ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Οι απαντήσεις των Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια θα διαμορφώσουν το πλάνο του Άρη

Οι απαντήσεις των Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια θα διαμορφώσουν το πλάνο του Άρη

Οι απαντήσεις των Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια θα διαμορφώσουν το πλάνο του Άρη

Ο Άρης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Μπρούνο Γκάμα, Χαβιέρ Ματίγια και η εξέλιξη αυτών θα καθορίσει την εφαρμογή του πλάνου που κατέστρωσαν οι «κίτρινοι» για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Με αφετηρία τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι η 3η φορά που ο Άρης θα υποχρεωθεί να αναδιαμορφώσει το αγωνιστικό πλάνο της επόμενης χρονιάς. Αρχικά προέκυψε η ποινή απαγόρευση μεταγραφών τιμωρία από τη FIFA και το σενάριο να χρειαστεί η ΠΑΕ να καταβάλλει 1.2 εκατομμυρίων ευρώ. Ακολούθησε η απόφαση εξορθολογισμού και ταυτοχρόνως μείωσης του αγωνιστικού προϋπολογισμού για να ακολουθήσει η οικονομική κρίση (προέκταση της αντίστοιχη υγειονομικής με την εξάπλωση του κορονοϊού) η οποία υποχρεώνει τους «κίτρινους» να κατεβάσουν ακόμη περισσότερο τον πήχη των μεγάλων συμβολαίων και να τα περιορίσουν μεταξύ 220-240 χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Πάνω στη συγκεκριμένη βάση γίνονται οι συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν αλλά είναι στο πλάνο της επόμενης χρονιάς. Στην προκειμένη περίπτωση, Μπρούνο Γκάμα και Χαβιέρ Ματίγια δεν έχουν απλά μια θέση στο σχέδιο, αλλά διατηρούν και πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες όπου στο τραπέζι βρίσκεται το ζήτημα των δεδουλευμένων (σ. σ. έχουμε σημειώσει ότι η περίπου τρίμηνη καθυστέρηση καταβολής χρημάτων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο σε συνδυασμό με το ότι η ΠΑΕ αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αναζωογονηθεί μέσα από έσοδα από αγώνες) και φυσικά το οικονομικό σκέλος των επόμενων συμβολαίων.

Ξεκινώντας από την περίπτωση του Πορτογάλου, θέλει να παραμείνει στον Άρη καθώς συνδέθηκε με το περιβάλλον της ομάδας και παράλληλα τον εξιτάρει το γεγονός ότι το αγωνιστικό πλάνο τον διατηρεί σε θέση πρωταγωνιστή. Πέραν τούτου, ο Μπρούνο Γκάμα διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον Μίκαελ Ένινγκ και εκτιμά το γεγονός ότι ο Γερμανός όχι μόνο δεν τον αδίκησε αλλά του έδωσε όλο τον χρόνο, αλλά και τον κατάλληλο ρόλο, για να επιστρέψει εντυπωσιακά στη δράση έπειτα από διάστημα μακράν απουσίας λόγω τραυματισμού. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο έμπειρος μεσοεπιθετικός αντιλαμβάνεται τις προεκτάσεις της υγειονομικής κρίσης και φυσικά τις συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία και κυρίως στην αγορά του ποδοσφαίρου.

Η υπόθεση του Χαβιέρ Ματίγια πέρασε από πολλά κύματα διότι, προ τετραμηνίας, ο Ισπανός μέσος έδειχνε αποφασισμένος να επιστρέψει στην πατρίδα του. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει γιατί η οικογένειά του απολαμβάνει την παραμονή της στη Θεσσαλονίκη και είναι θετική στην ανανέωση της. Το συμβόλαιο που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση έχει χρονικό ορίζοντα το καλοκαίρι του 2021. Ο Ισπανός θα ήθελε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, στην παρούσα φάση όμως ο Άρης δεν θέλει να προχωρήσει σε δέσμευση αυτής της μορφής. Εξάλλου, στις συζητήσεις των ανθρώπων του Άρη με τον Ισπανό, σημειώθηκε στον τελευταίο ότι θα διατηρήσει τον βασικό αγωνιστικό ρόλο του κι αυτό αποδεικνύεται μέσα και από την οικονομική προσφορά που του κατέθεσαν.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μπει χρονοδιάγραμμα διαπραγματεύσεων, είναι σαφές όμως ότι το μέλλον αυτών των δύο υποθέσεων θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην εφαρμογή του πλάνου που ήδη έχει καταστρωθεί και εφαρμόζεται από τους Θόδωρο Καρυπίδη-Άγγελό Χαριστέα και Μίκαελ Ένινγκ.