ΑΕΚ: «Οταν το ποδόσφαιρο νίκησε τον πόλεμο!» (pic)

ΑΕΚ: «Οταν το ποδόσφαιρο νίκησε τον πόλεμο!» (pic)

Νίκος Καρφής
ΑΕΚ: «Οταν το ποδόσφαιρο νίκησε τον πόλεμο!» (pic)

bet365

Σαν σήμερα στις 7 Απρίλη του 1999, η ΑΕΚ έγραψε ιστορία με το φιλικό κόντρα στην Παρτίζαν στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι, σε μια ημέρα που το ποδόσφαιρο νίκησε τον πόλεμο.

Ξεχωριστή είναι η σημερινή μέρα για την ΑΕΚ, η οποία την έχει σαν παράσημο στην λαμπρή ιστορία της.

Σαν σήμερα στις 7 Απριλίου του 1999, η «Ένωση» έστελνε ένα μήνυμα ειρήνης σε όλη την ανθρωπότητα.

Ήταν Μεγάλη Τετάρτη όταν οι κιτρινόμαυροι ξεπέρασαν κάθε φόβο, αψήφησαν τον πόλεμο και ταξίδεψαν στο Βελιγράδι που βομβαρδιζόταν από το ΝΑΤΟ, με σκοπό να παίξει φιλικό με την Παρτιζάν και να φωνάξει ένα μεγαλοπρεπέστατο «Όχι στον πόλεμο»!

Τα γκολ του ματς πέτυχαν οι Κέζμαν (13') και Ζουμπούλης (26'), ενώ στο 61ο λεπτό οι φίλαθλοι (στις κερκίδες και λίγοι Έλληνες) μπήκαν στο γήπεδο και αγκάλιασαν όλους τους παίκτες, οι οποίοι με την απόφαση τους να αγωνιστούν, έστειλαν ένα σπουδαίο μήνυμα ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να ξεχάσει εκείνη την μέρα, κάτι που έδειξε με ανάρτηση της.

«Γιατί αυτή η ομάδα γνωρίζει πώς γράφεται η ιστορία! Γνωρίζει πώς να ξεπερνάει τον κάθε φόβο! Οταν η ΑΕΚ πέρασε τα σύνορα της ιστορίας...Οταν το ποδόσφαιρο νίκησε τον πόλεμο!», ανέφεραν οι κιτρινόμαυροι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παρτιζάν (προπονητής Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς): Νταμιάνοβιτς, Κράσοβιτς, Σάβιτς, Σανόγεβιτς, Στογιάνοβιτς, Βούκοβιτς, Ιλιτς, Ιβιτς, Μπιέκοβιτς, Τόμιτς, Κέζμαν.

ΑΕΚ (προπονητής Όλεγκ Μπλαχίν): Ατματσίδης (29’ Μιχαηλίδης - 40’ Κουρκούνας), Κοπιτσής (40’ Κωστένογλου), Μπαμπούνσκι (42’ Καψής) Καλιτζάκης, Τσέκολι (46’ Ζήκος), Κατσαβός, Σαβέβσκι (32’ Κασάπης), Μαλαδένης, Μιλοβάνοβιτς, Ζουμπούλης, Νικολαΐδης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα