίσεις και αναζητά επιπλέον 3, ώστε να ισοφαρίσει την πιο «γεμάτη» χρονιά του στην SL, που ήταν εκείνη με τον Αστέρα Τρίπολης το 2014/15, όπου και μέτρησε 18. Εκτοτε δεν έφτασε ποτέ σε διψήφιο αριθμό, είτε στο «Θ. Κολοκοτρώνης», είτε σε Πανιώνιο και ΑΕΛ όπου και συνέχισε.

Η ουσία είναι πως οι δύο 30άρηδες πορτιέρε μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο στην πιο δημιουργική φάση της καριέρας τους και οι ομάδες τους φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» για την επόμενη σεζόν στη θέση «1», αφού αμφότεροι δεσμεύονται με συμβόλαιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα