Κρέσπο: «Η σεζόν δεν μπορεί να ακυρωθεί χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή»

Κρέσπο: «Η σεζόν δεν μπορεί να ακυρωθεί χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή»

Κρέσπο: «Η σεζόν δεν μπορεί να ακυρωθεί χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή»

bet365

Η ξεκάθαρη θέση και άποψη του Ισπανού στόπερ του ΠΑΟΚ αναφορικά με τις ειδικές συνθήκες, λόγω της πανδημίας, που διαμορφώνονται στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Χοσέ Κρέσπο, μέσω μεγάλης συνέντευξης που παραχώρησε στην ισπανική έκδοση της γνωστής ιστοσελίδας «goal.com», έρχεται να συνταχθεί με την άποψη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, που επιθυμούν να ολοκληρωθεί η σεζόν και οι τίτλοι να κριθούν μέσα στα γήπεδα και όχι, ενδεχομένως, στις δικαστικές αίθουσες.

Ο Ισπανός αμυντικός του «Δικεφάλου» έκανε λόγω για «ειδικές οι συνθήκες», επισημαίνοντας ότι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να ανταποκριθούν και «να θυσιάζουμε όλοι τους εαυτούς μας για το καλό της κοινωνίας».

Εκτός από το κομμάτι της αναφοράς στο θέμα με τον κορονοϊό, όπου επανέλαβε ό,τι και στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει προ λίγων ημερών στο επίσημο κανάλι του «Δικεφάλου», ο 33χρονος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε και για το βλέπει να διαμορφώνεται το τοπίο σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Προσωπικά πιστεύω ότι οι λίγκες, τα Κύπελλα και οτιδήποτε άλλο, όπως ακούω και από κάποιους προέδρους λιγκών, θα πρέπει να ολοκληρωθούν. Σίγουρα η σεζόν στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να ακυρωθεί χωρίς ανάδειξη πρωταθλητή, ποιες ομάδες θα ανέβουν κατηγορία και ποιες θα υποβιβαστούν», υποστήριξε ο Κρέσπο και πρόσθεσε:

«Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι τώρα θα παιζόταν το πιο καθοριστικό κομμάτι της σεζόν για τον τίτλο. Επίσης σκεφτείτε μία ομάδα που πήγαινε για άνοδο και ενημερώνεται ότι δεν μπορεί να ανέβει γιατί όλα ακυρώνονται. Δημιουργούνται αμφιβολίες, αλλά η επιλογή να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα είναι η μόνη που υπάρχει, είτε σε κοντινές είτε σε μακρινές ημερομηνίες».

Παράλληλα ρωτήθηκε αν ο ίδιος είναι διατεθειμένος να θυσιάσει τις διακοπές του φέτος το καλοκαίρι για την ολοκλήρωση της σεζόν. «Εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί θα πρέπει να επιταχυνθεί η έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος. Με άλλα λόγια να τελειώσουμε τη φετινή σεζόν τον Αύγουστο και να ξεκινήσουμε την ερχόμενη τον Σεπτέμβριο, οι ποδοσφαιριστές πρέπει αν χρειάζεται να μην έχουν διακοπές. Αν αυτή είναι η μοναδική λύση και πρέπει να συνδεθούν έτσι οι δύο χρονιές αυτό πρέπει να γίνει. Είναι ειδικές οι συνθήκες στις οποίες θυσιάζουμε όλοι τους εαυτούς μας για το καλό της κοινωνίας και αν χρειάζεται τότε θα πρέπει και οι ποδοσφαιριστές να το κάνουν, να πιεστεί το καλεντάρι και να ετοιμαστούμε για πιο πολλούς αγώνες σε συγκεκριμένο διάστημα πιο μετά το καλοκαίρι. Πρέπει να το κάνουμε αυτό οι παίκτες για να βοηθήσουμε τους συλλόγους, τις διοργανώσεις και όλα να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς. Έτσι το βλέπω εγώ, έτσι θεωρώ ότι είναι πιο δίκαιο», απάντησε.

Τέλος αναφερόμενος στην πορεία της αποθεραπείας του ο Κρέσπο είπε:

«Στην Ελλάδα υπάρχουν λιγότερες λοιμώξεις και η κατάσταση με τον αυτοέλεγχο πηγαίνει πολύ καλύτερα, είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί σε κάποιες εβδομάδες να αλλάξουν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο και να υπάρξει δράση. Δουλεύω όσο μπορώ εδώ στο σπίτι και ίσως μπορώ να επιστρέψω στα μέσα Απριλίου, αν και το σημαντικό είναι να δούμε τι θα γίνει με τον κορονοϊο, πως θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα