Τηλεδιάσκεψη ΠΣΑΠ και αρχηγών SL1

Gazzetta team
Τηλεδιάσκεψη ΠΣΑΠ και αρχηγών SL1

bet365

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Σύνδεσμο των ποδοσφαιριστών στην επιθετική «στάση» κατά της ΕΠΟ και η απόφασή τους να τραβήξουν την υπόθεση στα άκρα

Στα «χαρακώματα» βρίσκονται εδώ και μερικές ώρες ΕΠΟ και ΠΣΑΠ, με αφορμή την απόφαση της ελληνικής ομοσπονδίας να αναστείλει το δικαίωμα των παικτών να διεκδικήσουν, μέσω της νομικής οδού, τα χρήματα που τους οφείλονται.

Η αναστολή του άρθρου 11, παράγραφος 6 του Κανονισμού Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020, «μεταφράζεται» σε απλά ελληνικά όπως τονίζει η πλευρά του ΠΣΑΠ, πως κανένας ποδοσφαιριστής δεν έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τα χρήματα που του οφείλονται και στην προκειμένη περίπτωση το ζήτημα έχει «διπλή ανάγνωση». Η θεωρητικά απλή πως εάν δεν πληρωθεί από σήμερα και πέρα, δεν είναι σε θέση να τα «κυνηγήσει».

Ομως στην Ελλάδα, υπάρχουν δεκάδες «ανοικτές» υποθέσεις από το παρελθόν. Δηλαδή παίκτες που έχουν αλλάξει ομάδα και είτε τους οφείλονται δεδουλευμένα του 2019 ή του 2018, είτε τα έχουν διακανονίσει. Μετά την σχετική αναστολή του άρθρου, ουδείς μπορεί να τα διεκδικήσει ακόμη και αν είχε κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, ενώ ο ποδοσφαιριστής δεν είναι καλυμμένος και σε μη τήρηση διακανονισμού. Π.χ. εάν κάποιος αποχώρησε πέρσι από μία ομάδα και έχει συμφωνήσει να λαμβάνει τα οφειλόμενά του σε δόσεις, πλέον εκείνη απέκτησε τη δυνατότητα να μην του τις καταβάλει και ο ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Η παραπάνω εξέλιξη οδήγησε τον ΠΣΑΠ στη σημερινή (10/4) οργισμένη ανακοίνωση όπου κάνει λόγο για «πραξικόπημα», ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν και συνεχείς επαφές με τους αρχηγούς όλων των ομάδων, όπως η σημερινή τηλεδιάσκεψη που έχει προγραμματιστεί με τους αρχηγούς των ομάδων της Super League.

Η ουσία είναι πως οι πλευρά των παικτών δείχνει αποφασισμένη να τραβήξει την υπόθεση στα άκρα.

Αφού λάνσαρε έναν καινοτόμο υπερπλήρη οδηγό για τη νέα σεζόν του ΝΒΑ, το Gazzetta ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για ένα NBA Tour χωρίς προηγούμενο. Ο Αντώνης Καλκαβούρας θα βρεθεί σε έξι διαφορετικές πολιτείες των Η.Π.Α. ακολουθώντας τους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μείνετε συντονισμένοι, το περιεχόμενο θα είναι εντυπωσιακό!

 

SUPERLEAGUE NEWS FEED