Super League: Η υπόθεση παραμονή πήρε «φωτιά»

Gazzetta team
Super League: Η υπόθεση παραμονή πήρε «φωτιά»

bet365

Η Ξάνθη βρίσκεται πλέον στο «+1» από τον Παναιτωλικό και στο «+7» από τον Πανιώνιο, δίνοντας άλλη τροπή στα πλέι άουτ, όποτε και αν γίνουν

bwin - Live Casino γεμάτο εκπλήξεις* όλο τον Απρίλιο! |21+ * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

«Φωτιά» πήρε πλέον η ουρά, καθώς η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ διατήρησε την ποινή αφαίρεσης 12 βαθμών στην Ξάνθη και εκείνη με τη σειρά της «κατρακύλησε» 12η στην κατάταξη.

Πλέον βρίσκεται μόλις στο «+1» από τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής με τον 2ο της Football League, όποτε και αν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, και στο «+7» από εκείνη του απευθείας υποβιβασμού, που κατέχουν Παναιτωλικός και Πανιώνιος αντίστοιχα.

Αν πάμε με το σκεπτικό πως η σεζόν θα λήξει, τότε τα πλέι άουτ αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αλλωστε δεν υπάρχει πια κώλυμα να πραγματοποιηθεί η κλήρωση, κάποια στιγμή στο μέλλον φυσικά, αφού «κλείδωσε» ότι η Λαμία απέκτησε από την Ξάνθη το πλεονέκτημα έδρας, καθώς πέρασε στην πρώτη 10άδα (υπάρχει και το CAS αλλά η Ξάνθη δεν φαίνεται διατεθειμένη να προσφύγει εκεί).

Η σημερινή (14/4) εξέλιξη δίνει βάσιμες ελπίδες στα «καναρίνια» να διεκδικήσουν την παραμονή τους ακόμη και χωρίς μπαράζ, ενώ «επιτρέπει» στους «κυανέρυθρους» να «κυνηγούν» ουσιαστικά δύο ομάδες και όχι μία, αφού η διαφορά 6 ή 7 βαθμών δεν φαντάζει αποτρεπτική, σε ένα μίνι τουρνουά 7 αγωνιστικών. Θυμίζουμε πως στα πλέι άουτ τα παιχνίδια είναι μονά και οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7,8,9,10 θα έχουν 4 εντός έδρας και 3 εκτός ματς, ενώ εκείνες που ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια στο 11,12,13,14 θα δώσουν 3 εντός και 4 εκτός. Για αυτό και με την υπόθεση της Ξάνθης να εκκρεμεί δεν ήταν δυνατόν να γίνει η κλήρωση, κάτι που είχε συμβεί στα πλέι οφ.

Τα παραπάνω είναι πάντα με γνώμονα πως θα ισχύσουν τα δεδομένα που γνωρίζουμε από την αρχή της σεζόν. Γιατί η πανδημία του κορονοϊού κα η αβεβαιότητα που υπάρχει μετά την αναστολή των πρωταθλημάτων, έχει φέρει στην επιφάνεια αρκετά σενάρια για το μέλλον. Τόσο ότι το καλοκαίρι, εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση, θα τελειώσει τελικά η χρονιά, πάντα προέχει η υγεία, όσο και για ενδεχόμενο πρόωρο τερματισμό της. Στην τελευταία περίπτωση «παίζει» δυνατά το σενάριο να υπάρξει αναδιάρθρωση και να μην υποβιβαστεί κάποια ομάδα, αλλά να ανέβουν απευθείας 2 από τη Football League.

Υπάρχει και η ενδιάμεση σκέψη να γίνουν μεν τα ματς το καλοκαίρι αλλά και ταυτόχρονα να ισχύσει η αύξηση των ομάδων, δίνοντας στις αναμετρήσεις χαρακτήρα φιλικών προετοιμασίας. Πολλά πέφτουν στο τραπέζι, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί και το μόνο σίγουρο είναι πως η υπόθεση παραμονή πήρε πια άλλη τροπή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα