Τα 5 video games που με σημάδεψαν! (vids)

Τα 5 video games που με σημάδεψαν! (vids)

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Τα 5 video games που με σημάδεψαν! (vids)

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου... βουτάει στον χρόνο, στις κονσόλες των 90’s, των 00’s και των 10’s και γράφει για τα πέντε παιχνίδια που τον έκαναν να κολλήσει!

Από την στιγμή που ποδοσφαιρική δράση δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα, από την στιγμή που όλες οι ομάδες βρίσκονται σε στάση αναμονής και δεν κινείται φύλλο, η αναστολή της κανονικότητας, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να μιλήσουμε και για άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως για παράδειγμα τα video games, τα οποία στους περισσότερους από εμάς γεμίζουν τις ώρες του ελεύθερου χρόνου της καραντίνας, τα οποία σημάδεψαν την παιδική, την εφηβική και την ενήλικη ζωή μας, καθώς μια φορά gamer, για πάντα gamer!

Στο σημερινό σημείωμα θα κάνουμε μια τεράστια... βουτιά στον χρόνο και στις κονσόλες των 90’s, των 00’s και των 10’s! Θα σας γράψω για τα πέντε παιχνίδια που με σημάδεψαν, για τα πέντε video games που με έκαναν να κολλήσω άσχημα!

Απαραίτητη σημείωση: Δεν θα αναφερθώ σε ποδοσφαιράκια. Αυτά είναι μια κατηγορία μόνα τους και θα τα πιάσουμε από εβδομάδα, μόλις καταφέρω να βρω κάτι... ψαγμένα που έπαιζα στο game boy! Όπως φυσικά και το Football Manager, το οποίο είναι πάνω από τα πάντα. Χωρίς συζήτηση και υπόσχομαι να σας φτιάξω ένα top-10 ιστοριών. Πάθους, τρέλας και παράνοιας!

Πάμε, όμως, τώρα να δούμε ένα προς ένα τα πέντε αγαπημένα μου και φυσικά περιμένω και τα δικά σας!

SUPER MARIO ΣΤΟ GAME BOY!

Ανάμεσα στο θρυλικό ατάρι και την πρώτη μου κονσόλα(Sega Master System) το Game boy αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο κόλλημα στην επαφή μου με τa video games! Δεν χρειαζόσουν και πολλά. Μόνο μπαταρίες. Νομίζω δεν πρέπει να υπάρχει... παιδί της ηλικίας μου(αισίως 33 στα 34 στα χαρτιά γιατί στην ψυχή παραμένω 10) που να μην έχει λιώσει με τις ώρες στο Super Mario! Ήταν το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία των παιχνιδιών που είχε τόσο μεγάλη επιτυχία! Το πιο διάσημο, το πιο πολύπλοκο μέσα στην απλότητα της εποχής.

Ο αγαπημένος υδραυλικός με τα κόκκινα, τα μανιτάρια, τα κέρματα, οι πριγκίπισες. Με εξαίρεση τα μανιτάρια το λες και ένα μικρό τεστ για όσα ακολούθησαν στην ενήλικη ζωή! Το μουσικό θέμα του παιχνιδιού θα μπορούσε εύκολα να αποτελέσει το soundtrack αυτού του ποστ!

CRASH BANDICOOT ΣΤΟ PLAYSTATION 1

Όπως καταλαβαίνετε είμαστε ακόμη πριν τα δεκαπέντε μου, όπου αυτός ο τεράστιος μαρσιποφόρος τύπος(και όχι σκύλος όπως σωστά με διόρθωσε ένα φίλος) γέμιζε ευχάριστα τις ώρες μου! Κουτιά, πολλά κουτιά, τα οποία τα άνοιγε με το κεφάλι ή με σβο´τρες και ακόμη περισσότερα μήλα που σου έδιναν πόντους! Εξωτικές κατά βάση πίστες, χαράδρες που έπρεπε να προσέξεις και στο τέλος η επιβράβευση από την ξανθιά μοντελο-μαρσιοποφορίτσα του παιχνιδιού! Ωραία χρόνια...

GRAND THEFT AUTO 3 ΣΤΟ PLAYSTATION 2

Το τέλος της αθωότητας, η αρχή ενός τρομερού παιχνιδιού, του πιο συζητημένου στον κόσμο λόγω της βίαιης φύσης του! Πέρασαν σχεδόν είκοσι χρόνια από την γνωριμία μας με τον Claude και τις περιπέτειές του στον μαγικό κόσμο της Liberty City. Ο κόσμος της μαφίας, δολοφονίες, ανατινάξεις, πόλεμος κανονικός! Θυμάμαι σαν τώρα να μαζευόμαστε στο δωμάτιό μου τέσσερα και πέντε παιδιά και να παίζουμε μία μία τις αποστολές, ώστε να μπορούν όλοι να παίρνουν... τζούρα από την δράση! Από τότε ακολούθησαν αρκετές εκδόσεις του παιχνιδιού με μακράν κορυφαία σε όλα τα επίπεδα, την τελευταία. Το GTA V.

TΟΝΥ HΑWK'S PRO SKATER ΣΤΟ PLAYSTATION 1

Πω ρε φίλε, τι λες τώρα! Για να εξηγούμαστε: Με το πατίνι δεν είχα ποτέ καμία σχέση. Μία φορά που προσπάθησα να κάνω, έφαγα τα μούτρα μου και το παράτησα. Μόνο ο μικρός αδελφός της οικογένειας, ο Κωνσταντίνος, είχε ένα ταλέντο στο συγκεκριμένο άθλημα. Όσο άσχετος ήμουν στην πραγματικότητα, άλλο τόσο... κολλημένος και άρρωστος ήμουν με το Tony Hawk! Άπειρες ώρες, σαν να το ακούω σαν τώρα το ᾽’Aces of Spades’’ των Motorhead που έπαιζε σε κάποιες πίστες, την ώρα που προσπαθούσα να κάνω το ένα κόλπο πίσω από το άλλο!

NBA 2K18 ΣΤΟ PLAYSTATION 4

Eίπαμε για ποδοσφαιράκια θα αναφερθούμε σε άλλο σημείωμα. Για το κορυφαίο μπασκετάκι που έχω παίξει, όμως, θα τα πούμε σήμερα! Και έχω παίξει πολλά, πιστέψτε με! Από το μακρινό 1996 και το NBA LIVE της σεζόν στην θρυλική κονσόλα Mega Drive, σχεδόν κάθε χρόνο τιμούσα την... σπυριάρα. Το συγκεκριμένο 2K με έκανε να κολλήσω πραγματικά. Οι κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών, να παίζεις με τον MJ23 και τον Kobe και άλλους θρύλους, ενώ το story mode με τον... πραγματικό κόσμο του Road to 99 έκανε πραγματικά την διαφορά. Κορυφαία γραφικά, ότι πιο κοντινό στην πραγματικότητα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.