Λείπουν δύο αριστεροί στον Ολυμπιακό!

Λείπουν δύο αριστεροί στον Ολυμπιακό!

Λείπουν δύο αριστεροί στον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta για την ισορροπία που πρέπει να ψάξει ο Ολυμπιακός μέσα από τις μεταγραφές του.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ήθελα καιρό να το γράψω, όμως άλλοτε η επικαιρότητα δεν με άφηνε, άλλοτε το αμελούσα εγώ. Όχι ότι είναι κάτι…βαρυσήμαντο, αλλά αφού βρίσκουμε την ευκαιρία τώρα με την ποδοσφαιρική απραξία να «μιλάμε» πιο άνετα κάποιες φορές επί καθαρά αγωνιστικών θεμάτων, νομίζω ότι έχει μία σημασία.

Πιστεύω λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός μέσα από την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, πρέπει να κοιτάξει να φτιάξει μία ακόμη πιο ισορροπημένη ενδεκάδα η, αν θέλετε ένα ακόμη πιο ισορροπημένο ρόστερ. Κι εννοώ ότι του λείπουν κάποιοι αριστεροπόδαροι παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις. Και δη στην καρδιά της άμυνας και στα άκρα της επίθεσης.

Δείτε τους εξτρέμ του Ολυμπιακού. Όλοι είναι δεξιοπόδαροι: Βαλμπουενά, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Λοβέρα, Λάζαρος, Μπρούνο, ακόμη κι οι δανεικοί Τσούμιτς, Μανθάτης, Βρουσάϊ! Μοναδικό αριστεροπόδαρο βρίσκεις τον Σουντανί (ο Μορ ούτως η, άλλως φαίνεται να είναι..no more!), με τον Αλγερινό μάλιστα να παίζει περισσότερο σαν δεύτερος φορ-και να προέρχεται κι από χιαστούς.

Δείτε τους στόπερ του Ολυμπιακού. Όλοι είναι δεξιοπόδαροι: Σεμέδο, Μπα, Σισέ, Αβραάμ κι οι δανεικοί Μεριά, Μάρκοβιτς.

Προσέξτε: ο Πέδρο Μαρτίνς είναι προπονητής που δίνει μεγάλη βαρύτητα ακριβώς σε αυτό το κομμάτι, της ισορροπίας με δεξιοπόδαρους κι αριστεροπόδαρους-πέρσι τον Βούκοβιτς τον έβαζε συνεχώς, παρά τα αυτογκόλ, πρωτίστως γιατί ήταν αριστεροπόδαρος! Κι η παρουσία του Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή, έχει να κάνει επίσης με αυτό το πράγμα, ότι είναι ο μοναδικός αριστεροπόδαρος κεντρικός χαφ (Γκιγιέρμε, Καμαρά, Καφού, Ανδρούτσος, όλοι δεξιοπόδαροι). Να σας θυμίσω ότι πέρσι είχε στα πλάγια της επίθεσης αρχικά τον Φετφατζίδη και μετά τον Ζιλ Ντίας.

Είναι, όμως, προφανές ότι στην στελέχωση του ρόστερ στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν κενά, που πρέπει να καλυφθούν. Πάντοτε οι δεξιοπόδαροι είναι περισσότεροι από τους αριστεροπόδαρους, αλλά πρέπει να υπάρχουν κι οι τελευταίοι στο ρόστερ-και δη όχι μόνο για τη θέση του αριστερού μπακ. Θυμάμαι μία εποχή που ο Μπάγεβις έπαιζε με Τζόλε, Γεωργάτο, Νινιάδη, Λουτσιάνο, τη σεζόν 1998-99, μία από τις καλύτερες στην ιστορία του Ολυμπιακού, με νταμπλ και παρουσία στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ειδικά δε για τα πλάγια της επίθεσης μπορούμε να θυμηθούμε, χωρίς να φτάνουμε τόσο πίσω, την επιρροή που είχε στο παιχνίδι της ομάδας ο αριστεροπόδαρος Κάμπελ, ακόμη κι ο Ντουρμάζ, μία σεζόν κι ο Σεμπά! Η, στο κέντρο ο Καμπιάσο, ο Κασάμι.

Γνώμη μου είναι ότι θα ήταν ιδανικό αν ο Ολυμπιακός έβρισκε έναν αριστεροπόδαρο εξτρέμ, να κάνει βεβαίως τη διαφορά καθότι λείπει ο Ποντένσε, όπως επίσης να έπαιρνε ένα αριστεροπόδαρο στόπερ (ψηλό, αλλά όχι αργό), δίνοντας έναν από τους υπάρχοντες, όχι τον Μπα.

Εδώ, πάντως, βλέπουμε το αντιπαράδειγμα! https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1248589044746842114

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.